Last news in Fakti

5 Януари, 2012 15:11 4 200 3

Кирил Рашков и още трима готвели убийството на Папата и висш магистрат

  • кирил рашков-
  • цветелин кънчев-
  • олег янев-
  • ицо папата

И Цветелин Кънчев обект на готвеното покушение

Кирил Рашков и още трима готвели убийството на Папата и висш магистрат - 1
Снимка: БГНЕС

Името на ромския бос от с. Катуница Кирил Рашков изплува и в подготвяното убийство на висш магистрат - прокурора от Върховната касационна прокуратура Олег Янев. Според държавното обвинение Цар Киро в съучастие с арестуваните вчера Любомир Илиев-Къдравия, Георги Горанов – Чамур и Васил Горанов – Вачето е подготвял „мократа поръчка“ срещу прокурор Олег Янев и ромските босове Христо Върбанов – Ицо Папата и Цветелин Кънчев - Дон Цеци.

Първоначалната информация беше, че третата мишена е ромският лидер от Своге Шмид Точев, но от прокуратурата изненадващо обявиха, че всъщност набелязан за жертва е бил Цветелин Кънчев.

Прокуратурата е повдига обвинение на Илиев и братята Горанови затова че в съучастие, като съизвършители помежду си и с Кирил Рашков в периода от началото на м. юни 2011 г. до края на м. септември 2011 г., в гр. Левски, и гр. София, извършили приготовителни действия към убийството на Христо Василев, Цветелин Кънчев и прокурор Олег Янев от ВКП като създали условия за осъществяване на убийството, преди да е започнало неговото изпълнение - престъпление.

Към момента на задържаните ромски лидери е повдигнато обвинение по член 117 по Наказателния кодекс за подготовка на убийство в съучастие, което означава, че делото няма да стигне до специализираните прокуратура и съд. Разследването би трябвало да бъде поверено на Софийската районна прокуратура. Според главен комисар Антонов обаче не е изключено след допълнителна работа по случая да се стигне и до повдигане на обвинение за организирана престъпна група.

На Любомир Илиев е повдигнато обвинение и за това, че в същия период подбуждал друго лице да убие Христо Василев срещу получаване на парична сума в размер на 100 000 евро.

Илиев е сочен за близък на Кирил Рашков. Миналата година Христо Върбанов – Ицо Папата, обяви в телевизионно предаване, че Цар Киро и Любо Къдравия са свързани с наркотрафик.
Любомир Илиев нашумя, след като се появи на върха на пирамида за трафик на хора в Италия. За мрежата на Апенините беше уличен и лидерът на партия „Дром” и общински съветник от ГЕРБ Илия Илиев, който е негов братовчед.

Тримата обвиняеми са задържани под стража за срок от 72 часа. И тримата са криминално проявени. В домовете им са извършени обиски и претърсвания. Иззети са големи парични суми, златни накити, компютърни конфигурации, фирмени документи.

Къдравия е бил задържан през 2003 г., като уличен във връзка с повреждане чрез взрив на лично имущество. Чамур е регистриран за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси и осъждан за кражба на лично имущество. Вачето има регистрации за незаконно притежаване на оръжия и боеприпаси, хулиганство и закана за убийство.

По отношение на Кирил Рашков предстои повдигане на аналогично обвинение, което към момента не е направено, защото той е задържан по друго дело. Днес Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Срещу него има повдигнати две обвинения за престъпления по чл. 144, ал.3 от НК – за това че на 23 септември 2011 г. в село Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаещ

    0 0 Отговор
    От мен да знаете в една работа има ли цигани истината никога няма да излезе.Това което сега ви дрънкат с тия статии си е просто част от циганските уговорки които постоянно се променят и нямат нищо общо с действителността.М.....те ще си седнат на задниците , ще си разменят някое и друго кило злато чрез мешерето и т...нарите от прокуратурата и мвр пак ще ги хванат ама за топките.Резултата е абсолютна нула , гаранция.
  • 2 ау уууу

    0 0 Отговор
    Баба ми казваше, че циганина трябва да яде бой преди де е направил белата, после е късно
  • 3 кик

    0 0 Отговор
    той управлява м...лия а боко му се подчинява