Last news in Fakti

30 Декември, 2011 15:03 640 3

Борисов благодари на италианския си колега

  • борисов-
  • италия-
  • трудов пазар
Борисов благодари на италианския си колега - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изпрати благодарствено писмо до министър-председателя на Италианската република Марио Монти, във връзка с правителственото решение за премахване на трудовите ограничения за български граждани от 1 януари 2012 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

 „Българското правителство приветства отговорната позиция на Италия за задълбочаване на европейската интеграция чрез отварянето на трудовите пазари. Италия показа не само на думи, но и на дела, че повече Европа означава да дадеш правото на свободен избор на всички европейски граждани да се трудят там, където желаят – повече Европа означава и отваряне и приемане на разнообразието,  което в крайна сметка е от полза не само за националните, но и за европейската икономика”, пише в писмото си г-н Борисов.

Според него настоящата дългова криза в Европа прави все по-трудно и по-трудно за националните правителства да устоят на протекционизма и да следват логиката на реалното търсене и предлагане на трудовите пазари. „Дълбоко съм убеден, че Италия предприе правилното решение, което ще спомогне за по-доброто функциониране на Единния вътрешен пазар. Защото възраждането на Единния пазар е един от най-добрите анти-кризисни инструменти, които трябва да използваме, за да преодолеем кризата и доклада, който Вие подготвихте по молба на председателя на ЕК г-н Барозу ще послужи за отлична основа и стратегия за всички нас да изведем нашия Съюз от кризата по-силен”, допълва министър-председателят Бойко Борисов.

Той използва възможността да благодари и за личната ангажираност на г-н Монти още от 2009 г. по въпроса за свободното движение на хора, когато в отговор на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Илиана Иванова той заяви в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на ЕП, че тези ограничения представляват нарушение на една от основните европейски ценности – а именно – свободата и правото на избор на всеки европейски гражданин да работи там, където пожелае в ЕС.

„Позволете ми да пожелая на Вас и на целия италиански народ много кураж през Новата 2012 година, за да се справим с предизвикателствата, които стоят пред нас”, пише в писмото на българския премиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радостен

    0 0 Отговор
    Брависимо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 По-радостен

    0 0 Отговор
    Браво,брависимо,форте,фортисимо.