Last news in Fakti

4 Юни, 2017 23:00 1 696 11

Русия провежда наблюдателна мисия ”Открито небе” у нас

  • русия-
  • ввс-
  • мисия-
  • наблюдение-
  • наблюдение
Русия провежда наблюдателна мисия ”Открито небе” у нас - 1

Русия ще проведе наблюдателна мисия над територията на България от 5 юни до 9 юни, в изпълнение на Договора за установяване на режима "Открито небе".

Съобщението е на Министерството на отбраната /МО/.

Групата за наблюдение от Русия ще бъде съпроводена от експерти по контрола на въоръженията от дирекция "Стратегическо планиране" и специалисти по прилагане на договора "Открито небе" от Командването на Военновъздушните сили.

Дейността ще включва полет с руски самолет за наблюдение Ан - 30 Б по предварително съгласуван маршрут със заснемане от въздуха на определени участъци от територията на страната.

По време на полета действията на руския екипаж ще бъдат контролирани от български експерти на борда на самолета.

Ангажиментите, поети от България по Договора "Открито небе" допринасят за прилагане на мерките за укрепване на доверието и сигурността в европейски и световен мащаб, се отбелязва в прессъобщение на МО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    20 25 Отговор
    А такааа:) Аз се чудих къде изчезнаха всички руски тролове, а те били на обиколка из “американските “ военни бази В БЪЛГАРИЯ:) Я да видим сега дали пак ще мрънкат, защото - поне за момента- е настъпило подозрително мълчание ;) Да видим дали след инспекцията пак ще ругаят България, че била заплаха за русия, защото членувала в НАТО, пък НАТО не бил отбранителен, а нападателен военен съюз/ т.е. система за колективна сигурност/ и че на наша територия имало оръжия, които биха застрашили сигурността на... русия/ не, че с русия имаме обща държавна граница и не, че тя не се намира на около 2-3000 км. разстояние от България, но ей- така- за да поддържат българофобският огън:)

    Коментиран от #2

  • 2 гост 3

    13 19 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Растоянието от България до Русия е 250 морски мили, за твое сведение.

    Коментиран от #4

  • 3 Ловеца на поршета

    17 20 Отговор
    Аз като се напия обичам да стрелям свадбарската във въздуха! Сега ще трябва да внимавам какво правя че току виж тази руска бракма вземе да падне без да иска и аз после ще трябва да ходя да се обяснявам.
  • 4 гост 2

    19 26 Отговор

    До коментар #2 от "гост 3":

    Крим не е руска държавна територия, а незаконно анексирана суверенна украинска територия. Писала съм ви го над 30 пъти, ако трябва , ще го напиша още 1000 пъти, за да го запомните. Това е правното ми становище като български адвокат, както и личното ми субективно мнение като българска гражданка - в този случай има идентичност между двете становища.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Брахмапутра

    18 14 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Крим не бил руски. :) Обади се на Путин да му го разясниш и той ще се съгласи и ще им го даде :)
  • 6 Наменлития адвокатскиномера

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Като незнаещ гражданин да попитам - каква е тая кримска война 1853-1856 год. ?
  • 7 Геро

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Путин беше казал, че навсякъде където живеят руснаци е Русия. Сиреч иди по южното ни черноморие и набий руският байряк през 5 метра. Ей така... защото си "българин"(!?)
  • 8 ВНИМАНИЕ

    14 13 Отговор
    Внимание: може да да падат не само един самолиот ! Пазете се ,наблюдавайте редовно облаците! Падат кат круши.
  • 9 кики

    13 14 Отговор
    България е член на НАТО,най–мощната отбранителна сила в Света!И стриктно си изпълняваме договореностите си.А руските хвърчила не ни притесняват, ни най–малко!Само Кузнецов да не минава ,че няма да видим слънце скоро от пушека,а и дърва нямаме ...
  • 10 Снайпериста

    0 0 Отговор
    Хитлер капут.
    На братушките давам да фъркат.
  • 11 Мммм

    1 0 Отговор
    "До гост 2" Адвокатке, уж като такава професия учила и парадираш с това трябва доста да си чела и история, но не тази съвременната и изопачената от новите ни господари а тази която е истинска и това което показват фактите и времето. Познанията ти не отговарят на професията за ,която си учила. Цяла русия отвсякъде е обградена с американски и натовски бази, отделно на това раздорите и локалните конфликти в цял Свят ги правят американците с тяхната агресивна политика и такава за единствен хегемон на Света,но нейси Русия им пречи, защото не е Ирак, Либия, и др. да не изброявам. Крим си е абсолютно руски и това жителите сами си го избраха и се самоопределиха. Русия пази единствено и само своята територия и ако никой не я закача няма да има проблеми,но на такива като теб и долните кравари Русия им е крива за всичко. Не забравяй и това,че докато всички пишеха "жо сюи Париж", руските ВКС сипеха "жосюитата" си върху ислямска държава т.е. те правеха нещо реално, не да пишат уж в знак на съпричастност, макар,че не бяха длъжни да правят това. Учете, развивайте и обогатявайте знанията си и не пишете глупости не отговарящи на истината. По отношение на провежданите такива полети, да всичко трябва да бъде прозрачно и това е добре за двете страни и така трябва да се развиват отношенията. Може и да ме смята някои за русофил, е ами да разбирам им езика, близки са ни и по празници и по манталитет, а какво ме свързва с онези на запад на които им е неразбираем езика, гейовете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове