8 Декември, 2017 08:08 3 251 25

Водещи петролни компании сезираха КЗК за дъмпинг на фирми на Марешки

  • петрол-
  • веселин марешки-
  • бензин-
  • дизел

"Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент", каза още Златев и допълни, че трябва да се установи платил ли си е Марешки всички данъци

Водещи петролни компании у нас са сезирали Комисията за защита на конкуренцията за дъмпинг от страна на бензиностанциите на Веселин Марешки, който е и заместник-председател на Народното събрание. Това става ясно от съобщение за образуваните производства в КЗК, публикувано на страницата на Комисията.

От него се разбира, че жалбата е срещу фирмата на семейството на Веселин Марешки "Трейднет Варна". Предмет на производството е "забрана за нелоялна конкуренция". Компаниите, които са подали оплакване срещу фирмата на Марешки, са "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД; "ЕКО БЪЛГАРИЯ" ЕАД; "НИС ПЕТРОЛ" ЕООД; "ПЕТРОЛ"АД; СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ ЕООД; РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД; "ОМВ БЪЛГАРИЯ" ООД.

Ответник по производството е "ТРЕЙДНЕТ ВАРНА" ЕООД, която снабдява с горива бензиностанциите на Марешки.

На 21 ноември, след като бе разпитан в прокуратурата за думите му, че над Марешки е бил разпънат "тежък политически чадър", председателят на Българската петролна и газова асоциация и генерален директор на "ЛУКОЙЛ България" Валентин Златев заяви, че фирми от БПГА ще внесат жалба в КЗК за дъмпинг от страна на фирми на Веселин Марешки.

Златев определи като "класически дъмпинг" случващото се с две фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, тъй като те са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв., отбелязва сайтът "Епицентър".

"Аз ще очаквам този път КЗК да се произнесе и да каже така ли е, или не е така", допълни Златев.

"Марешки не е проблем на Валентин Златев, на "ЛУКОЙЛ", той е проблем на българската държава", каза Златев.

Според него въпросът е дали държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея.

"Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент", каза още Златев и допълни, че трябва да се установи платил ли си е Марешки всички данъци.

Златев заяви, че стои зад думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат, той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков". Като уточни, че не твърди нищо по този повод, Златев отбеляза, че оттогава досега Марешки няма нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците.

"Държавата трябва да каже събира ли си всички данъци" или позволява на някого да получава непонятни отстъпки, заяви още Златев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    64 3 Отговор
    Картела се бори с дъмпинга!
  • 2 Ярослав Станчев

    61 5 Отговор
    Крадеца вика,дръжте крадеца.Ако бехме нормална държава тоя смок Златев до сега да са го опандизили за 15 години заради картела на горивата.Да са им набили по 1 милиард лева глоби на всичките фирми,които се занимават с горивата и цените щяха да са поносими за нашия джоб.Ама не сме нормална държава и няма да бъдем,докато такива като Златев продължават да хранят политическия "елит" с милиони и да си правят каквото си искат.Далеч съм от мисълта,че точно Марешки е най-честния бизнесмен в държавата,ама поне гърчи тия големите компании и те се съобразяват с него,щат не щат.Иначе до сега цените на бензина и нафтата отдавна да са подминали 3 лева за литър.Не ме интересува дали има дъмпинг или не,важното е Марешки да продължава да ги шиба и да държи нормални цени.

    Коментиран от #8

  • 3 Юбряяяяяя

    43 2 Отговор
    Ми важно за бедния народ да е добре а не за лимузинаджиите от ГРОБ, БСП-БКП, ДПС, ОДС... и разни безобразни. Умреха си на мъка че някой ги подяжда и печалбите съм им малки... Ненакрадоха се и се ненаплюскаха тия!
  • 4 бесният язовец на оня с коня

    41 3 Отговор
    На никой от гражданите не му пука за вас, безсрамни милионери- лукойл, петрол, омв и т.н. Хората искат да плащат по-малко, да получават повече, с две думи- да живеят като европейци.
  • 5 Егати

    27 2 Отговор
    Народа каза за такива - Ти очи имаш ли ? Сега по въпроса, КЗК едно заспало ,купено и наведено тяло,така че очакваме да признае дъмпинга. Ето ги картела сам излезе на сцената...всички се гушкат като болни свине..
  • 6 доктор мутров

    24 2 Отговор
    Това са приятели на България "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД; "ЕКО БЪЛГАРИЯ" ЕАД; "НИС ПЕТРОЛ" ЕООД; "ПЕТРОЛ"АД; СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ ЕООД; РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД; "ОМВ БЪЛГАРИЯ" ООД.
  • 7 Ташунко

    24 8 Отговор
    Дай боже повече като МАГАРЕШКИ
  • 8 МАК

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    Точно така!!! За съжаление това е истината мръсни гадове не стуга че държат високи цени ами качеството е адски посредствено!!!
  • 9 Ужас

    12 37 Отговор
    Как може да подкрепята такъв крадец и мошенник като Магарешки ,затова сме на това дередже защото всеки се продава за 10 ст ,а това че продава на доставни цени и иска дасмаже бизнеса с горива за да си прави реклама никой него интересува.Не че Лукой са цвете за мерисане ,напротив но този е на челото му е изсписано КРАДЕЦ.

    Коментиран от #20

  • 10 Стоев

    27 2 Отговор
    Мафията не обича да й мътят водата. Но, понеже Марешки е скритата патерица на ГЕРБ в Парламента, да видим властта чия страна ще вземе.
  • 11 Някой

    12 28 Отговор
    Абсолютен измамник е Магарешки ако има повече лато него маистина няма да има държава . Как ще се дигнат заплати и пенсии като 1 ст данък неплаща ,ама хората са толко наивни че няма накъде нали е 15 стотинчици по тънко там ще ходи ,а какво сипва не се знае.
  • 12 Дзлатеф

    33 5 Отговор
    Помооооощ! Марешки ни пречи да крадем планово!
  • 13 ТнТ

    25 6 Отговор
    Здраво им бърка в джоба Марешки, особено на Лукойл и за това им е неудобен. Значи като не стана по-първия начин сега търсят втора вратичка да се борят с него. Печалбата в този бизнес е около 20% и то когато я отчитат, ако ли не още повече. Дали така е при Марешки е друг въпрос, важното е че когато заредя пълен резервоар разликата ми остава в джоба и я чувствам. Не ме интересува дали е в парламента или не, дали е президент или не, дали си плаща данъците или не - те повечето не го и правят и въпреки това моя джоб не изтънява толкова бързо колкото ако я нямаше неговата безиностанция в София.

    Коментиран от #14

  • 14 Пази

    6 16 Отговор

    До коментар #13 от "ТнТ":

    Пази боже от такива като тебе България,явно има за какво да сме на това ниео ......

    Коментиран от #25

  • 15 Гост

    10 0 Отговор
    Всички са маскари.Борят се като бесни псета за кокала
  • 16 падналия ангел

    9 0 Отговор
    Единия на загуба продавал, Лукойл някъде четох, че и те не плащали данъци щото нямали печалба. Ми м@йн@т@ им, бензина им боклук, зареждам румънски бензин 98 за 2.47 лв. и колата ми мърка. Като мога ще зареждам, като не мога ще си карам велосипеда. Аман от чорбаджии-мошенници!
  • 17 Олигарха

    9 1 Отговор
    Чакай да видим какви са тия водещи петролни компании у нас и какво им е водещото. Лукойл - Руско-мунтренски интереси, ЕКО- гръцки интереси, НИС петрол - местна мутра, Петрол АД- жоженцето и/или някой друга мутричка, Синергон- местна мутра, Ромпетрол- мисля, че румънците си продадоха бензиностанциите т.е. или е местна мутра или румънци, ОМВ- австрийци, като бранд иначе изцяло местни мутри държат бензиностанциите. Какво излиза, че повечето фирми се държат от местни мутри милионери и милиардери диктуващи цената на горивата и несъобразяващи я със стандарта на живот у нас. И тия мутри се ядосват, че не са взели още някой друг милион отгоре въпреки, че са откраднали толкова пари, че никога няма да живеят, като обикновените българи. Всиша нагла алчност и безочие! Та тая банда мутряги са недоволни забележете от 15-те стотинки разлика в НЯКОЙ градове на страната т.е. не е във всички градове т.е. дори малкото облагодетелствани градове ги дразнят! Е няма толкова нагла и долна сган, като Златев и компанията му бесни мутрагени. После защо ги били избили на 9-ти... пак ще ги избият защото само от това разбират.
  • 18 656

    7 4 Отговор
    МАРЕШКИ, ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ ВАРНЕНЕЦО !
  • 19 стоян

    6 3 Отговор
    Браво за Марешки Явно дълбоко им е бръкнал отзад че така реват от картела
  • 20 Батката

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ужас":

    Ако Марешки прави дъмпинг на цените, обясни ми моля защо,бензиностанциите които са близо около бензиностанциите на Марешки продават на цени с разлика 1-2 стотинки? Не ми казвай че и те работят на загуба, само и само да са в бизнеса!
  • 21 гощо

    4 1 Отговор
    Поне разбрахме компанийте на чийто бензиностанций не трябва да зареждаме!!! А Златев и лукойл платили ли са си всичко,мълвата носи,че нито лев не влиза в България от тях!!! И за какъв чадър говори този като той играе карти с премиера?!?!?
  • 22 Гого

    1 1 Отговор
    Златев гръмни се да не се мъчиш повече. Според него излиза че ако фирма продава евтино във България е престъпление. А защо Лукойл не си плати първо данъците десет години назад и тогава да отваря тази тема!
  • 23 Uflaf

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това са приятели на България "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД; "ЕКО БЪЛГАРИЯ" ЕАД; "НИС ПЕТРОЛ" ЕООД; "ПЕТРОЛ"АД; СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ ЕООД; РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД; "ОМВ БЪЛГАРИЯ" ООД.......................Докторе, пропусна Енерго разпределителните три дружества ,ВиК , парното . Щото щеше да има избор на доставчик до крайния потребител .Някой да си е избрал и да е отишъл при друг доставчик на ток ? Там хич не е издевателство над народа. Или да вдигаме пушилка срещу другите ,та да може още да крадем от народа. Не само от шофьорите.
  • 24 сойкаПрисмехулка

    2 0 Отговор
    Мене не ме интересува дали има дъмпинг. Да не би монополистите да ги интересува, че на мене ми е скъпо тяхното гориво. За това отивам на бензиностанцията на Марешки и си пълня резервоара до горе. На зареждане спестявам малко над 5лв. Като го изхарча пак отивам да си сипя.
  • 25 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пази":

    Лукоил от 15 години работи на загуба и не хплаща данъци. Това дали е нормално?
    Картел среу дъмпинг! Ако беше нормална страна и двете явления не трябваше да ги има, но не само Марешки продава на такива цени. Защо скачат само срещу него? То е ясно, че при такива цени е трудно да се плаща на депупати и министри за покровителство, но ще трябва.
    Реално горивата в България струват около 2,70-2,80. Удрят ни в качеството, удрят ни в количеството и пак недоволни.
    Нямат наяждане! Ако тук пазара не им изнаясят условията има достатъчно свободни пазари в Европа. Да се изнасят на там.
    А аз лично вече 45 000км с едно изключение зареждам само при Марешки. Останалите ДГД

    И последно ЛУкоил вече не е руски. Собственост е на Ротшилдите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове