Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 17:26 1 747 0

Предадохме четирима албанци на Гърция

  • софия-
  • албанци-
  • гърция-
  • предадохме-
  • гранични полицаи

Сигнал за тях бил въведен в Шенгенската информационна система от Гърция, където са издирвани за отвличане, грабеж и изнудване; около 1,4 млн. евро получила групата от престъпната си дейност.

Предадохме четирима албанци на Гърция - 1
Снимка МВР

В края на юли в Дирекция «Международно оперативно сътрудничество» е получена информация за задържани в района на ГКПП-Гюешево четирима албанци – трима мъже /28г., 23 и 20г./ и жена /23г./. Гранични полицаи установили самоличността им. При допълнителна справка е изяснено, че за четиримата има подаден сигнал в ШИС от Гърция. Те били издирвани по чл. 95 (издирване на лица с цел задържане и предаване /екстрадиция) за извършено отвличане, незаконно лишаване от свобода и вземане на заложник, организиран грабеж и изнудване, в резултат на които членовете на групата получили сумата от 1 360 800 евро.
При задържането им са иззети 254 банкноти евро, като по-късно е установено, че 222 от тях са получени като откуп във връзка с отвличането, за което има издадени европейски заповеди за ареста им.
След приключване на наказателното производство, водено срещу тях за престъпление по чл. 279 от НК за незаконно влизане през границата на България, днес, на ГКПП-Кулата-Промахон четиримата бяха предадени на гръцките власти

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА