Last news in Fakti

4 Март, 2017 13:29 686 2

Инвестициите в здравето, образованието и културата са приоритети за РБ

  • реформатори-
  • найден зеленогорски

Зеленогорски откри на Националния празник кампанията на Реформаторите в Плевен

Председателят на предизборния щаб на Реформаторите Найден Зеленогорски откри кампанията в Плевен, където е водач на листата на коалицията „Реформаторски блок – „Глас народен“. Той подчерта, че приоритетите за коалицията са инвестициите в здравето, образованието и културата, като посочи, че РБ залага увеличаване на средствата за образование до 4,5 % от БВП и двоен скок на финансирането на културата.
Ще водим позитивна кампания, каза той и отбеляза, че политическа цел на РБ е да не се допусне връщането на БСП и ДПС в управлението. "Реформаторски блок - Глас народен" ще е част от следващия парламент, а гласовете за другите, които не успеят да влязат, ще се разпределят за БСП и ГЕРБ, напомни той.
Зеленогорски посочи, че за него главна тема остава изравняването на инвестициите в Северна и Южна България. Сега съотношението е 3:1 в полза на Южна, отбеляза той и изброи като важни за Северна България доизграждането на магистрала „Хемус“ и тунела под Шипка, скоростните пътища София - Видин и Велико Търново - Русе. Така ще се преодолее дисбалансът и ще се подобрят икономическото състояние и доходите на хората, категоричен бе водачът на листата на Реформаторите в Плевен.
Зеленогорски подчерта, че РБ залага на намаляване на ДДС от 20 % на 18 % и за вдигане прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева.
Ние от „Реформаторски блок – Глас народен” не участваме в наддаването за пенсии и заплати, защото е недостойно и обиждащо българина. Само финансовата стабилност и устойчивият икономически растеж могат да бъдат гаранция за увеличение на доходите, а не предизборен популизъм от ляво и дясно, заяви Зеленогорски. По думите му, РБ залагат на дясна социална политика и подкрепа на младите семейства. Това би помогнало за справяне с демографския проблем и с радикализацията, които са тясно свързани с националната сигурност, обясни Зеленогорски.
По повод Националния празник в храма „Свети Николай“ бе отслужен водосвет, а след него Реформаторите взеха участие в общоградското честване. Зеленогорски поднесе венец в памет на загиналите за свободата пред Мавзолея „Свети Георги Победоносец“ в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо не го направихте сега

    1 0 Отговор
    Вие държахте съответните министерства, но не направихте нищо в съответната посока. Само показахте, че не можете да го направите. Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас
  • 2 боклуци крадливи

    2 0 Отговор
    Че и досега ви бяха приоритет, а какво свършихте? И защо да ви гласуваме доверие, да не би сега да свършите повече? Аиде в историята, че най-добре и в затвора!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове