Last news in Fakti

8 Декември, 2017 16:08 3 996 9

Марешки: Картелът няма да тормози клиентите вечно

  • картел-
  • дъмпинг-
  • гориво-
  • vm petroleum-
  • веселин марешки

Народът застава до мен в борбата срещу нереално високите цени на горивата, пише заместник-председателят на Народното събрание

Марешки: Картелът няма да тормози клиентите вечно - 1

Коментарът на петролния бос Веселин Марешки не закъсня, след като водещи компании в бранша у нас сезираха Комисията за защита на конкуренцията за дъмпинг от страна на неговатa верига VM Petroleum.

Жалбата е срещу фирмата на семейството на Веселин Марешки "Трейднет Варна". Предмет на производството е "забрана за нелоялна конкуренция". Компаниите, които са подали оплакване срещу фирмата на Марешки, са "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД; "ЕКО БЪЛГАРИЯ" ЕАД; "НИС ПЕТРОЛ" ЕООД; "ПЕТРОЛ"АД; СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ ЕООД; РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД; "ОМВ БЪЛГАРИЯ" ООД.

Ето отговорът на Марешки:

Картелът пак се жали от Марешки, но народът застава до мен в борбата срещу нереално високите цени на горивата. За което – благодаря! Битката е обща! 1,5 до 2 милиарда лева е сумата, която остава годишно в българските потребители, благодарение на присъствието на VM Petroleum на пазара на горива.

Няколко фирми от картела са се оплакали, че VM Petroleum осъществява дъмпинг. Не е за пръв път, вероятно няма да е и за последен. Хората обаче усещат, че са грубо ограбвани. Коя е правилната позиция - да бъдем част от съглашателите с тази несправедливост или да ѝ се противопоставим с всички сили?

На членовете на картела им е удобно да правят мегапечалби на гърба на българския народ с прекалено завишените си цени, но на нас не ни е все едно. Всички знаят, че там, където се появи бензиностанция на VM Petroleum, останалите веднага свалят цените. Ние доказахме еднозначно, че може да се прави бизнес в полза на хората. Дал съм дума, че ще работим за българите и го правя много преди да вляза в парламента.

Пипалата на картела у нас са се прострели навсякъде и на различни нива има защита на лошите практики. Румъния показа как се прави - освети своя картел в горивата и го наказа. В България той продължава да тормози клиентите. Но това няма как да бъде вечно. Рано или късно истината тържествува.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 26 Отговор
    Аз вече не заставам. Значи народа без мен . И ти си си мушенник.
  • 2 брех брех

    10 27 Отговор
    Месията от Варна нещо си е повярвал !?!? Едва ли е останал балък от ония дето гласуваха за него за да го направи пак. На всички стана ясно, какъв е магарешкия бизнес. Като гледам, колко милионери се пръкнаха от това , че "спестяват", като зареждат на неговите бензинки и пият хапчета от неговите аптечки взех да си обяснявам, що толкоз скочи биткойна.... Ми мноо спестени пари от бизнеса магарешки
    Мухахаха :))
  • 3 недоволен

    7 20 Отговор
    "Голям ЧУВЕК" ,"ГУЛЯМА РАБОТА", ако беше толкова свестен досега да си се махнал от парламента ! Ама като има балами да го подкрепят и да гласуват за него - така ще е ! Избраха си го!
  • 4 Антонн

    17 5 Отговор
    Нито го познавам нито ме интересува какъв е,вероятно не е безгрешен.
    Но е факт че малко или много прави нещо за хората,защо други не го направиха?
    Човека никого не задължава да купува лекарства или гориво от него,защо трябва да се уплува.
    Аптеки и бензиностанции хиляди,точно неговите са проблем.
    Човек няма да забогатее че купува аспирин или гориво със 20ст. по евтино,но щом е преценил да купи от него какъв е проблема.
  • 5 НАРОДЪТ

    16 3 Отговор
    Браво ВЕСООООО, ние сме с теб . Давай смело на всякъде твите бензиностанции.
  • 6 просто е

    10 0 Отговор
    Един колега се върна от почивка в Люксембург. При някакъв негов приятел на гости. Взели си кола под наем и обиколили цяла Европа. Каза че само на едно -две места бензина е по -скъп от България. И то при техните заплати.
  • 7 Торашко

    13 3 Отговор
    Незнам какъв е Марешки,но явно им бърка в дупките и показа че наистина има картел на горивата.
  • 8 Гого

    5 0 Отговор
    Само във България думата картел значи нещо хубаво ако погледнете не само при горивата има ток вода и парно храни за какъв Шенген ми говори селянина от Банкя?
  • 9 Олигарха

    2 0 Отговор
    До неадекватниците №1, №2 и №3.
    Темата на статията не е Марешки светец ли е, какъв политик е, контрабандист ли е, ТЕМАТА Е КАРТЕЛА НА ГОРИВАТА У НАС! КАРТЕЛА ДОКАЗА, ЧЕ ГО ИМА С ТИЯ ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ! Това е проблема гадулчици мои, а не дали Марешки бил патерица на Боко, контрабандист или мутра. Аз не съм гласувал за Марешки, няма да гласувам за него но докато имам избор ще зареждам само от него, защото бизнес философията му е правилна и никой картел няма право да ограбва населението с некачествено и скъпо гориво, като на всичкото отгоре удрят и в количеството. Точно затова всеки зареждал при Марешки знае, че печалбата не е само тия 15 стотинки на литър, от количеството печелиш по още 5, а от удара по картела печелиш това, че картела малко или много започва дасе съобразява. Например след Марешки Еко започна да си контролира бензиностанциите и вече не лъжат в количеството, както преди и много други благинки за простия човек. Върха на тъпотията е да не зареждаш от Марешки защото бил в парламента или пък да гласуваш за него щото давал евтин бензин. Марешки си прилага простите правила на пазарната икономика дето са известни от сто години, ама тука по тия ширини не са популярни.
    Иначе човека или хората гласували да предадат Лукойл и петролните складове в частни ръце са за доживотен затвор без право на замяна!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове