Last news in Fakti

26 Септември, 2017 15:10, обновена 17 Юни, 2018 15:02 6 143 16

Застреляха военен след учебни стрелби на полигон (обновена)

  • военен-
  • сливница-
  • прострелян-
  • николай николаев тошев

По случая се води разследване от Военна полиция и прокуратура

31-годишен военнослужещ е прострелян по невнимание след учебни стрелби на полигона край град Сливница.

Инцидентът е станал около 12.30 ч. след провеждането на планираните стрелби, съобщиха от прокуратурата и Министерство на отбраната.

При сваляне на картечница „Браунинг“ от въоръжението на бойна бронирана машина „Гардиън“ и качването й на камион е бил прострелян редник Николай Николаев Тошев от военно формирование 26 400 - Благоевград. По-рано бе съобщено, че военнослужещият се е самопрострелял неволно с автомат.

Редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към Военномедицинска академия в София. По време на пътуването обаче лекарският екип е констатирал смъртта на военнослужещия.

Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването.

Редник Николай Николаев Тошев е роден на 30.06.1986 г. в Благоевград. На служба в Българската армия е от 20 март 2017 г. На 01.06.2017 г. в Център за подготовка на специалисти - Сливен е придобил военно - отчетна специалност мерач - оператор на бойна бронирана машина „Гардиън“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    4 37 Отговор
    По скоро се е самоубил.
  • 2 ГОСТ

    39 1 Отговор
    НЯКОЙ безхаберен е написал че ПО скоро се е самоубил. Абе калпак , може да се самоубие с пистолет, пушка но не и с картечница. КАТО ПИШЕТЕ МИСЛЕТЕ ПЪРВО , ПРИ ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО В КРАКА СИ ЩЕ СТРЕЛЯ .

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    то с туй голямото трудно да се прицелиш на друго място, макар че и в крака няма как освен да сложиш пръстите на крака отпред докато дърпаш спусъците...
    Според мен картечницата е била заредена, един я е хванал в средата, втори за двата спусъка и така са я сваляли, без никой да провери че е заредена.
  • 4 Spec b

    18 1 Отговор
    Немърливо отношение към оружие с леталенизход:( мирна праха му на момчето... Ама това са военни по дяволите - такива грешки са недопустими:(( и тоя браунинг е 12,7 мм 50 калибър... Сигурно му е откъснал крака и за това е летален изхода... Много жалко, съболезнованияна близките.
  • 5 ......

    10 0 Отговор
    Кой ше самоубива в бедрото бе, брат'чеТ, по-скоро е засегнал артерия...Бог да го прости, младо момче...
  • 6 Бесен Язовец

    7 10 Отговор
    Картичарката е била дефектна и е произвела истрел при демонтажа какво очквате от вехтата US техника сигурно самолетите Ф-16 сами ще катапултират пилотите ццццц . Измекяри

    Коментиран от #8

  • 7 Скорпион29

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    Можеш и с картечница събуваш се заставаш на дулото и с палеца на кракът натискаш спусъка можеш
  • 8 П@не

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Толкова ти разбира главата на тебе от оръжие !

    Коментиран от #9

  • 9 Скорпион29

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "П@не":

    говоря че е възможно не че го е направил всяко оръжие което има патрон в цевта при удър е възможно да произведе истрел щото пусковия механизъм е на принципа на пружина.
  • 10 Rldik

    15 0 Отговор
    Много момчета съм обучил и имам представа горе, долу какво е станало. Картечницата е монтирана на бойната машина в специален лафет с заключващи се щифтове. Те гарантират неподвижното и закрепване и предотвратяват самоизхлузването и стрелба в неконтролирана посока. Имам неприятни спомени от изхлузване на сдвоената картечница в купола на танка. Преди сваляне на картечницата, тя се обезопасява, като се отваря и се сваля лентата. Проверява се зя патрон в цевта, разединява се електроспусъка и се взвежда механичния. Така изпразнена картечницата се демонтира, завива се с брезент и се товари . Просто са забравили патрон в цевта. Това е случая за който старите хора казват, че на сто пъти оръжието веднъж гърми "празно". При товаренето в каросерията някой е натиснал по невнимание механичния спусък. Този, който е бил пред дулото не е имал шанс. Този куршум при съответното попадентие може дори да откъсне крак. Не знам точно каква е била раната но при попадение в бедрото и разкъсване на главна артерия кръвта изтича за секунди. Човек изпада в шок и умира , независимо от всички опити да го спасят. Докато разберат, че има ранен, докато го поставят в положение за помощ и кръвоспиране и предприемат неквалифицирани мерки /едва ли на близо е имало санитар с медицинска чанта /, момчето е загубило много кръв. Просто не е имал шанс. Една от задачите на младшите командири в случая е било да направят повторна проверка на оръжието, което явно не са направили. Колкото до разни теории

    Коментиран от #11

  • 11 Ярослав Станчев

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Rldik":

    Е то всеки ходил в казарма има представа какво е станало.Забравили са да разредят оръжието.Едно време командирите набиваха в кухите войнишки кратуни как се зарежда и разрежда оръжие,за да не се гръмне някой папагал.По 100 пъти сме правили проверки на автоматите.И пак се е случвало някой малоумник да не разреди и автомата да издумка.Късмет имахме,че ставаше на пирамидата.На тия явно и командирите им са спали на обученията.Ма то е нормално,то сега армия ли е?Ходят на работа от 8 до 5 и после по кръчмите лупкат до зори.Дадат 3-4 наряда в месеца и готово,боец за образец,таман по натовски тертип.
    Язък за момчето,Бог да го прости.
  • 12 ЩЕРЮ

    0 2 Отговор
    КОЙ НАЕМЕН ВОЙНИК ЩЕ ИСКА ДА СЕ САМОУБИЕ!
    ТАМ ЧОВЕК ОТИВА, ЗА ДА СЕ УЧИ ДА УБИВА!
    Психиката на самоубиеца не е ли малко по-друга?

    Коментиран от #16

  • 13 ААА

    4 0 Отговор
    Бог да го прости момчето , нека почива в мир. Когато ми дадоха ключовете на корабната оръжейна , да съхранявам , корабното стрелково оръжие, снаряди, боеприпаси ,взривове, детонатори , стрели, идр. такива опасни "играчки",както и повереното ми оръдие, моят беловлас Мичман ми рече - МОМЧЕ , ПРАВИЛАТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ СА ПИСАНИ С КРЪВТА НА ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ГИ СПАЗВАЛИ. На съседните кораби имаше различни инциденти, на "неочаквани" гърмежи, дори и кръв. През ловната ми практика , съм виждал неочаквани изстрели при разреждане на ловни автомати. Слава на Бога , не ми се е случвало на мен . От казармата ми е набито в главата-тъпо и упорито, и аз тъпо и упорито си го спазвам. Гледам някои от по- младите , не ходили в казарма, придвижват се до пусия с патрони в пълнителя, размахват оръжието като сопа. Викам на такива- Колега твоята пушка ме гледа много лошо, аз ще се преместя по -назад.
  • 14 Петко Тодоров

    3 0 Отговор
    Да не забравяме , че чалга поколението е вече и в армията . Повечето от тези хора са мързеливи
    ( държавата не ги научи да се трудят ), коравосърдечни , алчни , нагли ... В случая поради мързел прекият офицер отговорен за поддръжката на оръжието след експлоатация не го е проверил ... и ето ... нещастието се е случило ... или може би има и нещо друго скривано от медиите
  • 15 Тодоров

    3 0 Отговор
    След като стрелбите са били учебни и се използва натовско въоръжение, случайно да е имало инструктури от американската база в Ново село ? И да не би случайно момчето - лека му пръст - да е пострадало от "приятелски американски" изстрел. Обикновено новинарите са много подробни, дори когато пишат и глупости, но в случая се долавя нещо недоизказано.
  • 16 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЩЕРЮ":

    Навремето влизахме в казармата,за да служим на България.А сега викаш влизат,за да се учат да убиват.Значи тогава сме били с психика на хора,а сега са с психика на убийци.Отлично подготвени натовски килъри.Ако не дай Боже стане нещо ей тия наемници първи ще се разбягат като пилци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове