Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 06:40 782 0

29 общини подписват договори по ОПРР

  • опрр-
  • общини

Получават 100 млв. лв. финансиране по проекти

Ръководителят на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще подпише днес договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата с кметовете на 29 общини, които имат одобрени за финансиране проекти по схема "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции".

Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Одобрени за финансиране по схемата са 46 проектни предложения, а общият размер на безвъзмездната финансова помощ по линия на ОПРР възлиза на 162 млн. лева, съобщиха от МРРБ.

Договорите с останалите 17 одобрени кандидати ще бъдат подписани след демонстриране на готовност от тяхната страна посредством осигуряване на изискуемите документи съгласно Решение РД-02-14-1571/ 22.07.2011 г. на Ръководителя на Управляващия орган на ОПРР.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ по предстоящите за подписване 29 договора възлиза на 100 млн. лева и ще бъде предоставена за развитие на комплексен туристически продукт на територията на одобрените общини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА