Last news in Fakti

6 Януари, 2012 14:21 2 273 2

Още двама ромски босове замесени в поръчковите убийства

  • цветелин кънчев-
  • ицо папата-
  • олег янев-
  • кирил рашков

Имало и още „мишени“ освен известните до момента трима

Още двама ромски босове замесени в поръчковите убийства - 1
Снимка: БГНЕС

Работи се за ареста на още двама ромски босове, заяви лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев, който днес беше разпитан в специализирания отдел на Градската прокуратура за борба с тежките престъпления по информацията, че срещу него и още няколко души е било подготвяно убийство. Единият от въпросните двама босове не е Кардараш. Според Кънчев освен известните до момента „мишени“ имало и други поръчани лица.

Вчера прокуратурата повдигна обвинения срещу трима души за поръчителство на три убийства. Целите са били Кънчев, Христо Василев – Ицо Папата и прокурорът от Върховна касационна прокуратура Олег Янев. Задържаните за подготовката на „мокрите поръчки“ са Любомир Илиев-Къдравия и братята Георги и Васил Горанови, известни с прякорите  Чамур и Вачето.

В подготвяните убийства изплува и името на ромския бос от с. Катуница Кирил Рашков. Предстои и на него да му бъде повдигнато обвинение, което към момента не е направено, защото той е задържан по друго дело.

На въпрос дали Кирил Рашков е настоявал за убийството му днес Кунчев заяви, че не може да говори в детайли, защото е дал дума, но твърдението е близко до истината.

„Аз бих искал да благодаря на прокуратурата и на органите на Главна дирекция „Криминална полиция“ за перфектно свършената работа. Това, което разбрах, меко казано, ме шокира, няма такава законова форма, но ако имаше и възможност с най-голямо удоволствие бих подкрепил някакъв законов акт, с който да се забрани на някои хора да гледат филми за мафията, за руската, за тайни служби и т.н.“, заяви Кънчев.

„Не съм предполагал, че арогантността и грандоманията може да стигне до такова ниво в нашата държава“, посочи още той. Лидерът на „Евророма“ определи цялата ситуация с думите: „То е сериозна работа, то е нещо между октопод и табора отива към небето.“

Кънчен е „шокиран“ от факта, че бил „поръчан“ и отново повтори, че е разбрал за това от медиите. Той е изумен от това, че за главата му е обявена цена от 75 хиляди евро.

Дон Цеци смята, че е поръчан заради политическата си дейност, защото е изгонил Кардарашите от „Евророма“ и защото е говорил открито за техните схеми за износ на деца и хора. „Някой е много ядосан от това нещо," категоричен е Дон Цеци

Според Кънчев той станал мишена и защото винаги е твърдял, че Цар Киро не е никакъв цар и не веднъж е призовавал Кирил Рашков да се махне от Катуница и да остави роми и българи да си живеят спокойно.
Цветелин Кънчев призна, че познава задържаните за поръчковите убийства, дори на 2 януари е бил на гости на Любо Къдравия. Двамата били в прекрасни отношения, още повече, че племенниците им се харесали и дори щели да се сродяват.

Според него, за да се разберат страните в конфликта е необходимо „шише домашна гроздова ракия и две хубави думи“.

Кънчев е шокиран и че е поръчан прокурорът Олег Янев. Той лично не го познава, но предполага, че е станал мишена на мокра поръчка заради принципността му.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.