Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 10:34 2 627 38

Фейсбук група зове русофобите в България да бъдат ликвидирани

  • фейсбук-
  • група-
  • русофоби

Фейсбук група с повече от 65 000 последователи призовава русофобите в България да бъдат ликвидирани. Става дума за страницата "България и Русия - заедно вовеки", пише offnews.bg.

Публикацията, призоваваща към насилие, е от 09:57 часа в събота.

Тя гласи:

"Събираме ударна група, които притежават огнестрелни оръжия.

Бъдете сигурни, че настъпва времето, когато русофобите ще бъдат отстрелвани. Единствено русофобът, който не диша не е заплаха за националната сигурност на България.

Призоваваме всички родолюбиви българи да ликвидират русофоби!

Започваме да охраняваме на отделни дати руските и съветските паметници. Ще ликвидираме физически всеки, който се опита да ги оскверни, а снимки на отрязаните им глави ще разпространяваме по медиите."

Към публикацията е приложена фалшива новина от сайт на име Bulgaria Today, която е със заглавие "Иво Христов е нападнат пред дома му от Радан Кънев и Емил Джасим".

Фейсбук групата "България и Русия - заедно вовеки" си рекламира като място "ЗАБРАНЕНО ЗА ПРОЗАПАДНИ ПОДЛОГИ, РУСОФОБИ, НАЦИСТИ, ФАШИСТИ, ЛИБЕРАСТИ, СОРОСОИДИ И ВСЯКАКВА МЪРША АНТИБЪЛГАРСКА!
НЕ НА САЩ, НАТО И ЕС!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТТТТТТТ

    20 19 Отговор
    А не излезе ли,че точно този"призив" е написан от соросоида Минджев...???--
  • 2 Змей

    35 26 Отговор
    Хахаххах нещастни пу.кински подлоги!
  • 3 С 6000

    39 13 Отговор
    То какво да очакваш от облъчени тикви? Ще избиват собствения си народ заради чужд Кенеф!
  • 4 Stefko 88

    38 16 Отговор
    Това тяхното се нарича шпионаж и диверсия в полза на чужда държава. И после били родолюбци.... Сбирщина тъпанари точно такива унищожават родината си тласкайки я в чужди ръце... Като живков.
  • 5 Брат ми

    26 11 Отговор
    Пълно е с олигофрени.
  • 6 DDT

    15 7 Отговор
    Ей, най-после народа се дедебилизира! И аз идвам, само да си взема черния спрей против бълхи и драскачи на паметници...
  • 7 Пазарен Либерализатор

    11 3 Отговор
    80%....
  • 8 1488

    28 8 Отговор
    Прокуратурата веднага да се самосезира, тия хора са заплаха за националната сигурност, призовават към убийства и кръвопролития!
    Къде е държавата?
  • 9 onq s konq

    17 8 Отговор
    "Русофил за бой се стяга,мята пушка на рамо..."!Тия наивници дето се нахъсват за про-съветска власте достатъчно само да споменат къде ще им е сборището и тогава не Полиция,А ТОЧНО ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЩЕ ИМ ПРАТЯТ ОТРЯДИ С МУТРИ за да ги направят на салата от кюфтета.Защото сега над въпросните "знатни българи" дето не си знаят парите НЯМА НИКОЙ освен Бог благодарение на ДЕМОКРАЦИЯТА,докато ако Русия стъпи на наша земя,първата работа на Путин ще е да ги подбере със руските си закони и да ги хвърли курбан на неговите си олигарси.Които пък ще ги оръфат за секунди!
  • 10 Работник

    19 8 Отговор
    Не мога да повервам, че такива изроди има по нашите земи...
    Възможно е росия да се намесва във вътрешните ни работи или предстои да се намеси.
    Дебили сте...
  • 11 юрист

    17 10 Отговор
    Опаааа- това е директен призив за масово избиване на мирни граждани... Русия директно цели гражданска война в България. Искам да кажа на всички русофили- някои русофоби далеч не сме толкова безпомощни , за колкото ни мислите. НИЕ сме хората с образование, финансови възможности, интелект и мисъл сред онези , които по собствено желание останахме в България- въпреки, че имахме идеалната възможност да емигрираме. Доста от нас упражняват сериозните професии в България. Та- не се знае кой кого- подстрекателите -руснаци- нас, или ние- тях...Леко с квалификациите, защото ако НИЕ започнем да ви отстрелваме, няма да пропускаме мишена - и във финансов, и в професионален, и във всякакъв план...Та- опичайте си акъла, не слугувайте на руските антибългарски държавни интереси и си гледайте живота и работата, защото ни е даден само един живот....

    Коментиран от #24

  • 12 Грую

    12 8 Отговор
    Според мен има разминаване в понятията. Аз не вярвам да има русофоби в България. Според мен да мразиш руснаците означава да мразиш самия себе си, защото пишем с едни и същи букви, езикът ни е сходен, обичаите не са кой знае колко различни и аз поне нямам спомен да съм имал някакъв сериозен конфликт с руснак. Според следва да бъде направена разлика това да имаш нещо против политиката на Русия, като държава и това, да имаш нещо против персонално срещу руския народ. Дори и през освободителната война 1877 - 1878 г. на бойните полета не са умирали руски аристократи и политици или поне те са били единици, а е мрял руският народ, обикновения крепостен селянин и руснак. Няма как истински българин да мрази тези хора, независимо каква е пропагандата и каква е държавната политика.

    Коментиран от #13, #16

  • 13 юрист

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Грую":

    Вярвате- невярвате- призивът към насилие е налице. Сега- ако русофилите не искате директно да бъдете отстрелвани поради СМАОЗИТА НА РУСОФОБИТЕ и наистина не искате гражданска война в България, кажете ясно, силно и еднозначено- НЕ ЖЕЛАЕМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ И НЕ ИСКАМЕ ДА УБИВАМЕ РУСОФОБИ- БЪЛГАРИ. Ако не го направите, спукана ви е работата- покрай сухото гори и суровото...Нищо лично, но аз имам законното право да нося оръжие, живея и работя в София. Нямам никакъв проблем да изтегля родителите си и близките си от провинцията тук- има къде да живеят. Всеки да се спасява поединично...
  • 14 юрист

    2 4 Отговор
    СМАОЗИТА НА - Т.Е. САМОЗАЩИТА НА
  • 15 Гоуст

    16 7 Отговор
    Не разбирам, обяснете: как може да защитаваш чужди интереси в България и да наричаш другите антибългари. Ами ти какъв си?
  • 16 Русофоб

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Грую":

    Русофоб да се наричам първа радост е за мене!!!
  • 17 Атака

    12 5 Отговор
    Охооо само ми елате...искам да ме ликвидират точно тези!
  • 18 ВМОРО

    16 5 Отговор
    Чакаме ви на "Луковмарш" да ви разтрием халките! Безродни палячовци! Елате повече!

    Коментиран от #20

  • 19 Бесен Язовец

    7 17 Отговор
    Каня всички русофоби днес в 6 часа на среща при паметника на руската армия да премерим сили Айде да ви видя колко сте големи на дела не да се криете само зад компютрите мишоци американски
    Ще дойдем всичките яки момчета в военни униформи да ви излекуваме от омразата да видим дали ще цапате паметника на Майка Русия
    Целият отряд сме в 6 да не забравите ей? Ще целувате потрета на Путин по бели гащи

    Коментиран от #23

  • 20 Бесен Язовец

    4 18 Отговор

    До коментар #18 от "ВМОРО":

    Ей такива фашяги най ги обичам ще те излекувам много бързо и ще изядеш снимката на Путин
    Фашисти ще си получите заслуженото ще ви накажем подобаващо само елате да мърсите паметника на Майка Русия ще ви наврем спрейовете на онова място което слънцето не го огрява

    Коментиран от #25

  • 21 стоян

    15 7 Отговор
    А има ли списак на тези 65000 путинофили и защо не го публикуват да ги видят всички поименно тези предатели дето обичат повече Путин отколкото България

    Коментиран от #37

  • 22 Румяна Костова

    7 11 Отговор
    Простотията ходи по хората,не по животните и поразява както русофили,така и русофобите.Да се развива тема,на базата какво казал някой си в клюкарника face book e смешно.Русофилите съвсем не се стягат да нарамят пушки.Поредна провокация и се учудвам колко хора се връзват.

    Коментиран от #32

  • 23 юрист

    13 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    “...Публикувано във факти.бг: Каня всички русофоби днес в 6 часа на среща при паметника на руската армия да премерим сили...“ Ааа- немаш грижи- аз пък каня 1во и 4то рпу + гдбоп да вашата “сбирка“- да видим колко издирвани лица от МВР и Интерпол ще се хванат при вашите “бойци“, какъв ще е броят лица, с по 6-7 висящи наказателни процеса за държане и разпространение на наркотици и за незаконен трафик на мигранти...Може да се окаже, че над 90% от всичките ви “бойци“- русофили, ще бъдет принудително отведени където им е законното място- далеч от обществото, в едно затворено място;)
  • 24 Знаещ

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Жалко, че някои от белите българи нямат поне по две деца. Ако една бяла жена не роди, извършва предателство и помага на циганите, арабелите и неграта да превземат белия свят по-бързо. А иначе е нормално да се издирят хората, които са написали тези призиви и да понесат своята отговорност. Безобразие е да не се закриват такива страници. Безобразие е също да няма камери и да не се наказват осквернителите на паметници. Безобразие е също така да се оставят циганите да строят навсякъде където им хареса и ако случайно им бутнат една от хиляда къщи веднага да им дават жилище. На българите защо никой не им подарява жилища или не ни разрешава да си строим навсякъде където ни харесва?

    Коментиран от #26, #28

  • 25 Гоуст

    12 5 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Изключително прост човек си. От край време ти следя коментарите и недоумявам как може да има такива
  • 26 юрист

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Ако една бяла жена не роди, извършва предателство и помага на циганите,...“ И това ли пропагандирате нацистите- русофили на вашите сбирки?:D Имам друго предложение за вас- молекулярната биология много е напреднала- защо пък ВИЕ ДА НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАЖДАТЕ ДЕЦА,а ?:) Но не само да ги раждате, а и да ги издържате финансово от раждането им до 21 им година, да ги възпитавате и то така, че да не влизат в българските затвори на крехката възраст от 19 години и вместо да наследят бедността и необразоваността на родителите си, да завършат някоя и друга магистратура в чужбина, за да получават отлично заплащане за специалността си в България...

    Коментиран от #36

  • 27 Русофил

    4 9 Отговор
    Пак Батюшка ще ни освобождава ...наближава Турция. Да влезне на юеуш в маичица България
  • 28 юрист

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Безобразие е също да няма камери и да не се наказват осквернителите на паметници...“ що се отнася до това твърдение, то си има правна основа- пса в Пловдив и София НЯМАТ юридическият статут на каквито и да е било паметници- нито военни, нито на архитектурата , нито на културата и държавата България НЯМА каквито и да е било задължения спрямо тези постройки. Не случайно са се вдигнали младите лумпени на бсп да пазят постройките- просто са абсолютно наясно, че постройките НЕ СА никакви паметници- съгласно българското законодателство- и че държавата България НЯМА никакви юридически задължения спрямо тях!
  • 29 ЦРУ

    3 5 Отговор
    Ей така се правят нещата...Айде сега избийте се взаимно, прости бг плужеци. Ще се накефим максимално, и след това ще обвиним рашките, че те са го измислили. Ама вас простаци вече няма да ви има.
  • 30 КГБ

    1 5 Отговор
    Съгласен! Давай,прави, да се избиват взаимно. Кефиш!
  • 31 юрист

    6 4 Отговор
    http://www.168chasa.bg/article/6400797 Наричат ги русофоби, защото са българофили 21.07.2017г. “...Те не cлавят чyжда дъpжава. Не развяват нейни знамена. Но защо? Защото познават националната ни история и тя им дава сериозни аргументи да пазят своята държава от русия.Те знаят, че русия е против българското Съединение...“ и т.н.- струва си да се прочете тази статия!

    Коментиран от #34

  • 32 Румен Костов

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    Много си права, но както виждаш няма кой да слуша. Толкова са затъпели, пълни идиоти. Една тук си писа - вместо да има деца, тя гледа да получава пари. Пази боже сляпо да прогледа! Жалкото, че всички се пишат българи. Страх ги е да си напишат истинските имена, ама са много големи и много богати. Забрави.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Знаещ

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Ето какво иска Русия след като ни освобождава: “Договорът предвижда създаването на автономно, трибутарно княжество България с християнско правителство и правото да има войска. Окончателните граници на Княжеството трябва да се определят от смесена руско-турска комисия, но размерите на България, определени в общи линии на приложената карта, трябва да служат за основа на окончателното разграничение.
    Територията на България ще обхваща земите от река Дунав по новоустроената сръбска граница и оттам по западната граница на казата Враня до планината Карадаг. Оттам границата ще мине по западните граници на казите Куманово, Кочани, Калканделен до Кораб планина. След това границата се спуска на юг по Черни Дрин и после по западната граница на казите Охрид, Старово и Корча стига до планината Грамос. Оттам границата тръгва на изток през Костурското езеро, стига до река Мъгленица и се спуска до Солунския залив. Границата заобикаля Солун и през Бешичкото езеро излиза на Орфанския залив. От Буругьол границата извива на север към Родопите до Чепеларе, откъдето завива на изток и се спуска по Арда, после минава през Източна Тракия до Черно море, като оставя Одрин в Османската империя, а Лозенград, Люлебургас и Малко Търново – в България. Границата напуска морския бряг при М....лия и през Добруджа излиза на Дунава при Расово (Член 6).

    Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхва

    Коментиран от #35

  • 35 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Знаещ":

    .... и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенско, Силистренско, Варненско, Софийско, Пиротско и Вранско в Поморавието, почти цяла Македония (без най-южните области), части от Косово (Качаник) и Албания (Корчанско), част от Източна Тракия и Южна Добруджа.” И ето реакцията на нашите европейски “приятели”:С подписването на Санстефанския предварителен мирен договор Османската империя приема исканията на Русия, съдържащи се в него. Първите отзиви от подписания предварителен договор стават ясни, веднага щом той става известен за западните Велики сили. Обединеното кралство и Австро-Унгария се обявяват против него, заявявайки че Русия сама е решила Източния въпрос в своя полза, без да се допита до западните Велики сили.

    Заедно с Обединеното кралство, Италия и Франция се обявяват силно против излаз на България на Бяло море, под претекст че ще бъде използван от Русия, за да окаже влияние над Средиземноморието и морските сили в Европа.[21] Готово да покаже настойчивостта си, Обединеното кралство започва да се готви за война. Започнати са мерки за съставянето на два експедиционни корпуса за военни действия срещу русите и превоз на английски войски от Индия, през Суецкия канал в Средиземно море.”
  • 36 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Ти ако знаеш колко изкарват нормалните адвокати на твоите години няма да посмееш да се обадиш. Щеше да потънеш в земята от срам. Вярно е, че те си имат работа и не могат да висят по цял ден в интернет, но поне знаят за какво работят.
  • 37 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян":

    Малък коментар към статията:

    Прост народ лесно се подава на провокации. Коментарите го доказват.
    Кулите близнаци Осама ли ги гътна?
  • 38 Патето Яки

    5 2 Отговор
    Някаква глупава соросоидна провокация за матряла, никой никого няма да отстрелва.
    Фъшлива новина дето му викат.
    Ако пушнат юристката, оня с коня и оня с магарето ще стане много скучно та затуй ще ги предложа за помилване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове