4 Ноември, 2011 14:39 1 364 0

Виагра менте на летище София

  • виагра менте-
  • наркотици
Виагра менте на летище София - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Тридневна мащабна операция срещу наркотрафика и източването на пари проведоха митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика” на Аерогара София, съобщават от Агенция „Митници”.

Открити и задържани са осем пратки, съдържащи скимиращи устройства, фалшиви лични документи, наркотични вещества и „Виагра”-менте.

В пратка за САЩ е намерена радиоуправляема детска кола, в която при разглобяването е открито скимиращо устройство. Устройство за трансформиране на незаконно придобита от кредитни карти информация пък е било скрито в пратка за екзотичната дестинация Кения, декларирана като кабел. Това разкритие е поредното доказателство за многократно обявяваното от митническите експерти твърдение за глобализираните действия на организирана престъпност, занимаваща се с източване на парични средства.

Много по-класическа е дестинацията, от която е пристигнала пратка с наркотично вещество. В пакет от Пакистан митническите служители са открили 10 ампули с 0,100 мл. кетамин. В пратка за САЩ, декларирана като плюшена играчка, пък са намерени 40 таблетки клоназепам. Използването на детски играчки за тайници е устойчива практика на наркотрафикантите, обобщават митническите експерти на софийското летище. Български гражданин, пристигащ от Амстердам, пък е опитал да внесе в страната 5 грама марихуана и 5 грама халюциногенни гъби. Легалната им и популярна сред туристите в Холандия употреба вероятно е провокирала нашенецът да си вземе „сувенир”, категорично забранен от българското законодателство.

В пратка от България за Белгия митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика” са разкрили фалшив български паспорт и фалшива лична карта. Пратка от България за Великобритания пък е укривала фалшива българска лична карта и шофьорска книжка книжка.
1500 таблетки фалшива Виагра са открити в пратка от Китай. Впечатляващото количество е било декларирано като „мостра”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА