9 Ноември, 2011 08:59 901 0

И Димо Гяуров иска оставки в СДС

  • сдс-
  • оставки-
  • димо гяуров-
  • бсп

Сините нямало да подкрепят БСП за анулиране на изборите

И Димо Гяуров иска оставки в СДС - 1
Снимка: БГНЕС

От една страна, лошите избори и, от друга, лошата кондиция на Синята коалиция е причина за лошите резултати на изборите на сините, заяви депутатът от СДС Димо Гяуров пред БНР.  „Физиономията на СДС и на ДСБ е нелицеприятна за избирателите", категоричен е той. „Срамни са изказванията на ръководствата на СДС и ДСБ, че имаме успех на изборите", допълни Гяуров. Според него задължително трябва да има оставки и нови лица. "Ако не се тръгне по тази посока, на следващите парламентарни избори няма да се влезе парламента, другото са илюзии", каза още депутатът.

Това е вторият влиятелен политик в СДС, който говори за оставки в партията. Преди дни Михаил Михайлов поиска партийното ръководство да се оттегли заради провала на президентските и местните избори.

По думите на Димо Гяуров не само сините считат, че изборите са били нагласени, "това го говорят навсякъде по улиците". Според него може би само на места евентуално ще има касиране на изборите, където нарушенията са фрапиращи. "Опасявам се, че в чувалите с изборните бюлетини цари пълен хаос, но това едва ли ще направи впечатление на съда", обезверен е синият депутат и като юрист.

Въпреки това СДС вероятно няма да подкрепи заявеното вчера от БСП намерение да се сезира Конституционния съд с искане за касиране на президентския вот. „Доколкото знам ръководството на СДС е решило вчера да не подкрепи подписката на БСП за изпращането й до Конституционния съд за анулиране на изборите. Но не знам доколко Конституционния съд е в състояние да касира изборите", допълни той.

За да има честни избори, трябва да има тотална промяна на субективния фактор, смята Гяуров. Според него трябва да има електронно гласуване, не чрез интернет, а чрез машини.
"Това не може да бъде манипулирано, цели държави гласуват така като Бразилия, например, в големи щати на САЩ, а и в много европейски страни", подчерта той. "Не съм чул оценката за експерименталното подобно гласуване, но съм скептик, защото властващите искат да имат навсякъде преимуществото", допълни депутатът.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА