Last news in Fakti

10 Юни, 2017 11:58 16 239 78

Борисов за метрото: Перник става квартал на София

  • борисов-
  • метро-
  • лъч-
  • строеж-
  • перник-
  • софия

Министър-председателят инспектира лично строежа на третия лъч на подземната железница

Борисов за метрото: Перник става квартал на София - 1

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителството на третия лъч насофийското метро. Премиерът бе категоричен, че столичната подземна железница разполага най-съвременните влакове и най-съвременната система за управление на влаковете.

"Виждате нещо, което ако е било лесно, отдавна да е направено както в много други столици, а не ние да го правим сега. Помните, ние заварихме 4 км тунели под НДК", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че "Перник става квартал на София", отбелязвайки значението на изграждащата се връзка с пернишката железница.

Борисов за метрото: Перник става квартал на София

Борисов благодари на ЕК за отпуснатите над 200 млн. евро за изграждането на третия лъч на столичното метро, допълвайки, че под земята се работи и събота и неделя. Очаква се през следващата седмица пък да бъде пуснато платното по бул. "Патриарх Евтимий".

"Исках да покажем на вашите зрители какъв подземен град се строи под един близо два милионен дишащ, работещ град. Огромен строеж за близо милиард, насочен към работещите, учещите, движещите се не само гости, но и самите столичани. С тази метростанция връзваме и пернишката железница. От това, което ми се докладва около 20 - 30 хиляди коли на ден влизат от Перник в София и излизат вечер", каза Борисов.

Борисов за метрото: Перник става квартал на София

"С буферния паркинг и с директната връзка, която правим на метрото с железницата, всеки който иска да слезе от автомобила и да не задръства София, да щади околната среда и въздуха, - може да го ползва", посочи той.

Очаква се от съоръжението да се възползват 50 хиляди души, какъвто е и капацитетът на този метродиаметър.

В инспекцията на третия лъч на столичния метрополитен участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на представителството на ЕК в България Огнян Златев и евродепутатът Андрей Ковачев.

Борисов за метрото: Перник става квартал на София


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 11 Отговор
    Браво,една добра новина да чуя!
  • 2 Гошо хубавеца

    30 1 Отговор
    "От това, което ми се докладва около 20 - 30 хиляди коли на ден влизат от Перник в София и излизат вечер" от които 15 хиляди са "КН" и "Е"
  • 3 Варна

    54 41 Отговор
    Нагло безпардонно г...до,
    Не може да харчиш парите на държавата само за София.
    Събрани сте там само кърлежи и повече от 130 години харчите парите ни са себе си. - Ще ядете дървото накрая и чини ми се ще е много скоро!
    Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и още няколко вкарват всяка година милиарди в Бюджета, а шопи връщат в бюджетите на изброените общини по 100 млн. лева! В същото време София има бюджет от 1,3 млрд. и не стига на това а ми и харчи бюджета на страната за да си прави метро и шосета.
    Едвам се въздържажам да не псувам. Искам да счупя една конкретна Софийска кратуна

    Коментиран от #5, #57, #65

  • 4 Azazel

    41 18 Отговор
    Оу, да, перничани са крайно загрижени да не задръстват София и особено - да не замърсяват софийския въздух... Пък. ние, софиянци, от кога си мечтаем Перник да ни е квартал..., благодарим ти Бай Премиер, че сбъдваш отколешната ни мечта!!!...

    Коментиран от #33, #39

  • 5 Azazel

    33 30 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    Ако имаше малко акъл да погледнеш дъжавния бюджет в приходната и разходната част, щеше да видиш, че София доста повече допринася, отколкото потребява от него. Софиянци отдавна искаме данъците ни да остават за София, ама никой парламент и правителство не щат и да чуят за това, защото точно с нашите данъци (тъй като ние сме единствената реално допринасяща с нещо за икономиката на страната община), ви издържаме всички такива паразити като теб, из цялата страна. Всичко - от бюджет за детски градини и училища, до болници, пенсии и социални плащания във "великата" ти Варна, идва от нас. За капак, ако можеше да четеш и беше прочел статията, щеше да си забелязал, че финансирането на метрото идва от ЕС, не от Варна... Но, ок, ако имаме съгласие по въпроса, че приходите от данъци трябва да остават в общините, където са генерирани, нека и аз, и ти да протестираме дружно и да настояваме за това, пък после ще си живеем с последствията.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Варна

    32 27 Отговор

    До коментар #5 от "Azazel":

    Парите от ЕС влизат в Държавният Бюджет, а не по задбалансова сметка в бюджета на Софийска община!
    - Тоест това са пари на цялата страна!
    Думите ти подсказват, че нямаш никаква идея от счетовоство, финанси и бюджетиране. - Просто не знаеш как се сформират парите и това е достатъчно за да си затвориш устата и да слушаш онези които поназнайват нещо за разходването на средствата в страната.
    Местните данъзи и такси, цървул, Софийски остават в София! - Това е факт! - Такъв е закона! Но ти няма как да знаеш, но карай!
    Освен местните данъци, в София отиват и всички пари на държавата, така че простотията да оставали парите в София, която надрънка по- горе няма да я коментирам!
    Нека ти припомня, че там имате 500 000 държавни, общински и каквито там се сетите чиновници. Тоест КЪРЛЕЖИ! Тези кърлежи се хранят с пари от Държавния бюджет!
    в Софийският Бюджет собствените приходи са средно 550 млн. за последните 5-6 години. Останалите пари в бюджета от 1,3 млрд. пристига от Републиканския Бюджет. Републиканският Бюдже, не означава Софийския Бюджет! Но как да ти го набия в кратуната, че харчите парите на държавата за собственият си Г.з!
    Избери си град в страната - някакъв смотан град и налей в него в продължение на няколко години по няколко милиарда и ми отговори после какъв ще е резултата ...
    Не разбирате че скоро София ще яде дървото и то сериозно!

    Коментиран от #7, #8, #13, #29, #42

  • 7 от страната

    13 13 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Е па они софетата са голема работа-колкото две малки, с тестиси.
    нале не са от страната

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Варна

    27 20 Отговор

    До коментар #5 от "Azazel":

    А иначе ако беше чел, то щеше да си видял, че Варна внася годишна по няколко милиарда в Републиканският Бюджет, а София и връща 100 млн. лева! -Повтарям няколко милиарда срещу 100 млн. лева. Местните данъци и такси, пак ще повторя за Софийски кратуни остават в местните бюджети и това е закона.
    Така Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и още няколко София им оставя да разполагат средно с блюджети по 250 млн. срещу няколко милиарда, които внася всеки от изброените градове!
    Варна, драги може сама да се издържа и ние не искаме да внасяме нито стотинка за ...... Ви град и държавни чиновници!
    Ние произвеждаме няколко милиарда на година и можем да поддържаме и армия и полиция и всичко без Шопите на ни висят на врата!
    Вие сте огромен кърлеж от който няма отърване!

    Коментиран от #10, #21

  • 10 Гост 2

    19 9 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    Така е прав си, всичката гадост тръгна от там. Е па они всичко знаят и могат.

    Коментиран от #14

  • 11 Варна

    26 16 Отговор

    До коментар #7 от "от страната":

    Днес пространно гледах изявлението на Винету...
    Конкретната "дъга" струва 800 милиона лева, които не се финансират с пари на Софийска община!
    - Други градове за тях няма и естествено други неотложни разходи за другите градове няма! - В хасково имат проблем с урана, ама карай Софийското метро е по- важно!
    Има села и градове които са заплашени от свлачища, ама не! - София е по-важна! Няма пречиствателни станции по градовете, а ма какво са им - те нали са провинция!
    Иначе когато става въпрос засъбиране на данъци и плащането на сметката тогава всичко е общо!
  • 12 Варна

    27 15 Отговор

    До коментар #8 от "Морски":

    Аз постоянно пътувам в страната и виждам какво се случва.
    - Една част от хората просто се изселват, а другите стават все по ядосани на София и ми се струва че е въпрос на време да се събере критична маса и да има масово сурвакане на жълтите павета с любов от провинцията...
  • 13 Azazel

    21 23 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Браво, доказа, че си просто невеж, мързелив и злобен мрънкач, на който за всички несгоди в живота му е виновен някой друг. Парите от ЕС не влизат в държавния бюджет, а се дават по конкретни проекти. София е кандидатсвала с проект за метро и е спечелила проекта. Ако Варненската община беше кандидатсвала с нещо, също можеше да спечели, но вие там си избирате единствено разни сутеньори, Тим-аджии и други местни мутри, които им харесва да живеят в 90-те и не се интересуват нито от ЕС, нито от каквото и да е друго развитие на заспалия ви град. И недей да приравняваш кочината, в която живееш с Бургас и Стара Загора, защото там са останали нормални хора, които вместо да мрънкат като теб, че София им е виновна за всичко, работят и развиват градовете си, привличат евро средства и инвестиции, и са на светлинни години от любимата ти Варна. Бюджетните ти сметки пък са направо смехотворни и изобщо не ща да ги коментирам - явно е, че едва ли си завършил и 8-ми клас...

    Коментиран от #15

  • 14 Варна

    20 17 Отговор

    До коментар #10 от "Гост 2":

    Така е и трябва да им се напомни, защото те са нагли и нямат спирка! Докато не видят дървото няма да спрат. - Практиката го показва! Аз не виждам промяна въпреки приказките! - Явно пак трябва да се случи същото както през 2013 год. - Да излезем всички на улицата и този път обаче със сопите!
    Много ме сърбят ръцете ...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Azazel

    25 10 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    Браво, точно тази варненска култура визирах. Подходът ти към решаване на проблемите е най-доброто доказателство защо Варна продължава да живее в средата на 90-те.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 555

    21 5 Отговор
    Боко да не станал специалист по МЕТРАТА....щото имахме един такъв специалист хидроинженер .....Боко много усърдно инспектираще и Магистралите за което постоянно се хвалеше ...и същите постоянно се ремонтират...да не стане така и с метрото
  • 19 Перничанин, работещ в София

    14 1 Отговор
    Дано! Аз няма да пътувам с колата до София всеки ден, ако има хубава и бърза връзка Перник-София :)
  • 20 шефа

    15 4 Отговор
    какво ме интерисува метрото до село няма път затвориха училището няма лекар да измери кръвното на баба хляб карат с бус два пъти седмичо боклука го возят един път седемичо кмета пасе 120 овце по изоставените дворове и казва аз съм от герб и никой нищо неможе да ми каже
  • 21 Марко

    8 13 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    Скъпи "Варна", познавам няколко варненци и всички до един са интелигентни и възпитани хора. Е, явно има и изключения сред жителите на този толкова хубав град!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Варна

    20 11 Отговор

    До коментар #21 от "Марко":

    Скъпи Марко,
    Малко късно се включвам понеже бях извън линия за известно време.
    - Сега ще Ви обясня част от причини поради, които имам известна ненавист към онзи там Ваш район.
    1.-Когато внасяш милиарди в Бюджета на страна, а ти връщат трохи колкото да оцеляваш няма как да бъдеш доволен! На ли разбираш че ако внасяш в Бюджета 3 млрд. на година а ти връщат 100 млн. това няма как да съм мил. - Нали!

    2.- Някак странно по правило София се назначават некадърни чиновници, които нямат нищо общо с морският бизнес но пък вземат решения за него. Не визирам само Морска Администрация. Нещо повече издръжката на въпросните идва и от моят джоб!

    3.- Когато някой реши да затвори например ТЕЦ Варна, защото не са му дали рекета и на улицата останат над 600 души няма как да съм доволен нали?

