Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 11:59 1 402 19

ГДБОП проверява групата, заплашвала русофобите със смърт

  • фейсбук-
  • група-
  • русофоби

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" проверява група, призоваваща за насилие над русофоби, съобщиха за "Дневник" от дирекцията. Страницата й в социалната мрежа "Фейсбук" вече е изтрита, като първоначално името й е било "България и Русия - заедно вовеки".

В събота там е бил публикуван пост, който призовава за отстрел на русофобите в страната.

"Събираме ударна група, които притежават огнестрелни оръжия. Бъдете сигурни, че настъпва времето, когато русофобите ще бъдат отстрелвани. Единствено русофобът, който не диша не е заплаха за националната сигурност на България. Призоваваме всички родолюбиви българи да ликвидират русофоби! Започваме да охраняваме на отделни дати руските и съветските паметници. Ще ликвидираме физически всеки, който се опита да ги оскверни, а снимки на отрязаните им глави ще разпространяваме по медиите."

Постът вече не може да бъде открит. Според различни публикации в социалната мрежа, групата е била преименувана.

От ГДБОП не пожелаха да коментират откога тече проверката и дали по нея са били разпитвани хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 22 Отговор
    ГДБОП= на циркаджии без работа, да се хващат с издирването на агентите на ЦРУ а не със свесните хора.Да дойдат да ме издирят и да ми направят една ........а щото др.няма да успеят
  • 2 ГЕРБ

    15 12 Отговор
    Айдееее тия червените "ликвидатори",пак минаха в нелегалност,абе хора 21ви век сме,шумкарството кибер ли стана дядовците Ви,колкото прости и нелегални да бяха,пак ги намираха,а Вие се криете зад 3 чужди ай пи адреса и се напишквате от страх без да има нужда,успокойте се,ние не Ви вярваме на заплахите.
  • 3 ЦРУ

    14 11 Отговор
    Проверете Бесния Борсук по-щателно,крие нещо по дупките!Личи си,че е Чекист,Диверсант и Сепаратист на чичо Путин!НАП да му провери доходите и е готов за Алкатраз!:):):)

    Коментиран от #8

  • 4 ГДБОП

    12 4 Отговор
    Моля лицето или друга част от тялото на Бесния Борсук да се яви на Позитано за щателна проверка и предупедителен протокол за ненападение на нормални хора!:):):)
  • 5 ГЕРБ

    11 12 Отговор
    А как е преименувана групата?На нааках се от страх ли?

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ":

    Както и да е преименувана, групата е показателен факт за руската информационна война в България. В Испания дори призивите им са по-меки от тези в България. Тук се призовава директно за умишлено убийство на цели групи българи, само защото не обичат русия. Групата твърди и че е въоръжена- т.е. че е налице ОПГ във вид на незаконно паравоенно формирование. Изобщо- трябва да се стигне до дъното на цялата история, и ако прокуратурата установи намесата на български или руски политик, да го каже публично, да поиска имунитета му- ако е бг. политик, и да продължи досъдебното производство спрямо него. Ако е руски политик - имаме си спогодба с русия за сътрудничеството срещу международният тероризъм и друга за сътрудничество по наказателноправни дела- има си начин да се иска по тази линия от русия нейният гражданин да бъде съден в България за извършените от него престъпления.
  • 7 ГЕРБ

    11 3 Отговор
    Този път мисля,че тесния язовец,прекрачи разрешената граница и се надцени!Ама наистина искам да присъствам като,не ако, те намерят,да гледам как ти правят .....ата,защото най-вероятно,ще е болезнена.Познавам хората,много са чувствителни на темата .....и!Особено на Хасковски селяни!
  • 8 Репресиран

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "ЦРУ":

    Какви доходи да му проверят,тези с които си плаща интернета ли,защото се съмнявам да има други."Човека" най-вероятно получава някой лев от регионалната партийна централа и те отиват за интернет и хапчета или долнопробен алкохол?
  • 9 ГЕРБ

    6 7 Отговор
    Абе нека си ви проверят,пък Вие си драскайте минуси на воля!Хахахахах.Другия път пак се правете на партизани.
  • 10 Бесен Язовец

    4 6 Отговор
    Платени соросоиди подлоги на ГЕРБ са го направили това,общо взето лозунга не е мн.далече от истината

    Коментиран от #12, #13

  • 11 mediator37

    4 1 Отговор
    В Русе, на изхода в посока Варна има паметник на разстреляните през 1887г. русофили. Това са майор Атанас Узунов, Олимпи Панов, Тома Кърджиев, капитан Зеленогоров, подпоручиците Кожухарски, Енчев, Тръмбашки, Кръстеняков и Александър Цветков.
    Сега какво, да чакаме паметник на избитите русофоби ли ?
    М/у другото паметникът на русофилите е взривен 1940г., после е възстановен 1967г.
  • 12 ГЕРБ

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Мисля,че този път се наигра,не съм сигурен,но така мисля,дано е така,като дойдат момчетата за св...ките не се учудвай,че са маскирани,те са срамежливи и затова са с маски,тръгвай за землянката на дядо ти,че м...а си е е...ло и ги поздрави от мен!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Патето Яки

    3 2 Отговор
    Партизан се за бой стяга,
    мята пушка на рамо!
    - Сбогом, майко, сбогом, татко,
    сбогом, мила сестрице;
    аз отивам във бой люти,
    ................................

    Групата се преименува на ГЕРБ и вече е разкрита, крие се в дебрите на НС.
  • 19 Не 80, а

    2 4 Отговор
    99.9 % дебили.
    Иво Христов изобщо не трябваше да се извинява.
    Ежедневно едни и същи простотии, наричани
    "коментари" .