Last news in Fakti

22 Декември, 2011 09:29 833 2

С Първанов сме като огъня и водата

  • петър стоянов

Българската демокрация трябваше да стъпи по-здраво на антикомунизма, смята Петър Стоянов

С Първанов сме като огъня и водата - 1
Снимка: БГНЕС

След като Георги Първанов сдаде властта на новия президент Росен Плевнелиев, ще има много коментари относно неговото управление. В годините аз съм се въздържал да правя изказвания. Ние с него сме много различни, ние сме като огъня и водата – различно семейно възпитание, различна среда, заяви пред Нова телевизия Петър Стоянов, президент на Република България в периода 1997-2002 година.

„Аз винаги съм смятал, че след 1989 година българската демокрация, нейното развитие, трябваше да стъпи по-здраво на антикомунизма. В България умишлено се внуши, че думата антикомунизъм е мръсна дума. Думата антифашизъм не е мръсна дума, а антикомунизъм е, питам защо. Това е разликата между мен и Първанов”, обясни още Петър Стоянов. По думите му десните политици, когато говорят за миналото, са много мълчаливи.

„Минаха 10 години, откакто напуснах „Дондуков” 2, след като загубих президентските избори, така че чак да се лаская, не. Когато научих новината, бях много удовлетворен, защото ми се обадиха стотици хора“, заяви Петър Стоянов, който бе обявен от МБМД за най-популярната личност по време на прехода. „Рейтингът ме удовлетворява, защото е реабилитация за нашата младост, за времето, когато хората вярваха истински, че могат да променят България“, добави той.

Във връзка с бъдещето на дясното в България, Стоянов каза, че десницата е получила много удари, като част от тях са дошли от хора, които са се радвали на пълни зали и народна любов. „За съжаление, ние се оказахме прекалено наивни, бяхме в известен смисъл и неподготвени към големите предизвикателства”, добави Стоянов.

Според него сините трябва да погледнат реалността в очите. „Аз подкрепих категорично Мартин Димитров, като основанието ми беше очевидно – той е млад, не могат да му прехвърлят греховете и враговете на СДС”, добави Стоянов. Бях против съюзяването на Мартин Димитров и Иван Костов, подчерта още Петър Стоянов и добави, че СДС можеше само да влезе в парламента. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Г-н Стоянов, сините ни предадоха.

    Всеки от вас трябва да има на вратата на хладилника си не "магнитчета" от градовете, които е посетил, а голяма снимка на Цариградско шосе - митингът на СДС на 7 юни 1990.

    Когато отваряте хладилника за кубчета лед ще виждате позора си като в огледало.

    Комунистите са много мили хора.
    Те не отпечатаха и не раздават на сините с магнитчета със снимки на митинга на СДС за хладилник.
    Бъдете здрав !
    ---
    Хората, които повярваха на СДС / и аз в това число / се оказаха глупави. Вие не сте виновни. Ние сбъркахме. И платихме с живота си тук.
    Весела Коледа !
  • 2 съдията

    0 0 Отговор
    верно сбъркахме , затова на всеки стълб трябва да има въже и всички които са управлявали от 89 до сега и вкл. и сегашните на тях . та как не се срамуват тез престъпници и продължават да лъжат народа .