    4.- Когато някой, реши че ще отвори път към Солун по препоръка на някого от Запад за да може контейнерите да не се разтоварват във Варна и Бургас, а да минават транзитно няма как да сам доволен нали? Наясно ли си, че само поради тази причина останаха без работа няколко хиляди души? Заради тази чудесна Софийска идея сега 27 000 контейнера за България се разтоварват на Солун. Така парите остават в Гърците само, че шоп няма как да го разбере. И после се чуди защо не го обичали.
    5- Няма как да бъда обичлив поради факта, че за да се изпълни даден проект, то задължи
  • 23 Варна

    19 10 Отговор

    До коментар #21 от "Марко":

    Да продължа, че половината остана извън първият отговор.

    5- Няма как да съм доволен, когато идва Винету и да ми поставя условия, че за да се изпълни някакъв проект трябва да мине през някоя негова софийска фирма!

    6- Няма как да съм доволен, че същото това Винету ме заплашва че ако не избера негов човек за кмет, той щял да ми спре парите и да превърнел градът ми в село. - Той ме заплашва , че няма да върне собствените ни пари!

    7- Няма как да съм доволен от факта, че първо приоритетно парите се харчат за София от държавния, подчертавам държавният бюджет при условие на 1,3 млрд. бюджет! Пак да повторя Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и още няколко града внасят ежегодно и всеки от тях средно по 2,5 - до 3 млрд. в държавната хазна, а София им определя бюджет средно по 250 млн. В същото време тя си позволява на широко да харчи освен бюджета на общината от 1,3 млрд. при собствени приходи от 600 млн. и пари от Републиканския Бюджет!

    Ти ако си на мое място ще псуваш ли? - Не може да очакваш уважение при тези условия! Значи когато трябва да връщаме дълговете на държавата тогава сме всички заедно, а когато харчим парите сме София а за другите ще видим...
    Няма как да се получи! - За това яростта на останалите градове ще става все по- голяма и накрая може да се стегне до проливане на кръв. На нас ни омръзна от софийска простотия и безхаберие!
    1/3 от града Ви е е държавни чиновници! - 500 хиляди души чиновници! Това е повече от

    Коментиран от #24

  • 24 Али Риза

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Варна":

    Тва ако е истина ( не съм запознат просто ) резил за държавата е .

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Azazel

    12 11 Отговор

    До коментар #24 от "Али Риза":

    Ако беше - да, но стествено, нищо от това не е истина. "Варна" съвсем свободно си измисля някакви цифри, проценти, разходи и приходи, без да има грам идея какви са истинските числа, как функциунира иконимиката и как функционират държавния бюджет, и еврофондовете. Например, изключително смехотворно е твърдението му, че в София има 500 хил. държавни чиновници, тъй като общо заетите в държавната администрация са 130 хил. човека, а част от тях са извън София... Продължава да не може да загрее, че метрото в София се строи с евро средства, а не с пари от Варна и, че ако Варна кандидатства за евро средства, също може да си построи метро. Не казва обаче нищо по въпроса, че магистрала Хемус се строи само с държавни средства, защото Бай Премиерът твърди, че го прави ЗА Варна и без тази магистрала, Варна си оставала едно село, но всъщност го прави, за да отидат половината пари от нея при другарчетата му Пеевски и Златев...

    Коментиран от #27, #41, #45

  • 26 Варна

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Али Риза":

    Кажи, за кое искаш допълнително информация?
  • 27 Варна

    15 13 Отговор

    До коментар #25 от "Azazel":

    Кое не е вярно бе кестен?
    Аз съм икономист по образование, завършил съм счетовоство и контрол, а с внос, износ и митници имам практически опит почти 18 години. Фирмата ми бе в една от годишните класации за най- динамично развиващите се компании в страната. Пътувам постоянно и добре знам какво се случва. Няма да търпя дъ ми бръщолевиш простотии- ясно ли ти е?
    Кое не е Вярно?
    За кое искаш цифри?
    Най - малко можеш да "попрочиташ" различните икономически издания и по някой друг годишен доклад. Ако щеш и Статистическия Годишник.
    Кое Ви еструктуроопределящото в София като бизнес бе? -. Кое?
    В ИТ сектора най- големите фирми имат общо персонал 5000 души. Кой сектор е структуроопределящ и значим за страната освен държавните чиновници? - Какво имате и колко хора са заети там? Имате какво? Машиностроене? Тежка химия? -Туристическа зона ли сте? Транспорт? Кое тъпи ми приятелю е структуроопределящото? - Енергетика?
    Софиянци започвате да приличате все повече на децата които смятат че храната идва от супермаркета!
    Най големите Софийдски фирми са фирми сварзани с точене то на пари от обществени поръчки. Цяла София не ходи на работа в аутсорсингови компании, че да ми говориш как 1,5 млн. са заети в частният сектор... Най голяма аутсорсингова компания слд тази на Саша Безуханова има персонал от 650 души. - Това е!

    Коментиран от #28

  • 28 Azazel

    12 17 Отговор

    До коментар #27 от "Варна":

    Може би някоя гимназия си завършил със счетоводство, ама с тройка и то, само защото си пасял козите на учителя си... В ИТ сектора в София, по данни на различни браншови организации, са заети 30-40 хил. човека. В аутсорсинг сектора - още толкова. Саша Безуханова няма компания, но, ако визираш HP - само там работят над 3 хил. човека. Отделно, в София такива изнесени центрове имат IBM, Coca Cola и куп други компании, а и поне три от най-големите местни аутсорсинг компании имат по над 1000 служители. Отделно от това, водещи тук са търговия, финансов сектор, логистика..., истината е, че много малко хора в София са заети в държавната администрация и незнанието ти за това - колко хора работят в нея, не е оправдание за цялостното ти невежество и безпочвените ти обвинения. Това, че не разбираш най-прости процеси и факти, и си измисляш цифри, ясно показва, че не се занимаваш нито със счетоводство, нито с икономика, а по просташкото ти отношение и неграмотността ти, мога да съдя, че във "фирмата ти" най-вероятно просто работиш като шофьор или общ работник. Поради това, не възнамерявам да губя повече време в безмислени спорове с прости и невежи хора, като теб.

    Коментиран от #30, #37

  • 29 sofia

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    аз ако бях на твое място,щях да искам независимост със столица Варна

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Варна

    9 12 Отговор

    До коментар #29 от "sofia":

    Ти ако си мислиш, че Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора не искат да се отделят от София ...
    А колко от малките градове ненавиждат столицата просто не е истина. - Тръгни по Дунава от единият до другият край и ще разбереш. - Да ли има причина?

    Коментиран от #32

  • 32 Румен

    12 11 Отговор

    До коментар #31 от "Варна":

    И за Какво я Ненавиждате , Селяните ? ? ? За това , че е Столица ли ? ! Е.ати Селското Мислене !!!

    Коментиран от #36

  • 33 Румен

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Azazel":

    Перник , отдавна е Квартал на София - не , че Ние Перничани сме го Искали. Между Другото , Софиянци Изкупиха Апартаментите в Пернишкия Квартал Изток и си Живеят там на Спокойствие - Защото от там по Магистрала Люлин - са за 10 мин. в София !!!

    Коментиран от #34

  • 34 Azazel

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Румен":

    Знам, даже познавам няколко такива софиянци. :) Не, че има нещо лошо в това - перничани да работят в София, а софиянци да живеят в Перник, но не е много устойчиво решение за бъдещето, защото Перник е областен град, от който зависи икономиката на доста градове и села около него, а ако се превърне във втори Люлин (както пророкува Бай Премиерът), районът около него силно ще пострада.
  • 35 Загрижен столичанин

    8 0 Отговор
    Г-н Борисов насочете вниманието си към изграждането на паркоместа за автомобили (ПАРКОМЕСТА).....

    Коментиран от #43

  • 36 Варна

    13 5 Отговор

    До коментар #32 от "Румен":

    Върни се малко по- нагоре и чети, за да разбереш причините.
    А най големите селяни съм ги срещал именно в София. Не знам да ли друг град може да се похвали с толкова селяндури на глава от населението - Факт!

    Коментиран от #40

  • 37 Аз бе

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Azazel":

    Адски раздута администрация,която е точно в София....И всъщност простака си ти...
  • 38 Шаран БГ

    10 2 Отговор
    Още в далечната 1970 година бях поразен от количеството администрация в столичния град. Тя не е кърлеж - кърлежа смучи кръв, смучи, надува се и се пуква. Тя е злокачествен тумор, и точно като такъв, продължава да разсейва метастази. Сега отново са наумили да правят административна реформа под предлог - намаляване на администрацията. Отново -лъжа! Администрацията /държавната/ по закона Паркинсън, ще се разрасне допълнително! Само да сме всички живи и здрави и ще гледаме... !
  • 39 Пак аз

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Azazel":

    ...кои софиянци бе,тези, които пълнеха мотрисите и работеха в пернишките заводи ли?Защо„ софиянци” недоволствате вдигнете си стена бе,така никой няма да ви притеснява

    Коментиран от #46

  • 40 Mercedes-Benz

    15 1 Отговор

    До коментар #36 от "Варна":

    За съжаление си прав, аз като кореняк софиянец го виждам с очите си, след промените 89-та като махнаха жителството всичката селяния от България дойде тук. Вече дотам съм стигнал, че мечтая да направят друг град столица и да се разкарате, че и в магазина като вляза ми мйекат и кекат и не мога да разбера какво ми говорят!

    Коментиран от #50

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Коко

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Най- глупавото, с поглед до ...върха на носа, е тази огромна централизация (по-голяма и от бай Тошово време), която се извърши- насочване(най-вече по времето на ББ) на инвеститори към софийско, никаква регионална самостоятелност, струпване на всички предприятия и администрация в София, което привлече към софийските работни места хора от цяла България. Хората се местят или към София, или към чужбина -трябва да работят, за да ядат, не са цигани и не чакат социални помощи. Опразват се цели региони, България опустява, София вече е град-държава. И не си мислете, че ще е далеч деня когато и деюре, не само дефакто, България ще е само в границите на Софийско пОле. Защото природата празно не търпи. Хората масово умират- от уранова вода, от мръсен въздух, от обгазяващи производства (защото най-мръсните индустрии са в провинциите- Раднево, Гълъбово, Русе, Девня, Пловдив, Панагюрище, Хасково, дори любимия на Пеевски Велинград е с уранова вода и т.н.). Някой мисли ли за здравето на хората, или въпроса се решава лесно със закриване на болници, то и хората измират та няма нужда... Някой в тази държава има ли поглед за 10 год. напред? Или да усвоим едни европейски пари до 2020г, че после откъде ще се краде? Не че не може още и тока и водата да се повишат, може на някой умник да му дойде на акъла пак номерата на колите да се сменят и още "бисери" за цоцане от народа, НО...тези революции са ставали заради самозабравили се и алчни управници. Щом и хора като мен в 50-така ми

    Коментиран от #54

  • 43 БОКО

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Загрижен столичанин":

    БОЙКО СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ КРАЖБА
  • 44 Коко

    6 0 Отговор
    Щом и хора като мен в 50-така мислят да се изнасят от тази държава, питам се, бат Бойко ще се замисли ли, че всичко извън София(до Банкя, естествено) ще се опразни. Щото и в София хората изучават децата си , така че да ги превърнат (и ги подтикват) в бъдещи емигранти. Освен ако таткото не е "прилепен" към някоя партия. Да се добереш до службичка не се искат качества, а близост до една от партиите: ГЕРБ, БСП, ДПС, сега и патриотите ще се лепнат. За какво кариерно развитие може да се говори- младите виждат- не се ценят уменията и акъла им, а близостта до някоя партийка...и бягат, изнасят се. Не ви ли е мъчно на някои от софиянци (обикновените, не тези от властта- тяхната е лесна- те вече са с имоти в чужбина, тук за тях е само за цоцане), че българи не останаха в тази държава? Че ще бъдете като обкръжена крепост , от един етнос , който ще превърне и малката ви държава София/ бивша България/ в опоскано място, както и останалата бивша България? Не сте ли и вие българи, или егоизма ви е упоил и сте доволни от късогледата политика на бат ви Бойко? А по темата, която Варна коментира- прав е, защото за европейските проекти се иска и съфинансиране в различни проценти, т.е. на тезгяха трябва да поставиш и собствени пари! Да попитам и за ТЕЦ София, която обслужва с евтино парно софианци, защо трябва дс се включва в общия микс когенерираната енергия от този ТЕЦ, защо цяла България трябва да плаща висок ток, за да поддържаме евтино парно в София? И ние в Пловдив иска

    Коментиран от #47

  • 45 plovdiv

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Azazel":

    Много се палиш колега , София си е София всички мангизи отиват там , всичко друго е вятър и магла , а спора с този дръвник , който водиш е безнадежден , шопите са като поповете имат само две ръце с едната взимат , а с другата благославят , а и само да вметна , че до ПЛОВДИВ е най-голямата индустриална зона МАРИЦА , която дори не се води към голяма община ПЛОВДИВ , а защо ли , защото на Фандъкова и трябват пари за всичко , а другите кучета ги яли ...
  • 46 Azazel

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Пак аз":

    Да виждаш да недоволствам от нещо? Приемам, че неадекватното ти изказване е продиктувано от факта, че просто късно се включи в разговора и не си забелязал, че недоволството тук не е ОТ софиянци, а КЪМ софиянци. Вярвам, че всеки може да си живее и работи, където намери за добре, а софиянците, които познавам и се преместиха в Перник да живеят, не пълнят никакви мотриси и не работят в никакъв завод, а са щатни преподаватели във водещ софийски университет. Тъй като той е в Югозападната част на София и е близо до хем гара, хем до маршрута на автобусите, от Перник стигат до работното си място за половин час, а от повечето квартали на София им отнема час. В допълнение, академичните заплати не са особено добри, така че в Перник могат да си позволят доста по-голямо и хубаво жилище, отколкото в София.
  • 47 Azazel

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Коко":

    Съфинансирането е за сметка на бюджета на Столична община и изтеглени от нея заеми, които не онзи във Варна, а аз, и един ден децата и внуците ми ще връщаме, с по-високи местни данъци и такси, защото по-затънала в заеми община от София, едва ли има в България. А, за цената на парното от ТЕЦ София, подозирам, че си в някаква заблуда. За 120 кв. апартамент плащах (преди повишението от април), в зависимост от месеца, 250-300 лв., - едва ли в Пловдив плащате повече.
  • 48 Bulgaricus

    3 3 Отговор
    Не съм гербер. Но по-малко от гербер съм БСП-ар. Живеейки в България и в още една държава можех да наблюдавам случващото се в България не само, като жител на страната и като страничен наблюдател. Стигнах до извода, който много подробно мога да обоснова, че всички крадат що годе по равно. Всички крадат колкото може да се краде. Но след едните остава нещо, след другите нищо. Какъвто и да е г-н Борисов той е перфектна функция, един вид отражение на българина - има две висши образования, дисертация, наднормено тегло, импулсивен е и идва от малко населено място. Такъв е и средният българин.
    Г-н Борисов е наше подобие, той е избран от нас.
    Но за разлика от всички останали след г-н Борисов ще останат магистралите и пътищата, печиствателните станции и метрото. След другите ще остане едно нищо. Така че, когато го псувате, обиждате и т.н. не забравяйте, че какъвто и да е оставя трайна следа след себе си, която другите не са оставили, при положение, че всички са крали по равно.
    Не мога да се сетя за нищо, което ще остане след Станишев, Жан Виденов или Иван Костов или Орешарски, но всеки ден се движа по улици и магистрали и по велоалеи, които ще останат след Борисов.
    Не мога да си спомня и някога даващите парите да са имали по-голямо доверие в друг министър-председател, Меркел да е канила друг на партийните си конгреси, а това са плащащите за метрото.
    89% от всички публични инвестиции в България са на ЕС. Ключово важно е лидерите на ЕС да имат доверие на министър

    Коментиран от #53, #55

  • 49 Bulgaricus

    6 3 Отговор
    ->-председател с по-голямо доверие.
    И, да, в София живеят и работят всеки ден около 2 милиона души или кажи речи 1/3 от България. Нормално е парите да отиват там, където са хората, а не в моето село с 1800 души да се дават пари, за нещо, което няма да ползват 180 000, а 1800 души.
    Такава е и тенденцията в Германия вече 10 години. Малките градове и села се обезлюдяват и хората отново искат да живеят в градовете - колкото по-централно, толкова по-желано. Хората вече не искат да пътуват по 1 час всяка сутрин до работа и така с тези спестени 2 часа дневно искат да са със семейството си или да спортуват.
    А в България по малките градове няма живот. Има само малцинства, бабаити и хора, които искат да се махнат от тях, но по една или друга причина не могат.
    Аз съм от малък град и знам от личен опит за какво говоря.
    Метрото е нужно, то е важно и ключово не само за София, а и за всички нас, които летим през София или пътуваме, за туристите и за икономиката като цяло.
  • 50 Варна

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Mercedes-Benz":

    Ето че се разбира ме и с една дума! Селяните са ясно къде, какво да говорим повече по тази тематика! Въпросът е в това, че за да нямате събрани селяни трябва да оставите пари и за останалите градчета и села, а не само там да се харчат. - В това е разковничето!
    Оставаш парите на част от хората и не се бъркаш в работите им! - Тогава всичко ще се нареди! - И аз и ти ще сме доволни!
    Толкова е просто! - Варна си остава парите за себе си, а София ако иска да си прави град - държава, само че без да припарва за каквото и да е насам! Мисля, че с приблизително 3те милиарда, които вкарва в Републиканският Бюджет може да функционира прекрасно. Така Цветанов, Борисов, онзи Москов и още няколко видни столичани няма да ни се мяркат пред очите и да ни се бъркат в работите.
    Не звъчи ли всичко прекрасно?
  • 51 БОЙ

    10 3 Отговор
    БОРИСОВ БОРИСОВ СРАМА НЯМАШ ИЗЕДНИК НА НАРОДА
  • 52 Провинциалист

    10 0 Отговор
    На мен пък напоследък ми се струва че София е станала квартал на Перник!
  • 53 Варна

    10 7 Отговор

    До коментар #48 от "Bulgaricus":

    Забравяш и нещо много важно!
    - След Борисов ще остане почти или напълно фалирала държава.
    Какво имам в предвид?
    - Влез да прегледаш справките в сайта на Министерството на Финансите за Консолидираният дълг и Консолидираната Фискална Програма и ги съотнеси към държавния бюджет... - Картината е страшна! При бюджет грубо казано от 30 милиарда, дълговете са 26. - Когато Борисов дойде на власт имахме дългове от 9,4 милиарда и резерв от приблизително 1,5 млрд. лева.
    До 2013 година освен новите дългове и дефицити, посегна и на фонда за пенсии. - Това е неоспорим факт!
    След 8 години дълговете са почти колкото самият бюджет и дефицитите по отделните ведомства са налице! - Кажи ми коя институция не реве, че няма пари за да си покрият разходите?
    Да не говорим за разпродажбите на държавно имущество и разни концесии.
    А за старите какво да говорим? - Борисов е като работник на който се караш а той се оправдава с тези които си уволнил преди време! - Какво се прави с такъв човек?
    Ако някога си управлявал хора, то ти е ясно, че въпросният трябва да си замине от работа и то по- възможно най бързият начин
  • 54 Варна

    13 4 Отговор

    До коментар #42 от "Коко":

    Повечето т. наречени инвеститори в София са най- обикновени крадци от обкръжението на Борисов. Тяхните пари идват от измислените обществени поръчки от които се краде безогледно.
    Там лесно се вижда и елементарната кражба. По улиците ще видиш на всяка крачка скъпа кола от която слиза обикновен селяндур, който вчера е успял да източи нещо от хазната с приятели и познати от държавната администрация!
    Второто, е че шопа като цяло е тъп и изпълнява всичко което му кажат посланици и ръководители от чужди държави.
    Тук примери в тази посока колкото искаш! Едва ли е необходимо да ги коментираме колко предприятия бяха умишлено затворени с нареждане и услужливата помощ на държавното ръководство от София.
    Не на последно място е неизчерпаемата завист на шопите за бизнеса на останалите градове.
    - Дори плажният волейбол се опитаха да преместят в София преди 10 години.
    Да припомня и за Волейбола във Варна. - Когато построиха Арена Армеец и след далгата предуари я и зелуването на задника на Борисов и Дянков за държавните средства дадени за залата излезе Фъндъкова коато най- нагло заяви, че повече волейбол няма да се играе във Варна. Миналата година затвориха предприятеието за бронетехника и хварлиха оборудването за скраб, а сега говорят че ще купуваме бронирана техника от чужбина... - Нима не можеха да купят проект от германия например и да направят съвместни разработки ? - Разбираш ли за какво говоря? - Примери много!
  • 55 Коко

    13 1 Отговор

    До коментар #48 от "Bulgaricus":

    Наистина е глупав спора София-провинцията, то и провинция не остана, тук таме като малък оазис в пустиня останаха няколко града. Още повече, че самата България е също провинция за Брюксел - в периферията сме. Говоря за цялостната късогледа политика на всички правителства, но най-вече на бат ти Бойко, защото той разполагаше с най-много средства- дойде 2009г, когато европейските средства потекоха и всичко посочено от теб: магистрали, метро (но и със средства от реп. бюджет), пречиствателни , градинки и др. са с европейски средства + някой процент съфинансиране. По негово време негов човек ръководеше бюджета на Европа, почти безпрепятствено се одобряваха всякакви проекти от г-жата... Липсва обаче стратегическа мисъл, поглед напред- само дребни тактически стъпки:ще"вдигнем" икономиката като строим магистрали,но ще сриваме бизнеса на ненашите хора, ще си краднем някой апетитен бизнес. По мафиотски се отпускаха средства само към "нашите" общини, Пловдив години не си получи парите от боклука, защото трябваше да се дадат на "нашия" човек! Не зная каква съдебна реформа са завършили, според г-жа Цачева, но справедливост няма- щом има кражби на имоти, на бизнеси, щом от години има търпимост към ало-измамници, щом се фалират неудобни банки...какво е завършено? И си мисля, че именно това у-ние, служещо си с мафиотски похвати, е по- дразнещо от ниските доходи, с които дори се саморекламираме по света.
  • 56 👽👽👽зелени човечета

    9 2 Отговор
    След Перник следва Ботевград и Елин Пелин и така докато не стигнеме до Варна и Бургас рече великия държавник прочел през живота си една книга но е ял филии с мас !!!!Жалко и трагично!!!България не го заслужава ..... всъщност има ли българи????
  • 57 Гошо

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    Трябва да правиш разлика между местната власт и държавата. Общините дават на държавата, а не на София. Реално в момента софиянци носят на гърба си по-бедните общини. Ако не беше така, София щеше да прилича много повече на европейски град. Нека не забравяме, че БВП на София е 35 млрд. лв., или 40% от целия БВП на България. И според теб бюджетът на Столична община от 1.3 млрд. лв. е прекалено голям? По-скоро изглежда непропорционално малък спрямо постъпленията от софийската икономика.

    Коментиран от #58, #59, #64

  • 58 Варна

    4 6 Отговор

    До коментар #57 от "Гошо":

    Да ли не правя разлика? - Какво ми казваш, че администрацията в София, която е около 1/3 от града е общинска?- Остави тези абсурдни твърдения!
    Понеже говориш за БВП на София ще ти дам един пример:
    - Вземи дунавското градче Тутракан...
    - Ако въобще знаеш че съществува, но въпреки всичко то е факт на картата на България.
    Сега на това градче изсипи бюджета на София и парите които някак приоритетно налива правителството в различни проекти...
    Какъв ще е делът на Тутракан в БВП на страната?
    - Ако си гледал структурата на БВП то със сигурност щеше да си забелязал, че основен дял в приходите на страната са от Туризъм и след това от износ на суровини ( основно цветни метали). - Къде е София тук?
    Тоест искам да ти обясня, че трябва да си зададеш въпроса от къде идват парите в този град? - Отговорът е от останалите градове, които не се издържат от обществени поръчки и администрация на бюджетна издръжка. - А онези които не са не произвеждат достатъчно за да издържат ш...ния столичен град.
    - Като си говорим за бюджет как ти изглеждат бюджетите на Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе?
    200 -250 милиона стигат ли? Как ти изглеждат на фона това което внасят тези градове в хазната? Ако Варна и Пловдив внасят 6 милиарда в бюджета редно ли е да имат бюджет по 250 милиона?
    Запознат ли си с правилото, че бюджетите на общините не трябва да надхвърлят 10% от внесеното в Централният Бюджет? - Защо това правило не важи за София? . М? С какво ти имаш повече
  • 59 Azazel

    6 6 Отговор

    До коментар #57 от "Гошо":

    Излишно е да навлизаш в спорове с "Варна" и да се опитваш да го убедиш в нещо с логика, факти и цифри, защото той си е измислил някакви негови си факти и цифри, и ги размахва яросно, обвинявайки софиянци за всички неудачи в жалкия му мизерен животец. Така например си е измисил и продължава да твърди, че в София има 500 хил. чиновници от държавната администрация, които той издържа, но всъщност общо държавната администрация в цяла България (в т.ч. и София, но и в доста други областни дирекции, в т.ч. и Варна) са 130 хил... Ето, сега размахва измисления факт, че издържал София с приходи от туризъм, но невежа не знае, че през изминалата година в София е имало повече чуждестранни туристи, отколкото във Варна...

    Коментиран от #61

  • 60 Garrincha

    7 3 Отговор
    Абе, кво им обяснявате на - факт е, че от '45 година не са спрели да крадат останалата част от България ... Отдавна казвам , че трябва референдум за обявяване на нова столица - В. Търново, например ! Вижте само колко магистрали си построиха - до Бургас, до Турция, до Гърция, до Сърбия, до Румъния ... а, "Хемус" кога, бе ?!!!
  • 61 Garrincha

    6 2 Отговор

    До коментар #59 от "Azazel":

    Ей, софийски, всички пари на общините отиват в софия по джобовете на тлъсти държавни служители и от там към към фирми на роднини и приятели ! Прав е варненеца ... и на русенци колко ни е писнало от вас...

    Коментиран от #62

  • 62 Azazel

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Garrincha":

    Изобщо не отричам факта, че голяма част от парите на общините (в т.ч. русенска, варненска, но и софийска) се изразходват неправомерно, чрез корупционни схеми. но тези "тлъсти държавни служители" или по-точно министри, шефове на агенции и дирекции, много рядко са софиянци, а ако погледнеш повечето фирми, които обират лъвския пай от държавните поръчки, ще видиш, че малко от тях са софийски. Освен това, не само софиянци гласуваме на избори - вземи резултатите от последните няколо избори и ще видиш, че в София преднината на управляващите обикновено не е толкова решителна, колкото в други общини. Така, че - не вини само софиянци за корупцията, защото тя е поравно разпространена навсякъде в държавата - от някой селски кмет, през общинските съвети на Русе и Варна, до министерствата в София. И, ако мислиш, че като преместиш столицата, ще решиш този въпрос - дълбоко грешиш - корумпираните чиновници ще продължат да си бъдат корумпирани навсякъде, но преместването на институциите, ще струва много милиарди (които ще отворят поле за още корупция) и години загубено време в административни неуредици...

    Коментиран от #63

  • 63 Варна

    7 6 Отговор

    До коментар #62 от "Azazel":

    Честно направо си извънредно нагъл!
    - Пак да те питам какво освен държавната администрация и точенето на пари от държавният бюджет е София?

    В България има 2 циментови завода и те не са в София. Единият е във Варна
    В България има 2 торови завода и те не са в София. Единият е във Варна
    В България има два завода за производство на петролни продукти и те не са в София
    Бъргария има един Содов (Солвей Соди) завод и той е във Варна

    В България има няколко работещи пристанища въпреки опита на София да ги съсипе и те са във Варна, Бургас, Русе, Балчик и Силистра.
    България има две летища и едното е във Варна!
    Енергетиката ли е при вас? - Колко Топлоелектрически централи имате? - Нека ти спестя мислите и да ти обясня че това не е Топлофикация! За сметка на това, пък хюмнето Борисов затвори най- големия върхов тец на Балканите във Варна и стотици останаха без работа.
    Полезни изкопаеми ли добивате? - Къде се намират в страната?
    Захар ли преработвате? Зеленчуци ли произвеждате? Риба ли развъждате?
    Какво произвеждате там бе?
    разбери, че си кърлеж и каквото и да говориш фактите са факти!
    Само чиновници и няколко чужди фирми, които не могат да съберат и 100 хиляди души от 1,5 милионният ви град от КЪРЛЕЖИ!
  • 64 шовинист

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "Гошо":

    гошко, вярно е, че 30 % от бвп се формир от сф, само че не казваш как става това. Ще ти го напиша- всички големи чужди компании са с централи там. Дори БМФ и Лукойл са там. Всички те отчитат обороти и плащат данъци в сф. Оттам идват тези проценти Иначе реална индустрия няма, няма туризъм, ит центрове или каквато и да били адекватна на размера на града икономика. Всички останали бла бла са на медиите, които, ако зависи от мен ще останат само няколко и то под държавен контрол....
  • 65 ХАХАХАХАХ

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    Абе, тя София с какво мислиш е пълна? Със селяндури от кол и въже от всички краища. Всичките се изсипахте тук.

    Коментиран от #67

  • 66 ХАХАХАХАХ

    5 3 Отговор
    Са и още повече пернишки винкели. Още едно велико дело на Мътрьо Боков. Мдам.
  • 67 гюро

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "ХАХАХАХАХ":

    като гледам как пишеш, майка ти и баща ти са от граовско, а може и на гоце да са роднини. сф се напълни със селяни още през комунизма, а сега точно те се мислят за софиянци ...
  • 68 Гост

    6 2 Отговор
    Като сте такива мъже и не ви харесва , защо не дойдете и не протестирате , а не само да се криете зад клавиатурите и да се правите на големи ръзбирачи. И на нас не ни харесва ,че цяла България се довлече в София , и в момента няма по мръсен град от нея. И аз съм съгласен парите да отиват в цяла България , така поне ще си останете по родните градове , и няма да се влачите тук.

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Garrincha

    3 5 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Е, как да се дигне бедният българин да дойде дософия, бе, дворянино ? Нахраниха ви там всичките царедворци и сега си мишкувате ... и вашето време ще, бе този, бе ... крадливи и мързеливи!!!
  • 70 Варна

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Ако дойдем то е за да пуснем кръв на държавният апарат. Иначе за какво да бия 500км? - Да стоя и да размахвам флагчета и да чакам, Борисов, Цацаров и Цецка... - Или дебелото Лили или онзи зигани Московски?
    Пич не мислиш особено много... - Разходката от Варна или Бургас или Русе, Добрич, Силистра, Поморие, Резово, Малко Търново и т.н струва пари и време! Кой ще ти се разхожда ей така за да прави мили очи? - Дойдем ли ще има сурвакници и няма да има връщане на зад!
  • 71 Евала

    0 0 Отговор
    Евала!
  • 72 булгаристан

    0 0 Отговор
    Престанете да лъжете за това население, че ставате смешни. Пет статистики показват, че градът е 1,3 млн. БКП грандомания.
  • 73 до гост 68

    0 0 Отговор
    ти очевидно не си кореняк софиянец, а нов компл---сар.
  • 74 до azazel

    0 0 Отговор
    азазел ли си какъв си не те знам, но очевидно говориш глупости и си от новите софиянци. Варна престани да се излагаш - прав си за повечето неща и хората го знаят, но да обясняваш на селянин дошъл преди няколко години в София, за който това е едничката радост - да се прибере при мама на село и тя да го гали по главата и нарича "софЯнец" докато му чопли въшките - няма смисъл. Всички знаем, че особено при Бойко София е комунизъм - само не знам до кога този гламав народ ще търпи да се гаврят с него?!
  • 75 Ники

    1 0 Отговор
    Тук усещам че нещата опират накрая до София и останалите градове ... Но в общи линии София е 1/3 от България ... и Спечеления проект за Метро не значи че може да бъде изхарчен за Инфраструктура за Стара Загора И Пловдив .. нещата не са баш така ... аз поне се радвам че нещо се случва , че можеше и тва да няма

    Коментиран от #77

  • 76 семи проф

    1 0 Отговор
    Кмета на Ню Йорк поздравява кметовете на София.....Ню Йорк има 13 съветника а София около 100
  • 77 Варна

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "Ники":

    В същност приятелю, нещата опират точно до това, че София харчи парите основно за себе си, вместо парите да бъдат рабпределени по проекти за всички! Кохезионните фондове, предпресъединителни и каквито се сетиш, както и регламентите за тяхното използване са общи за страната, а не за София! - Никъде в който и да е Европейски регламент не пише, че парите са предназначени само и единствено за София! Субектите по въпросните фондове и регламенти са основно ЕС и изпълнителната власт в конкретната страна. Министерствата са тези които координират проектите и решеват кой проект да бъде пуснат и кой не! Кой да участва и кой не! - По друг начин казано , ако по оперативна програма транспорт или регионално развитие има заделени пари, то те не са с конкретна финансова линия предназначена само и единствено за София! Сиреч, шепа шопи като Борисов, Московски о още няколко използват средствата предназначени за цялата страна от 2009 година да бъдат използвани основно за София! Няма оперативна програма от ЕС - София. Има оперативна програма ЕС България! И ако има нужда от 3-ти мост на Дунав, то по- добре е да се направи 3ти мост на Дунав вместо целенасочено да се харчат 800 млн. за метро на София. Ако има спешна нужда от 2ри мост на Варна или на Бургас, то те трябва да приоритетно парите да бъдат насочени на там. - Разбираш ли за какво говоря?
    София е 1/3 от страната именно защото без да се има в предвид другите градове държавата харчи без да се интересува парите само и ед
  • 78 70 процента

    3 0 Отговор
    на данъкоплатеца ПАРИТЕ се харчат без проверки от народа е това е борбата за ВЛАС 70 за такси и остатък инвестиция за 1 2 години живот Тотев откри новия надлез в Пловдив които не свети няма и 1 година след откриването го разкопаха за кабели 2 дена осветлението работи и сега НЕ РАБОТИ а бизнес Центровете ТОТЕВ работят И хотелчето порасна за сметка на УНИВЕРСИТЕТСКА СГРАДА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове