Last news in Fakti

12 Януари, 2012 11:27 1 842 0

Елен Герджиков стана шеф на СОС

  • елен герджиков-
  • андрей иванов-
  • сос

БСП не гласува, сините дадоха кредит на доверие на кандидатурата

Елен Герджиков стана шеф на СОС - 1
Снимка: БГНЕС

Елен Герджиков беше избран за председател на Столичния общински съвет. За него гласуваха 39 от общинските съветници. Имало е и три празни плика. Общо гласувалите са 42. В залата има 56 общински съветници.

Съветниците от БСП обявиха преди вота, че няма да участват в гласуването на кандидатурата на Елен Герджиков за председател на СОС. „Няма да участваме в това гласуване и няма да бъдем част от този фарс. Оставките не се подават на пресконференции, а в тази зала, заяви Жельо Бойчев от групата на социалистите.

От своя страна, Георги Кадиев посочи, че има един голям отсъстващ днес и това е митичната ПР–ка Севи (Севдалина Арнаудова - говорител на пресцентъра на ГЕРБ – бел. ред.), която е казала Елен Герджиков да е председател на СОС. "С този си ход тя обезсмисли институцията СОС", заяви той.

Общинските съветници от листата на СДС и ДСБ подкрепиха предложението на ГЕРБ Елен Герджиков да е председател на съвета. Владимир Кисьов от листата на общински съветници на сините каза, че те ще дадат кредит на доверие, но ще бъдат двойно по-взискателни от други случаи.

„Прозрачността, колегиалността, съвременното, европейското поведение, изисква да проведеш някакви консултации с политическите сили, давайки предложение за председател на Столичен общински съвет. За съжаление, това не се случва, което доказва, че не сме узряли участници в политиката в съвременна Европа“, каза още Кисьов.

„В началото на един мандат, е хубаво да се дава кредит на доверие. Когато си дал доверие на някого, трябва да го следиш от сутрин до вечер. Ето защо и практиките в Европа са такива – в началото на мандата се дава кредит на доверие на този, който е номиниран. Дай Боже, вратата му да е отворена“, допълни той.

„Аз и моите колеги от СДС ще подкрепим и ще дадем кредит на доверие на Елен Герджиков, но ще бъдем двойно по-взискателни, отколкото в други случаи, за да дадем шанс на един млад човек да свърши това, за което декларира, че е готов да свърши и да ускорим темпото на работа, защото закъсняваме“, каза той.

До избора на Герджиков се стигна след като във вторник досегашният председател Андрей Иванов подаде оставка. На заседанието днес Иванов благодари на колегите си за успешния мандат. „Проведохме един мандат, който беше мандат на реформи, беше успешен мандат за целия общински съвет и аз искам да благодаря на всички, които бяха участници в този процес”, допълни Иванов. Той пожела на бъдещия председател на общинския съвет и на колегите си да се работи в посока градът да стане справедлив и хубав.

При официалното представяне на кандидатурата на Герджиков председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева посочи, че тойе участвал във важни комисии в съвета. Освен че е активен общински съветник, е много активен в общински кампании. Някои от неговите инициативи са “Добри идеи за София”, “Аз съм за”, “Точка за София”. Едрева каза, че от 2006 г. Елен Герджиков активно участва в политическия живот на партия ГЕРБ.

„Преди всичко искам да изкажа своята благодарност към подкрепата, която усещам от групата на ГЕРБ. Приемам тази номинация с ясното съзнание, че предстои много голяма работа и отговорност. Ако бъда избран на този пост, бих искал да помоля колегите да работим много близко, без значение от това от коя политическа сила сме номинирани”, допълни Герджиков. Той каза още, че ако бъде избран, неговият кабинет винаги ще е отворен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА