Last news in Fakti

11 Януари, 2012 10:04 976 0

Атанасов: С рокадата в СОС се отклонява общественото внимание

  • сос-
  • андрей иванов

„Това, което се случва е част от PR-а, който е задействан в пълни обороти, за да може да се прикрият други обстоятелства. Заучена мярка на ГЕРБ, включително на Бойко Борисов, за отклоняване на общественото внимание”, коментира общинският съветник от ДСБ Атанас Атанасов в сутрешния блок на бТВ. По думите му в общината има тежки противоречия в ГЕРБ, между две лобита – на Андрей Иванов и на Йорданка Фандъкова.

„Такова тежко политическо лицемерие гледахме другата седмица, двамата даваха интервюта и обясняваха колко се обичат и че нямат противоречия, което не е вярно и това е причината да се стигне до тази смяна”, каза Атанасов. Според него няма конкретна причина за отстраняването на Иванов точно в този момент, след като е бил втори в листата на ГЕРБ след Фандъкова и след това беше избран за председател на СОС.

Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев добави, че редица реформи и промени в София по време на мандата на Иванов като председател на Столичния общински съвет са му създали врагове. А основната причина да си отива са нерешените проблеми в София. Бойчев изброи проблемите с транспорта и Общинска банка.

Според съветника от левицата предложението Елен Герджиков да стане председател на СОС показва, че икономическото и политическо лоби запазва позициите си. Бойчев каза, че сега идвал логичният въпрос кога ще бъде поставен въпросът за Цветан Цветанов, защото Иванов бил на поста си заради Цветанов. Атанас Атанасов каза, че се имитира битка между добрите и лошите, за да може да се намеси Бойко Борисов.


„Бойко Борисов е човекът, който командва процесите в Столична община и ако отдолу мишките, ако почнат да си мислят друго, биват размествани”, заключи Атанасов.

Според Бойчев, и при управлението на Елен Герджиков в Столична община ще продължи да се налага политиката и подхода на Цветан Цветанов.

Атанасов пък посочи, че с рокадата се цели да се отклони вниманието от приемането на бюджета на Столичната община. Според съветника от ДСБ хората няма да разберат как ще бъдат похарчени милиард и 300 милиона лева. Атанасов е категоричен, че има корупция, която се изразява в манипулиране на обществените поръчки, за да бъдат печелени от близки на управляващите фирми и монополистите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА