30 Октомври, 2017 17:51 3 480 32

Стотици роми обсадиха болница след катастрофа

  • загинал-
  • катастрофа-
  • роми-
  • обсада-
  • болница

Циганите искали да се саморазправят с дежурните лекари

Над 350 роми са обсадили снощи областната болница в Пазарджик след катастрофата, при която загинаха 18-годишно момче и 22-годишна жена.

Сигналът за инцидента, който е станал между пазарджишките села Братаница и Ветрен дол, е подаден около 18 часа в неделя.

18-годишният шофьор на лек автомобил "БМВ" предприема рисково тройно изпреварване, но загубил контрол над колата, която е изхвърчала от пътя и се е ударила в крайпътно дърво. След удара БМВ-то е било смачкано до неузнаваемост. На място е загинал 18-годишният спътник на водача, който е седял на предната дясна седалка.

В болницата в Пазарджик са транспортирани шофьорът и 22-годишна жена, която се е возила на задната седалка. Въпреки усилията на лекарите тя е починала.

Двамата загинали и водачът са от ромския квартал "Изток" в Пазарджик. Минути, след като в квартала се разбира за жестоката катастрофа, над 350 роми буквално блокират областната болница. Те искали да се саморазправят с дежурните лекари и да поискат от тях обяснение защо не са спасили близките им от смачкания автомобил. Лекарите подават сигнал с паник бутон.

„Изключително признателни сме на структурите на МВР и лично на главен комисар Йордан Рогачев за адекватната реакция през изминалата нощ, която е била изключително тежка от колегите в нощното дежурство", каза пред „Пазарджишка Марица“ изпълнителният директор на Областната болница д-р Васил Вълчев.

Според него, до сблъсъци не се е стигнало само благодарение на реакцията на полицията.

"Две минути след подаването на сигнала от колегите на място са пристигнали 5 патрулки с общо 25 униформени служители и обучени кучета. В определен момент, когато напрежението е ескалирало, е дошла подкрепа и от жандармерията. Така на медиците е осигурено спокойствие, за да могат пълноценно да вършат работата си“, каза още д-р Вълчев.

Изпълнителният директор подчертава, че не за първи път разчитат на подкрепа от МВР.

Тежко раненият шофьор на БМВ-то е настанен в неврохирургията, но опасност за живота му няма. Пред болничната му стая има охрана от двама полицаи, защото е задържан заради катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 байтошо

    70 0 Отговор
    А днес стана ясно, че нито един от 3мата пътници в колата, не е имал дори книжка..
    Не те да обсаждат, а ние да заграждаме докато е време !!

    Коментиран от #10

  • 2 локомотива

    43 1 Отговор
    стандартната ситуация,бмв и м....ли,ми какьв да е края,кьде е жребчето да се изкаже по случая
  • 3 Не е възможно

    45 2 Отговор
    Циганин с надутата чалга и БМВ ?!
    Не може да бъде - те карат само Волво и Субару!!!
  • 4 Бат Саше

    44 0 Отговор
    Добра новина. Всеки ден да четем такива новини!!! Колко гнидички е икономисала на българския данъкоплатец тая циганка като се е споминала.... СВЕТЛА И ПАМЕТ!!! АМИН!!!
  • 5 гоги

    35 0 Отговор
    22 ГОД Да не е била баба трима ЦИГАНИНА ПО МАЛКО УРААААААА!!!!
  • 6 Истината винаги боли

    35 1 Отговор
    Браво на полицията и жандармерията от Пазарджик,които бързо са защитили медиците от примитивните жители на циганският Изток.Само така може да се изпълнява закона спрямо разхайтената циганска паплач..Сега циганските правозащитници ще олигавят всичко със сополивите си искания и оплаквания срещу закона и реда..Много са адвокатите които се обогатяват финансово от това рушене на закона в България,но ще има справедливост един ден и за техните дела и действия.....
  • 7 Антисемид

    23 1 Отговор
    Една инжекция на шофьора орка и е готов.А малко футболни агитки и рокери,можеха да облекчат бюджета!
  • 8 Борис

    25 2 Отговор
    На тия полицаи що не им раздадат калашници?И в такива ситуаций да могат да ги използват.
  • 9 Паразитчета

    28 0 Отговор
    Вечерен час и без право на мед. помощ,като при животните естествен подбор!
  • 10 що не спасихте "ценния вид" ???

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "байтошо":

    Не само, че шофиралия м....л не е имал книжка и отвсякъде си е виновен, но останалата пасмина търсили сметка на лекарите, че не ги били спасили !?!?!?
    А здравни вноски дали са плащали някога тия м...ли ????
    Наглостта им става все по голяма и силно впечатление ми прави, как властта демек герберастите с баш главния гербераст мълчат и нищо не казват !!!!! Значи някой българин набие лекар всички медии реват, прокуратурата плещи, съда съдии т.н., а когато орда м....ли бият лекари без причинни държавата, НИЩО !?!?!?
  • 11 Гост

    23 0 Отговор
    извод - другият път ги оставяте в полето и не ги взимате. 350 човека, всичките все от вишист нагоре, поне 10 от тях ще са хирурзи и ще си го излекуват на място.
  • 12 Милен

    15 0 Отговор
    В 72 в софия е пълно с м...ли. Навсякъде са.
  • 13 Расист

    21 2 Отговор
    Две орки по малко. Хубава новина, ще пия една ракия за тяхно здраве.

    Коментиран от #17, #18, #24, #27, #28

  • 14 Един

    18 0 Отговор
    Единственото жалко в случая че полиция и жандармерия не е използвала бойно оръжие
  • 15 Радо

    7 5 Отговор
    Защо трябва да се казва, че са роми - според мен в Пазарджик живеят само цигани!!!...да не би случайно в града да има и бели хора - това не го знаех, честно!!!
  • 16 onq s konq

    11 2 Отговор
    Беенвето е много бърза кола - та да не кажа наи бързата!Требва да се кара внимателно и с любоф!В случая - жалко за беенвето че е пострадало така незаслужаващо!
  • 17 Бай Ганьовци

    3 23 Отговор

    До коментар #13 от "Расист":

    Като гледам,само коментарите до къде сме стигнали...там са загинали 3-ма млади хора,а той човека щял да пие ракия,те са хора не са ЖИВОТНИ. БАЙ ГАНЬО.Такъв селяндур по-голям оттеб няма

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Расист":

    Наздраве
  • 19 Дикембе Мутомбо

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Ганьовци":

    Когато умре млад човек е трагедия, защото е имал какво да остави на тази земя. Така както всеки от нас се опитва да направи децата си по-добри от себе си.

    А тези се опитват да оставят повече деца след себе си, които от поколение на поколение стават все по-зле. Има разлика!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пазарджиклия

    6 2 Отговор
    Смотльо ,ела в Пазарджик да видиш дали живеят и българи.Ако нямаш пари да ти дам?!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Public Owner

    8 1 Отговор
    В статията има добра новина все пак - 2 маймунки са си заминали, лошата новина е, че третата маймунка няма опасност за живота, но пък е добре, че сега ще има макар и не голяма ефективна присъда, че е убил спътниците си пиян и без книжка и с превишена скорост и т.н.
    А относно жандаермерията която е отишла ви уверявам, че не са ги жалили много защото в Пазарджик няма жандармерия и е била пратена Пловдивската като най-близка. А на тях не им пука защото са от друг град и не познават никой там. 2007г. бяха ходли в махалата пак в Пазарджик пловдивсиктие жандармеристи и ги бяха така хубаво оправили, че даже малки маймунки на под 10г. възраст бяха ремонтирани.
  • 24 Висшиста

    0 15 Отговор

    До коментар #13 от "Расист":

    Нека да не бъдем толкова злобни,ок? Относно случая на всеки може да се случи .Аз също съм от ромски произход ,но за разлика от масовите аз въпреки че съм на 43 уча за трето висше образование , а пък моя брат цял живот е бил началник е мвр ,също с висше образование ,така че моля моите уважения .

    Коментиран от #25

  • 25 Public Owner

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Висшиста":

    Не думай! Аз си мислех, че вие почвате първото висше на 12, когато се ражда и първото ви дете, та ти на 43г. по мои изчисления не трябва да учиш трето висше ами осмо или поне седмо висше! Но изглежда си от по-глупавите ти събратя и затова си все още на трето висше!

    Коментиран от #26

  • 26 Висшиста

    1 8 Отговор

    До коментар #25 от "Public Owner":

    Моето дете е на 13 и моля нека да бъдем хора живея цял живот в апартамент находящ се в София и съм на 12 етаж . Не слагайте хората под един знаменател .
  • 27 XXX

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Расист":

    Живота е като бумеранг!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Фридрих Екелн

    12 0 Отговор
    БХК трябва да осъди болницата и BMW!
  • 30 незнайко

    1 0 Отговор
    Сега е бил момента както са се събрали 350 отрепси да бъдат пратени на по добро място а именно в РАЯ ! Защо не е направено никой не може да каже !!!
  • 31 Към простите и злобни хорица !

    1 1 Отговор
    Бог затова ви е наказал да мизерствате защото сте злобни ! Как може да се радвате на горските мъки ???
  • 32 Към простите и злобни хорица !

    1 1 Отговор
    Бог затова ви е наказал да мизерствате защото сте злобни ! Как може да се радвате на хорските мъки ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове