Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 10:29 25 824 28

Д-р Ненков: Момчето с цигара на бензиностанция е голям

  • д-р ненков-
  • момче-
  • цигара-
  • бензиностанция-
  • мозък-
  • пациенти-
  • "пирогов"

Той коментира и темата за последния случай с починал пациент в

Д-р Ненков: Момчето с цигара на бензиностанция е голям - 1
Снимка: Ладислав Цветков/ бТВ

"Ако бензиностанцията се беше запалила, първите думи на "мозъка", който е с цигара там, щяха да бъдат: Егати държавата, запали се бензиностанцията. Не искам да коментирам повече, че ще се изпусна. Постъпката на това момче е неумна."

Това каза в предаването "Тази сутрин" по бТВ заместник - министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

Той коментира и темата за последния случай с починал пациент.

"Проверките показаха, че в "Пирогов" е допусната грешка. Дали спешният екип ще бъде възстановен, зависи от ръководството. МЗ не може да каже върнете ги или ги уволнете. Това е един много малък и неприятен случай. В същия ден, когато е починал мъжът, е помогнато на хиляди други хора. Не може да се говори за система. За система може да се говори, когато всяка втора линейка закъснява, когато в "Пирогов" всеки втори пациент е върнат. Случаят е неприятен, но сравнено с помощта, която е оказана на останалите пациенти, е много малък. Имам идея на сайта на министерството всеки ден да се качва информация за това на колко хора е помогнато през предишния ден, колко души са изписани от болница", разкри Ненков.

"Случаят с болницата от Враца не е от вчера. Там нещо се е случвало от доста време. Колегите протестират абсолютно правомерно. Те не са взимали заплати от няколко месеца. Държавата няма право да извади пари и да ги даде за заплати, защото ЕК веднага ще ни санкционира. ЕК разглежда болницата като сладкарница.", заяви д-р Ненков.

"Тя е търговско дружество и нямаме право да й помогнем. Днес ще проведем среща с директорите и кметовете на болниците във Враца и Ловеч. Има банки, които са готови да отпуснат кредити, но те искат гаранции. Естествено, че болницата няма да фалира и да бъде затворена. Местните власти и общественост също трябва да помогнат. Тези болници са техни. В болницата в Ловеч има колеги, които получават заплата по-голяма от мен. Говоря за 3 000 лева. В София малцина лекари взимат заплата от 3 000 лева", даде пример заместник - министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    7 145 Отговор
    В случая тоя Ненков ръси мозък.Бензиностанцията всеки знае че неможе да се запали от цигарата на момчето в дадения случай и при такъв случай се изключва бензиноколонката а не се използва пожарогасител.Това е жива агресия от страна на бензинджията .

    Коментиран от #3, #7

  • 2 рики

    33 16 Отговор
    А ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА НИКОЙ НИЩО НЕ ГОВОРИ.

    Коментиран от #10

  • 3 гост

    94 3 Отговор

    До коментар #1 от "Eee":

    Ами ако има разлято гориво, текло масло по земята и оня си тръсне фаса там? Това е бензиностанция, не аптека - навсякъде има запалими вещества! Има си места за пушене по бензиностанциите.

    Коментиран от #4

  • 4 Еее

    2 113 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ами ако момчето ослепее какво ще го правим тоя бензинаджия?трябва да го съдим.

    Коментиран от #5

  • 5 ердоган

    121 1 Отговор

    До коментар #4 от "Еее":

    По добре кьорав глупак отколкото мъртви невинни граждани.

    Коментиран от #6

  • 6 Еее

    4 99 Отговор

    До коментар #5 от "ердоган":

    Има си правила на действие при такива случаи на бензиностанции и там никъде не се споменава да се използва пожарогасител.

    Коментиран от #19, #25

  • 7 mf2

    98 0 Отговор

    До коментар #1 от "Eee":

    Каква ти агресия, бе - на тоя малък нагъл пернишки п....л аз бих му наврял и пожарогасителя отзад!

    Коментиран от #9

  • 8 НЕУК

    84 2 Отговор
    Ами майката го описа като незнаещо момче на 22 години. И не говорете глупости. Не е разрешено пушене и открит огън в близост до колонка и още повече при зареждане на гориво. А тоя малоумник да се пали ако иска и да не застрашава живота на хората. Тъп народ
  • 9 Еее

    3 93 Отговор

    До коментар #7 от "mf2":

    При такъв случай се спира подаването на гориво към колонките от бензинаджията и се изчаква докато си изгаси цигарата или до напускането на бензиностанцията.
    Това което прави бензинаджията е много непрофесионално.

    Коментиран от #11, #12, #14, #20

  • 10 Борис

    43 2 Отговор

    До коментар #2 от "рики":

    Какво общо има цената на бензина ,с олигофрена който пуши до бензиноколонката?И тоя нагъл министър какво иска да каже ,че щом са спасили определен брой пациенти някой и друг можем да ги отпишем?
  • 11 файърстартър

    76 0 Отговор

    До коментар #9 от "Еее":

    Пич, ти знаеш ли как гръми бензина? Това е бомба, всички си отиват!
    Значи някакъв олигофрен решава да пуши при условие, че е забранено, а примерно някой си пие кафето със семейството наблизо, на тоя прост селянин убиването му е малко, не знам какво наказание трябва да му измислят.
    Писна ми от безотговорни, батки, селтаци, мутри и тарикати, които нарушават законите и правилата системно, защото се мислят, че са повече от останалите хора, проблема е, че държавата е слаба и институциите са слаби и неефективни, както и корумпирани, за това се живее трудно в България, за това бягат хората от тука.
  • 12 ЧЗТ

    44 0 Отговор

    До коментар #9 от "Еее":

    ще спрат подаването на гориво на бензиностанцията , за да може пепенюгата да си допуши фаса нали . ти да не си му френд у фацето уе , че така усърдно го защитаваш ?
  • 13 гостът

    17 2 Отговор
    Значи щом е помогнато на мнозина,от време на време няма да помагаме,пък голяма работа че някой умрял.......ТО И ЕДНО ,САМО ЕДНО Л..НО В КАЦА С МЕД Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА РАЗВАЛИ МЕДА !

    Коментиран от #17

  • 14 Ироничен

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "Еее":

    Пернишки, всички се досетиха, че си ти. Друг такъв няма.
    .аси херцога, заради него щели да спират тока, че да си допуши..
  • 15 гоги

    31 0 Отговор
    От написаните коментари има ли един който е шофьор и е учил правилник и решавал листовки и учил зазон за движение по пътищата или само пишете малоумни изказвания които не струват нищо ПУШЕНЕНО В РАЙОНА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ-НЕЗАВИСИМО ВЪН ИЛИ ВЪТРЕ В АВТОМОБИЛ Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО
  • 16 гоги

    29 1 Отговор
    И следващия път това тарикатче като отиде да си пуши цигарата на бензиностанция трябва да строшат в главата му пожарогасител и да знае къде се пуши
  • 17 Лош

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "гостът":

    А ти на кого помогна ? О забравих , ти не си длъжен. Ти си от онези които палят цигара на бензиностанция, който само осъждат останалите ,и си перфектен.Виждал съм много като теб.В повечето случаи потънали в л..на до шия.
  • 18 ДокиДок

    24 6 Отговор
    Нямате си на представа какви нагли
    тъпаци, които не са могли да се реализират никъде работят в сферата на спешната помощ и в същото време колко свестни лекари им вършат работата, но ядат лайната вместо тях. В медицината е като във всяка друга професия- има години и негодни, както например и във шофьорлъка. Всеки ден някой простак причинява поне една смърт по пътищата, но никой не си го туря никъде щото не е дал Хипократова клетва. Както и тоя тъпанар на бензиностанцията. А докторите са дали. Те и депутатите се кълнат, че ще работят за благото ни, а виждате какво правят. Ама ние не им се сърдим и следващия път пак ще си ги изберем, но докторите.... те всички са престъпници, само щото някой простак от тях се лигави и го мързи да си гледа работата. Това иска да каже и зам. министъра, не, че като има хиляда спасени може да има и един умрял, но се изразява много неподходящо-"това е един малък случай". Напротив случаят е голям и виновниците трябва да си понесат наказанието, защото те са срам не само за лекарското съсловие, а за човечеството.
  • 19 пожарникар

    38 1 Отговор

    До коментар #6 от "Еее":

    МАЛКОТО ПЕРНИШКО П-ЧЕ (ВИЖДА СЕ ОТ СНИМКИТЕ МУ, КОИТО ИЗТЕКОХА) САМО ДЕТО НЕ СИ ИЗТРЪРСКА ЦИГАРАТА ВЪРХУ КОЛОНКАТА.КАКВО ПОВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИ ЖАЛКОТО КОПЕ-НЦЕ ? НАГЛЕДАЛ СЪМ СЕ НА НАГЛЕЦИ И ТОВА Е ЕДИН ОТ ТЯХ! НО АЗ СПЕЦИАЛНО БИХ ГО ЗАЛЯЛ С ВОДАТА ЗА МИЕНЕ НА СТЪКЛА!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    2 27 Отговор
    Не се вижда никъде в района на бензиностанция обособено МЯСТО ЗА ПУШАЧИ,което си е абсолютен пропуск от страна на управата и следва да има наказани лица.
  • 22 Проклятието на България

    18 4 Отговор
    Пожелавам на доктор Ненков да попадне в положението на ,,незначителният малък случай"той или близък за него човек.Какво да се очаква от човек който смята,един човешки живот за ,,малък случай.А за какво е тогава Хипократовата клетва?????
  • 23 АЗ,АЗ

    11 3 Отговор
    Ненков осъзнай се пародиен комедиант когато говориш за пациенти които ти изкарват заплатата.стига вече
  • 24 предумишлено

    10 2 Отговор
    То и за шофьора катасрофирал и избил много пътници можем да кажем ...толкова много хора е превозил навреме ...а сега само една катасрофа ...и ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА Е ЧЕ ПРИ НЕГО КАТАСРОФАТА Е НЕВОЛНА...А ПРИ ЛЕКАРИТЕ Е ПОРЕДУМИШЛЕНО ОТКАЗВАНЕ НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ...Т.Е. ..ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО ......Да изгоним нашите лекари и да си внесем лекари от Китай и Турция ...хем по евтино ..хем и по здрави ще бъдем.
  • 25 Димитър

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Еее":

    Да ползва се лопата
  • 26 Майстора

    4 0 Отговор
    Нали знаете че всеки тарикат рано или късно си намира майстора затова на место да се правите на умни нагли и тъпи същества по-добре спазвайте законовият ред бъдете умни бъдете за пример учете подрастващите на Добри дела недейте за всяко нещо да отвръщате със злоба и завист така до никъде няма да го докарате без значение кой колко килограма е кой колко мускули има и кой колко се напомпал за всеки тарикат си има майстор затова бъдете добри правете добро за да ви се отвърне с добро лошото идва Много бързо и там важи поговорката откакто се обърне колата пътища много затова недейте да предизвиквате съдбата просто бъдете добри в отношенията си и делата си
  • 27 Фалшиви новини

    0 0 Отговор
    горивата през лятото бяха с по низки цени,сега взеха че качиха цените,що ли? има ли КЗК или съюз на потребителите...мафия управлява държавата,поне да бяха трепали един друг,така да се намалят, но и тук нямаме късмет..всички свине станаха дружки.
  • 28 Реалист

    0 0 Отговор
    .....явно трябва да се потърси мнението на някой специалист по ...енергетика ...може би Т.Ерменков,..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове