Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 23:06 1 294 6

Важните новини във ФАКТИ на 24.10.2023 г.

  • бойко борисов-
  • достъпно за вас-
  • лукойл нефтохим-
  • филип гунев-
  • борис бонев-
  • затваряне-
  • софия-
  • летец-
  • президент

„Разбрахме се за Митниците, за "Булгартрансгаз", за горивата и складовете. Казват, че било предизборен пиар. Кое ги уплаши, кое считат, че би навредило на имиджа им предизборно?”, попита той

Важните новини във ФАКТИ на 24.10.2023 г. - 1

Бойко Борисов: Излизам и разбирам, че отново аз съм им виновен. Аз, който си дадох мандата, дадох си 69 депутати

Излизам и разбирам, че отново аз съм им виновен. Аз, който си дадох мандата, дадох си 69 депутати, съм им виновен за нещо - не искат да ходят в петък в парламента. Ако те не дойдат, ветото на президента ще го отложим за друг ден. Вижда ми се озадачаващо, че само заради "Лукойл" няма да разгледаме ветото. Вместо да дойдат и да отхвърлим делото, което ще е общ успех, те казват, че правим пиар акция Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора по повод напрежението в коалицията по повод дерогацията на „Лукойл”, съобщи novini.bg.

КЗК спря програмата "Достъпно за вас"

Комисията за защита на конкуренцията спря инициативата на Министерството на икономиката за по-ниски цени на храни от първа необходимост. Идеята на ведомството беше на информационно табло всеки участващ магазин да отбелязва най-евтините сред 50 продукта от малката потребителска кошница.

„Лукойл Нефтохим": Плащаме си данъците

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ обяви, че плаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълнява задълженията си към бюджета на държавата, се казва в съобщение на петролната компания, изпратено до медиите. „Във връзка с прозвучалите в национален ефир измислени твърдения на отделни политици, заявяваме, че Дружеството е изплатило изцяло дължимия корпоративен данък и временна солидарна вноска за 2022 г., като продължава да плаща авансово и двата вида задължения за 2023 г. в съответствие с българското законодателство. Установено е добро оперативно взаимодействие с органите на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“ и всички законно дължими плащания се извършват в срок“, се казва в съобщението. „Благодарение на това, че ГЕРБ и ние от ДПС внесохме предложение за отнемане на дерогацията на „Лукойл“, от рафинерията са заявили пред шефа на кабинета, че са готови да заплатят 500 млн. ДДС, което дължат на страната ни“, заяви ден по-рано Делян Пеевски от ДПС. “Вече няма да има нотификация в събирането на таксите и 0,73 стотинки ще бъдат прибрани за българския данъкоплатец и ще се използват от фонда за енергийна сигурност, това решение е със задна дата и следователно ще приберем над милиард от фонда, които не бяха платени от „Лукойл”, подчерта депутатът.

Филип Гунев: Австрия не ни допуска в Шенген заради цялостната миграционна обстановка в ЕС

Основната причина за това Австрия да не ни допусне в Шенген не е свързана с нещо, което ние правим или не правим. В много по-голяма степен е свързана с цялостната миграционна обстановка в ЕС, която възвръща стойностите на нелегалните мигрантски потоци и молби за убежище към времената от преди 6-7 години. Тогава в България имаше сериозна миграционна криза. Това обясни в предаването „Пресечна точка” Филип Гунев, бивш заместник-министър на вътрешните работи.

Борис Бонев: ГЕРБ 18 г. правят софиянци на луди

Определени циркаджилъци точно преди изборите могат да наклонят везните в една или друга посока. Винаги преди избори вълкът се превръща в агънце. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз водачът на листата за общински съветници в София на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София") и лидер на "Спаси София" Борис Бонев по повод искането на ГЕРБ - СДС и ДПС парламентът да заседава извънредно в петък, за да приеме промени в закона за енергетиката, свързани с "Лукойл", и да се гледа техен законопроект за преминаването на рафинерията под шапката на Държавния резерв.

Затварят временно няколко тунела у нас

От 21.00 ч. днес до 06.00 ч. утре за почистване се ограничава движението в тръбата за София на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“.

"Сова Харис": Ромите май ще решат кой ще е кмет на София

"Поне засега се очаква, че ромите няма да гласуват, или поне не се решили. През 90-те години на миналия ХХ век познавахме кой ще спечели на изборите според това към кой се ориентират ромите – те показваха невероятна интуиция и винаги гласуваха за следващия победител". Това припомни в аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ Васил Тончев – изпълнителен директор на социологическа агенция "Сова Харис“.

Летец от авиобаза Крумово е загинал при полет с мотопарапланер

Помощник-началникът на отделение "Търсене и спасяване" в авиобаза Крумово майор Тодор Цачев е загинал при инцидент в събота.

Президентът Румен Радев награди с държавни отличия Богдан Николов и Илиана Раева

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия шестима българи за принос в различни сфери на обществения живот, науката и спорта. Церемонията се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подписка

    11 2 Отговор
    След всичко, което сътвориха тоя и компания, въпросния на фотографията по-горе продължава да си мисли, че е някаква котка с 9 живота. Защо изобщо му дават трибуна за изява ?
  • 2 плюс минус

    5 0 Отговор
    А народът продължава да обедняват и да страда.
    А политиците, стари и нови, продължават да правят с парите от данъците на народа каквото и както си искат.
  • 3 да де

    4 1 Отговор
    За тиквата гербавите депутати са като тиквените семки раздаваги на тоя и на оня да има какво да люпят докато му слушат глупостите.
  • 4 Ангеларий

    4 0 Отговор
    А коя е Мата Хари?
  • 5 бягай бе

    3 0 Отговор
    Простак,тапигьос....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол