27 Януари, 2012 14:38 1 028 0

Кадиев поиска оставката на новия шеф на СОС

  • георги кадиев-
  • бсп-
  • елен герджиков-
  • андрей иванов-
  • сос
Кадиев поиска оставката на новия шеф на СОС - 1
Георги Кадиев. Снимка: БГНЕС

Червеният общинар Георги Кадиев поиска оставката на новоизбрания председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков, който зае поста на Андрей Иванов. Причина за искането е обществена поръчка за системния интегратор на Столична община, при която от хазната на София изтекли неизвестно защо около  3 750 000 лева.

Кадиев разкри, че от явилите се четири фирми две били дисквалифицирани, а една сама се отказала. Той се усъмни, че големи и утвърдени фирми за електронни услуги не могат да разберат изискванията на поръчката. Така останал само един кандидат – фирма на съпруга на депутат от ГЕРБ, която се свързва именно с Андрей Иванов.

Кадиев е на мнение,че Герджиков носи вина за случилото се и не е бил лоялен към интересите на общината. Той  участвал в общинската комисия за поръчката.

Тя открита през 2008 година под името “Системен интегратор за професионално осигуряване на дейностите по изграждане и внедряване на съвременни информационни технологии на Столична община”.

Червеният общинар заяви, че за дейността на фирма „Аксиор“ за три години няма отчет. И поиска да се създаде съвет от експерти, който да провери работата на фирмата.

Подобна нова обществена поръчка за срок от 3 години е открита през лятото на 2011 година от кмета Фандъкова, което е възмутително според Георги Кадиев.

Вчера Елен Герджиков заяви, конкурсът за системен интегратор на електронната община се спира и ще бъде обявен отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА