Last news in Fakti

6 Декември, 2011 09:02 960 0

Мирослав Найденов: Това са ни възможностите

  • зърнопроизводители-
  • мирослав найденов-
  • фермери
Мирослав Найденов: Това са ни възможностите - 1
Снимка: БГНЕС

Диалогът не е прекъсван, извървяхме целия път на проектобюджета. Зърнопроизводителите знаят, че това са максималните възможности. Всички искаме повече, но това са реалните възможности на бюджета в момента. Това каза пред „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той добави, че понеже се говори за документи: "да оставим документите да говорят, а когато цифрите говорят и боговете мълчат".

Единствените, които ще получат по-малко като сума това са зърнопроизводителите. Те ще получат по-малко, тъй като в последните 2 години и поради добрата реколта, и поради структурирането на бюджета, този сектор се стабилизира. Зърнопроизводителите успяха да реализират и добри печалби, за сметка на това обаче други сектори реализираха загуби и когато трябваше да разпределим това нещо, ние насочихме повече средства към птицевъди, зеленчукопроизводители, говедовъди, картофопроизводители", подчерта Найденов.

„Не сме ги излъгали, те знаят колко трудно стигнахме до параметрите на тази финансова рамка. И министър Дянков им каза, че ние подписваме това, но това не е практика, трябва да мине гласуването на бюджета, не може преди бюджета да разписваме средства“, каза Найденов.

От своя страна Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите заяви, че протестиращите са се настанявали снощи до късно.

"Полицията им създаде проблеми на входа на София отново се правиха проверки при положение, че на изходните пунктове преди да тръгнат вече им бяха направени проверки. Пускаха се на групи по 30 машини, което създаде доста разтакаване. Протестиращите, които живеят по-наблизо се прибраха и ще се върнат по обяд. Всеки си е намерил къде да поспи. Днес сме отново тук, за да защитим това, че в страната ни трябва да има ред, правила, предвидимост, устойчивост", категоричен е Вукодинов.

Той каза, че след като не може да се компенсира липсата на 230 млн. в бюджета, всички, които са си положили подписите, трябва отговорно да си понесат съдбата. "Не сме се оттеглили от искането си за двете оставки (бел.ред. – оставките на финансовия министър и на земеделския министър). Ако намерят начин да се изпълняват всички подписани споразумения, ние няма да им искаме оставките, а премиерът ще си реши за оставките", подчерта Ангел Вукодинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА