Last news in Fakti

17 Декември, 2017 17:27 4 191 29

В МВР спешно търсят 5000 служители

  • мвр-
  • служители-
  • полиция

Най-много вакантни места има в СДВР

В МВР спешно търсят 5000 служители - 1

Министерството на вътрешните работи спешно търси полицаи. Във ведомството има над 5000 вакантни щата, предадоха от bTV.

Mного служители са се пенсионирали или са преминали на други длъжности или дирекции, което е предизвикало спешната нужда от запълването в сектора. Полицията търси да назначи 5027 униформени в цялата страна, което е 10% от щата в системата.

Най-много полицаи се търсят в най-голямата дирекция – столичната. Конкурс е обявен за 306 патрулиращи полицаи, 50 пътни полицаи, 50 оперативни работници и 15 разследващи, информира телевизията. На сайта на МВР се вижда, че само миналата седмица е обявен конкурс за 112 нови служилите в СДВР - старши полицаи и младши пътни полицаи.

Може да кандидатства всеки, който отговаря на определени изисквания – да бъде български гражданин, до 40 години, неосъждан, да няма обвинения срещу него, физически и психически годен.

Одобрените кандидати за полицаи ще преминат специални курсове – в Академията на МВР и в центровете за подготовка. Заплатата за униформени ще бъде между 700 и 1000 лева. За разследващите полицаи, за които е задължително юридическо образование, тя ще бъде по-висока – над 1000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боримир

    14 1 Отговор
    Разрешете им да вземат рушвети законно и веднага ще се появят 10000 кандидати.А не само по 500 лева коледна добавка.

    Коментиран от #20

  • 2 ЦЦН

    33 2 Отговор
    Ми кой луд ще се хване за тази заплата? Навсякъде ще ги взема тези пари без да му се налага на човек да го юркат къде ли не и вечер да не е при семейството си. Бая ще търсят кандидати за тази ниска заплата. В МВР ще им се наложи да вземат куцо, кьораво и сакато и де що мърда, а после не се чудете, защо там нещата са трагични. За такива заплати такива кандидати.
  • 3 Боримир

    15 0 Отговор
    Ами при военните нещата са горе долу същите.
  • 4 Бесен Язовец

    14 12 Отговор
    Инфо от сайта на МВР - стартова заплата 700 лв.има и бонуси кой колко си докара на смяна (-10%) за взводния и (-15%) за шефа на РПУто осигуряваме чадър на служителите пред вътрешни разследваня( такса спокойна корупция) статистиката е около 2500 лв.чисти и забележете само за 15 работни дни а ако вземете и 5-6 доп.дежурстава бонуса ви скача.

    Коментиран от #6

  • 5 Руски тролак

    9 4 Отговор
    За какво им са ?!!! ... да търкат обектива на камерета в храсталаците ли.
  • 6 ЦЦН

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Скоро не бях чел толкова глупости. И като са толкова добре защо постоянно бягат от МВР, а други не искат да постъпват. Ти бе язовец, защо не отидеш и не станеш полицай след като са толкова "добре"?

    Коментиран от #8

  • 7 Гудьо

    16 5 Отговор
    Супер, дано след 5 години да търсят 25 000, в страната да е супер анархия и пълно беззаконие. Тогава хейтърчетата ще полюбят родните милиционери.
  • 8 Бесен Язовец

    6 12 Отговор

    До коментар #6 от "ЦЦН":

    Щото съм на 37 г.и имам досие.А щи кажа че под 50 лв.на смяна не си докарват и като писне някой че са му искали рушвет взводния ги вика в РПУто и им казва ако имат пари в тях да ги кашират и проверяващите сигнала вътрешни на сухо.

    Коментиран от #9, #23

  • 9 ЦЦН

    12 9 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Брей ти си бил много "навътре" в нещата бе. И от къде имаш тази "ценна" информация? Явно "отвътре" ти е информацията ? И кой е този луд от МВР, който снася тази информация точно на теб човека с "досието"? Хайде стига писа глупости, че ме разсмиваш. Как пък все се намира някой като теб да е много "информиран" по всякакви въпроси. Това МВР е най елементарното такива като теб могат да ни светнат за нещата и в здравеопазването, ядрената физика и астронавтиката вероятно.

    Коментиран от #11

  • 10 ОВЧА ГЛАВА

    12 6 Отговор
    БЕНЗИНЧЕ ПОНЕ ЩЕ ИМА ЛИ ЗА ГЕПАНЕ
  • 11 Бесен Язовец

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "ЦЦН":

    Ти си от тия човеци които докато не изпати не му се вярва и почни да живееш в реалността свали Розовите US цаки

    Коментиран от #16

  • 12 Перата и динко патрЕоти

    14 7 Отговор
    Полицай емигрант не съм видял. Пак фейк нюз. Има опашки от пръдльовци мечтаещи да се пенсионират на 40

    Коментиран от #14

  • 13 Страшников

    15 0 Отговор
    Ето това е резултата от великите тиквени реформи - над 5000 щата минус.
    И сега пак искат с трици маймуни да хващат.
  • 14 Урко

    21 0 Отговор

    До коментар #12 от "Перата и динко патрЕоти":

    Свърши тая благинка пенсия на 40.
    Сега на 55, ако не си се сдухал тотално от реформи и простотии до тогава.
    Който си мисли, че е много лесно да заповяда в родната милиция, търсят над 5000 човека, сега е момента.
  • 15 Тони

    11 3 Отговор
    Ами отсъсъвието им не се усеща.С тях и без тях все тая.На който му се налагало да търси помощ от полиция знае , че те не откриват нито крадци нито други престъпници.Разкритите случай са малко, да не говорим за убийства.Това е затворена система , трябва реформа и по малко чиновници .Процентно на населението полицайте в БГ не са малко.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЦЦН

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тони":

    За твое сведение полицаите са прекалено малко. Истината е, че чиновниците в МВР са много.
  • 18 Алонсо

    12 3 Отговор
    По брой полицаи на глава от населението, България е на първите 5, места в СВЕТА и .......резултата какъв е?!? Трагедия, пълна трагедия, идиоти които не знаят защо са полицаи и други идиоти, които са полицаи просто заащото няма какво друго да правят, по- точно неспособни са на нищо! Самите полицаи трябва да разберат, че трябва да се РЕФОРМИРАТ, да се разкарат тези, които не могат , не искат или просто са ненужни да се УВОЛНЯТ. Тогава ще имат по- високи заплати, но ще трябва и да работят.
  • 19 Патриот

    9 0 Отговор
    Сега е времето вместо да хейтвате да се запишете в "родната полиция" - 700лв заплата, бензин, 2500 месечно добавки, каквото падне от храстите. Схемите виждам ги знаете.
    И това само за 15 работни дена!

    Насам народе!
  • 20 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боримир":

    Ти па де я видя тази коледна надбавка. Не вярвам бате ти Бойко да се минал и да да е дал пари за заплати в повече
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПВО

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хайл":

    Да не те сполети това, което пожелаваш на другите. "Който гроб копае другиму сам пада в него".
  • 23 Антон1

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Винаги си звучал като човек с досие !
    :):):) Тоест , компетентно !
  • 24 The TRAPPER

    1 1 Отговор
    И защо ми е да ставам полицай ? Аз и сега си крада, но никой не ме знае , а тогава всички ще ме сочат с пръст и ще казват- тоя крадец. Вече всички знаят че БАШ крадците носят униформи и костюми с вратовръзки. А другите са апаши и кокошкари - нали Константине ???
  • 25 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ако след 09.09.1944 год. държавниците са си позволили за няколко години да подменят целия полицейски апарат,сега това е просто невъзможно.
    В 1953 г. /т.е. 7-8 години по-късно/ вече не е имало полицаи - всичкото милисионер !!
    След 1952 година 700-900 лева не са били малко пари. Първо -поради покупателната им способност и второ- много често постъпващите в МВР са били пълни сиромаси и даже някой
    и пари не са виждали до тогава.Мотивацията е била много силна на политическа основа - колко му е да излъжеш бедняка !?
    Вече 28 /двадесет и осем/ години управниците ни нямат и не искат да имат ясна представа- как да устроят съвремената полиция! На "големите пагони" в МВР им се струва, че дават изключително" много" на обикновения полицай /жертвеното агне/, във всяко едно отношение. Както шефовете в МВР, така и политиците ни, не застават зад полицая, като държавен служител, който пази и техните задници!! Политиците не смеят да се намесят смело и решително във силовите структури със реформи, създаващи ред, дисциплина и съвестно отношение към работата по понятни причини - оръжието е в тях.
    И така 1/3 от столетието. И народа с право псува - къде е има ли ВЛАСТ в тази държава?
  • 26 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ако след 09.09.1944 год. държавниците са си позволили за няколко години да подменят целия полицейски апарат,сега това е просто невъзможно.
    В 1953 г. /т.е. 7-8 години по-късно/ вече не е имало полицаи - всичкото милисионер !!
    След 1952 година 700-900 лева не са били малко пари. Първо -поради покупателната им способност и второ- много често постъпващите в МВР са били пълни сиромаси и даже някой
    и пари не са виждали до тогава.Мотивацията е била много силна на политическа основа - колко му е да излъжеш бедняка !?
    Вече 28 /двадесет и осем/ години управниците ни нямат и не искат да имат ясна представа- как да устроят съвремената полиция! На "големите пагони" в МВР им се струва, че дават изключително" много" на обикновения полицай /жертвеното агне/, във всяко едно отношение. Както шефовете в МВР, така и политиците ни, не застават зад полицая, като държавен служител, който пази и техните задници!! Политиците не смеят да се намесят смело и решително във силовите структури със реформи, създаващи ред, дисциплина и съвестно отношение към работата по понятни причини - оръжието е в тях.
    И така 1/3 от столетието. И народа с право псува - къде е има ли ВЛАСТ в тази държава?
  • 27 Аз съм си аз.

    0 0 Отговор
    Ако си мислите,че е много лесно да си полицай много се лъжете. Всички говорят,как по цял ден полицайте нищо не правят,а само се возят и спят в колите..А защо тогава звънят на 112 да искат полиция като някой им удари 2 шамара или ги напсува. Връзването на ръцете от властта на МВР и репресиите срещу служителите на мвр и глупавите нареждания от горе да се бездейства защото така е угодно на престъпниците. ЗАТОВА СТИГНАХМЕ ДО ТУК,ПОЛИЦАЯ ДА Е МРАЗЕН ОТ НАРОДА,А ГОСПОДИН ПРЕСТЪПНИКА ДА Е НАЗИОНАЛЕН ГЕРОЙ. ЗА ДА ИМА СИЛНА ПОЛИЦИЯ ТРЯБВА ЗАПЛАТИТЕ ДА СЕ ВДИГНАТ ПОНЕ ДА СА 2000ЛЕВА И ДА СЕ " РАЗВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ УЛИЧЕН ПОЛИЦАЙ". А на тези всезнайковци, който чули не дочули говорят глупости,че полицията нищо не работи ще им кажа само едно нещо. ЗАПОВЯДАЙТЕ НА МОЕТО МЯСТО,С КЕФ ЩЕ ВИ ГО ДАМ,АМА ПОСЛЕ ДА НЕ РЕВЕТЕ. И СЛЕД ВРЕМЕ ПАК ЩЕ ВИ ПИТАМ КАК Е,ОЩЕ ЛИ МИСЛИТЕ ТАКА!
  • 28 Аз съм си аз.

    0 0 Отговор
    Във всяко стадо има мърша,не трябва да се мери с един аршин за всички. Защото в МВР има много стойности хора,много СЪВЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ,който ида искат не могат да си изпълняват съвестно задълженията,защото самата система им пречи и ги ограничава. Навсякъде има зрънца,който трябва да се изметат с парцалите. Всеки сам си носи кръста,защо трябва съвестните служители да патят заради колегите си, за който е срамно да ги наречеш колеги полицай(Защото това са престъпници в униформи).
  • 29 Аз съм си аз.

    0 0 Отговор
    На всеки е ясно какво трябва да се направи. Двигане на заплатите до 2000 лева и бонуси за свършена работа, на кото не му се работи да си ходи на село да пасе козите. И на негово място друг. Вътрешна сигурност да си влезе в ролята и да хваща не старшината взел 20лева за да не напише акт, защото човек няма възможност да го плати и старшината няма за кафе и бензин. А тези извършващи престъпление по служба и злоупотреба със служебно положение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове