Last news in Fakti

12 Януари, 2012 13:30 1 801 1

Прокурор Янев бил с охрана още преди арестите

  • олег янев-
  • борис велчев-
  • убийство

Наблюдавал дело за поръчково убийство, по което подозренията са водели към някой от задържаните

Прокурор Янев бил с охрана още преди арестите - 1
Снимка: БГНЕС

Прокурорът от Върховната касационна прокуратура (ВКП) Олег Янев е имал назначена охрана още преди ареста на тримата мъже, обвинени за подготовката на няколко убийства, включително и неговото. Янев се е занимаваше с дела по убийства. Той се превърна в мишена, тъй като работи по случай, по който задържаните имат отношение, каза още Велчев. Той потвърди, че прокурорът  е станал неудобен за тримата, тъй като е наблюдавал дело за поръчково убийство, по което подозренията са водели към някой от задържаните.

За подготвяния атентат срещу висшия магистрат и ромските босове Христо Върбанов – Ицо Папата и Цветелин Кънчев бяха арестувани братята Георги и Васил Горанови и Любомир Илиев-Къдравия. Техен съучастник в подготвянето на убийствата бил Кирил Рашков - Цар Киро, на когото обаче все още не е повдигнато обвинение, тъй като е в ареста по друго дело, обясниха от държавното обвинение.

След разкритията Цветелин Кънчев поиска спешна среща с прокуратурата, след която заяви, че „от основните играчи някой е останал навън“, но отказа да назове имена. Днес главният прокурор не се ангажира с конкретен отговор дали ще има още арести по случая.

Миналия петък Софийският районен съд остави ромската банда за мокри поръчки с постоянна мярка „задържане под стража“. Утре Софийският градски съд трябва да реши дали Илиев и Горанови да останат окончателно в ареста, както миналия петък реши Софийският районен съд.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Уважаеми прокурори,на ВАС народеца все още се надява.След като
    нашия Български съд/на различни истанции/не уважи вашето обвинение.АМИ.....внесете го в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД и тогава нашите
    съдии ще гледат учудващо умно.ТОЛКОВА Е ПРОСТО!