Last news in Fakti

28 Декември, 2011 14:35 1 194 0

Правителството отпусна пари на „Национална компания железопътна инфраструктура"

  • железница-
  • влак
Правителството отпусна пари на „Национална компания железопътна инфраструктура" - 1
Снимка: БГНЕС

Със свое решение кабинетът даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Държавно предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура", съобщиха от правителствената пресслужба.

С решението се предвижда Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на „Национална компания „Железопътна инфраструктура" за изпълнението на дейностите по проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Пловдив - Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: Първомай - Свиленград" преди окончателното одобряване на проекта от Европейската комисия при условията на договаряне над бюджета на приоритетна ос 1 „Развитие на железопътната инфраструктура по Транс- европейските и основните национални транспортни оси ".

Решението предвижда финансовите средства в размер на 281 млн.лв. за реализирането на проекта да бъдат осигурени от недоговорен ресурс от Кохезионен фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. и/или от други оперативни програми.

В случай на невъзможност това да се случи в пълния необходим размер, разликата в средствата трябва да бъде осигурена от държавния бюджет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА