Last news in Fakti

12 Януари, 2012 08:17 906 0

Елен Герджиков: Оставката на Андрей Иванов е лична

  • елен герджиков-
  • андрей иванов-
  • сос-
  • герб
Елен Герджиков: Оставката на Андрей Иванов е лична - 1
Елен Герджиков. Снимка: БГНЕС

Със сигурност това, което знам е това, което и вие знаете. Това е било лично желание на Андрей Иванов да се оттегли, заяви пред бТВ предложеният за председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
Андрей Иванов остава общински съветник и нищо не се замита, заяви Герджиков. За мен мотивът му за оставка е лична причина. От моята гледна точка трябва да има мотив да се разработи една такава кампания срещу Андрей Иванов, отговори той на въпрос дали Бойко Борисов е поискал оставката на Иванов.
Преди идването на ГЕРБ на власт в столична община /2007 г./ имаше безогледно източване на общински фирми, посочи Елен Герджиков.
Общинска банка има ново ръководство, назначена е пълна проверка на банката и тази проверка ще бъде оповестена публично. Всичко, което е нередно, ще бъде изнесено публично, посочи той.
Общинският съвет благодарение на групата на ГЕРБ е престанал да бъде мястото за пазарлъци, категоричен бе предложеният за председател на Столичния общински съвет. Според него общинският съвет трябва да излезе от политическия облик и да работи малко повече за София.
Просто е невъзможно изведнъж, откакто ние влязохме 2007 година всяка година по един, по два пъти да се вдигат печалбите на фирмите, допълни Герджиков. Контролът, който беше въведен, след 2007 година, след като ГЕРБ имат група в Общински съвет, доведе до този резултат. Единственото ми обяснение е, че общинската икономика е била източвана безогледно, каза още той.
"Поисках време за размисъл. В интерес на истината нямаше такова", заяви той как е реагирал, като са му предложили председателския пост. Проведохме разговор с Цветан Цветанов, имах два въпроса и единствените именно затова, че знаех, че оставката на Андрей Иванов е свързана с лобита в общината, каза той. Герджиков поясни, че двата въпроса са били са били информиран и дали са съгласни да работят с него Фандъкова и Едрева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА