Last news in Fakti

28 Януари, 2017 12:29 1 836 18

Летец ветеран към Валери Симеонов: Настроихте обществото срещу себе си

  • летец-
  • ветеран-
  • валери симеонов

„Не ми прехвалвайте един шофьор на самолет. Той си е един шофьор на самолет. Колкото и да е отговорно, не е по-отговорно от много други професии. Знаете ли първото, което научават, когато влязат пилотите - къде е копчето за катапулта. Ето това Радев го знае, за да може в случай на опасност да се изстреля и да се спаси."

Това са квалификациите, които Валери Симеонов използва тази седмица в телевизионен ефир по адрес на президента Румен Радев.

Определението му „ шофьор на самолет" разгневи гилдията. Стигна се дотам, че военният пилот полковник Иван Апостолов , отговори на Симеонов с отворено писмо в социалните мрежи:, което започва със следните думи: „ Г-н Симеонов, не мога да Ви нарека „Уважаеми”, понеже не изпитвам никакво уважение към Вас".

В писмото си до Симеонов полковник Апостолов му припомня за ролята на военната авиация в Балканската война, отбраната на София, както и по време на Студената война.

„Г-н Симеонов, ако искате заповядайте насреща да си поговорим, ако искате пред телевизията, ако искате насаме, но Вие настроихте не само пилотите, настроихте цялото общество срещу Вас”, заяви пред камерата на bTV ветеранът.

Полковник Иван Апостолов е един от емблематичните пилоти на военното летище в Балчик. Има впечатляваща летателна биография. Едва на 21 години вече управлява реактивен самолет.

Служил е и в бойните части. Има над 2000 часа във въздуха. През 90-те години става известен и като първия пилот на мотоделтапланер.

Голямата му „любов” е МиГ-21, който до неотдавна служеше на първа линия в системата на противовъздушната отбрана на републиката. Прехващачът е опасен, особено при ниски скорости. Има и катастрофи със загинали.

Заради рисковете на професията майката на полковник Апостолов го молела да се насочи към нещо по-безопасно, точно каквото било и желанието на родителите на настоящия президент.

„Една жена ми написа: „Вие сте били готови да оставите родители, съпруги, деца….защо? Не можах да й отговоря, изглежда това чувство да летиш е по-голямо от всичко и не заради самото летене, тук имаме елемент на дълг към родината”, споделя полковникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    40 7 Отговор
    валери е поредния самозабравил се кърлеж в българската политика, кво толкова, нима някой е учуден? Не е първия, няма и да е последния!
  • 2 Лъчо

    24 3 Отговор
    Симеонов се показа като арагонтно ДС ченге - забрави, че не сме вече кочината НРБ, въпреки, че задкулисно две едри топ ДС ченгета ръководят цялата кочина тук като власт. Държат юздите и на Баце и на Гоце и на почти всичко. И все пак да благодарим на чичо Дълес, че сме по-свободни отпреди! въпреки че, неговите усилия извършиха услуга на мафиотите и други тарикати, то все пак Свободата е най-ценното нещо в живота! защото свободният, може да бъде и щастлив, докато роба никога, дори и нахранен и напоен! Симеонов се показа като арогантен властник, някакъв си крал. Изпокара се и със Сидеров и с повечето други. Не е прав! Радев е първият Президен,т който освен, че има по-полезен нам кхериктър, не го познавам, просто усещане, то и реално е генерал военен практик. Останалите бяха номенклатурни тарикати. Плевнелиев също има характер, но не е генерал, няма военните познания които са нужин за Главнокомандуващ, няма и характера да срита мафиотите, каквото е предназначението на Главнокомандуващият - да брани народа ни и държавата. Радев е по-практик човек, разбира се има и съветници, мисля, че ще е по-добрият Президент. Но Симеонов се излага - такъв властнически тираничен характер, няма да се котира сред хората. То се и видя - първата работа на НФСБ бе не да се стопира вредната бюрокрация и политици, а да се въведе казарма и задължителбно гласуване? ДСарска му работа и това си е. така са ги учили така си и баят - диктатура и простотии на кило. Сидеров е 1000 пъти по-уме
  • 3 Хито

    32 2 Отговор
    Валери е измекяр и псевдо националист , който се прави на интересен и иска само да лапа.
  • 4 Баткото

    31 4 Отговор
    В. Симеонов е един цървул ,който случайно е попаднал в парламента и си мисли ,че вече е с доживотна абонаментна карта. Рано или късно народа натрива носа на такива "стари кучета" като редник Симеонов.
  • 5 yei

    24 3 Отговор
    Симеонов би трябвало да настрои и професионалните шофьори изобщо срещу себе си и партийката му. Изказа се за тях все едно за чистачи на кенефи, лисугери, мишки и т.н..., а той е голям майстор, г..нохвъргачката.
  • 6 onq s konq

    16 30 Отговор
    Значи може Борисов да бъде "прост пожарникар",а Радев не може да е "шофьор на самолет"?Еееей комуняги...успяхте някакси да набутате в Президенството един пенсионер и вече си мислите,че Октомврийската революция чука на вратата?Е за тва ББ подава на два пъти оставка-щото не се траете с наглостта и простотията си!

    Коментиран от #11, #13

  • 7 12345

    7 17 Отговор
    Не е проблем, че е шофьор на самолет. Това е факт и не е обидно. Проблемът е, че шофьори се избират за президенти и премиери.
  • 8 Ачо

    2 8 Отговор
    A другите двамки ? За боленчо нещо хубаво да кажете?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИСТИНАТА

    12 4 Отговор
    За В. Симеонов преди време Боян Расате се изказа много точно. Според него ПФ е поредният националистически камуфлаж,с поредните политически проститутки! Симеонов не може да си прости,че Боко не се съгласи да направят правителство ПФ , ГЕРБ но с друг премиер- ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! Собственик на телевизия,вестник,разполагщ с подкрепа на определени Масонски среди, не се спира да сее омраза и да разделя хората.
  • 11 Някой

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Пич, винаги ме радваш с простотията си.
    Аз съм далеч от всяка партия. Защото всички са еднакви.
    Но да ти кажа. Колкото Радев е пенсионер (военен), ББ е пенсионер (пожарникар)
    Така че са 1:1
    Мисли с тази глава преди да цапаш, в тоалетната е лесно, на всякъде другаде трябва да се мисли.
  • 12 Родев

    3 7 Отговор
    Ако патриотите са разделят Герб пак ще управляват почти с мнозинство, само патриотите биха могли да им вземат гласове
  • 13 на коня под опашката

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ти какво, опитваш се да събереш максимален брой минуси ли? Какъв е този интелектуален мазохизъм от теб!

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    0 9 Отговор

    До коментар #13 от "на коня под опашката":

    Казвал съм и ще повторя-ПЛАЩАТ МИ ЗА МИНУСИ!И ти го обяснявам веднага-колкото повече минуси,толкова по-добре свършена работа,т.е. повече изобличени ваши лъжи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 333

    3 7 Отговор
    Съгласно тълковните речници, шофьор е човек, който управлява МПС, също водач. Е, пилотът управлява, води самолет, който също е мпс, макар и въздушно, значи е шофьор. Даже въздушен шофьор. За по-кратко въздухар.
  • 17 Добри

    3 0 Отговор
    Валери да хване кумеца си Волен и да си се накефят колко са велики пред цялата си 5 членна зрителска аудитория от ямболски гейчета.
  • 18 МММ до оня с коня

    1 1 Отговор
    Кви комуняги ти се привиждат да не си гледал някой черно-бял филм.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове