Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 20:35 1 407 0

Близо 13 кила злато продаде НАП-Бургас

  • злато-
  • нап-
  • бургас-
  • търг
Близо 13 кила злато продаде НАП-Бургас - 1
Снимка: Архив

12 килограма и 831 грама  благородни метали бяха продадени на търг с тайно наддаване, организиран от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, съобщи интернет изданието Бургас инфо.

Сумата, която ще постъпи в републиканския бюджет е 672 009 лева, като тя е с 91 000 лева по-висока от първоначално обявената тръжна цена. Търгът е преминал при изключителен интерес, поясниха от приходното ведомство. Отворени са били 42 оферти, като цялото количество е станало притежание на двама купувачи. В тези търгове право на участие имат само специализирани търговци, които притежават лиценз за преработка, търговия и продажба на благородни метали. Цената на един грам 14-каратово злато е достигнала 52 лева и 23 стотинки, а на 22-каратовото за един грам - 73 лева и 14 стотинки. 
 
Началната продажна цена на благородния метал е била определена по цената на борсата. Количеството е било маркирано в специализираната лаборатория на НАП Бургас, съгласно изискванията на Българския държавен стандарт. В по-голямата си част изделията са били от 14-каратово злато и са представлявали различни бижута в добро състояние, които могат да бъдат пуснати директно в продажба. Златото е било конфискувано от митницата и съдебните органи в полза на държавата.
 
От началото на годината НАП Бургас е продала чрез търгове 41 кг злато и 11 кг сребро като в бюджета са внесени над 2 милиона и 300 хиляди лева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА