5 Януари, 2018 14:27 2 419 17

Джамбазки: Докато зелените „пазят“ Пирин на жълтите, циганите изсичат горите

  • ангел джамбазки-
  • пирин-
  • зелени-
  • цигани-
  • банско

Евродепутатът нарече протеста им "несериозен и жалък театър"

Джамбазки: Докато зелените „пазят“ Пирин на жълтите, циганите изсичат горите - 1

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отново припомни на българската общественост, че докато хората се вълнуват покрай сагата срещу втория лифт в Банско, "циганите в цялата страна безчинстват, грабят, убиват, изнасилват, замърсяват въздуха и унищожават горите". Той отправи гневни въпроси към еколозите, загрижени за Пирин, питайки ги къде са, когато трябва да се решават истинските екологични проблеми на България. В свое изявление до медиите Джамбазки нарече протеста им "несериозен и жалък театър".

Ето и цялото писмо на евродепутата:

По времето, когато в София се провеждаше „екологичен“ протест срещу втория лифт в Банско, цигани в община Роман нападнаха с брадви и мачете лесничеи, които са ги заловили с незаконно отсечени дървета. Това е поредният брутален акт на насилие над служители на реда, които изпълняват дълга си. Нападението е станало вчера на черен път в землището на с. Струпец.

Ето защо аз отново обръщам внимание, че циганите в цялата страна безчинстват, грабят, убиват, изнасилват, замърсяват въздуха и унищожават горите. Геноцидът над българското население от тази малцинствена група трябва да бъде прекратен незабавно.

На фона на всичко това шепа т.нар. еколози трамбоват на жълтите павета в защита на дърветата в природен парк Пирин, който са виждали само по телевизията. Същите тези не си мърдат пръста да видят какво става в горите край Роман, Враца, Монтана, Велинград, Пазарджик и т.н., където от години циганите унищожават природата като незаконно изсичат, за да си „наберат“ дърва.

Зелените протестери мълчат и за замърсяването на въздуха в цялата страна около незаконните гета, в които освен бракониерска дървесина се горят гуми, дрехи, мебели и каквото още „братята роми“ откраднат от къщите на беззащитните пенсионери или работещите данъкоплатци, които им плащат помощите. Това замърсяване води до сериозни проблеми за стотици хиляди хора.

Обръщам се към еколозите, загрижени за Пирин планина, която ние от ВМРО браним от 125 години, и ги питам – къде сте, когато трябва да се решават истинските екологични проблеми на България?! Като толкова сте загрижени за природата защо не браните горите от циганската сеч, а се оглеждате и саботирате опитите да се даде хляб на цял един регион?

Несериозен и жалък е този театър. Сигурно следващият протест ще е в защита на дискриминираните от лесничеите „роми“, които без да искат са изпуснали мачате и то се е забило в предното стъкло на патрулния автомобил? Защото благодетелите Ви освен „природозащитници“ са и радетели за правата и свободите на убийци, изнасилвачи, педофили и цигани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    45 7 Отговор
    Напълно съм съгласен с написаното от Джамбазки!

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    11 5 Отговор
    Само не разбирам, защо изобщо плащам данъци в България? Да ходя да браня аз горите ли, вместо да практикувам професията си и да плащам данъци? Нещо не ме кефи ситуацията, в който банда хрантутници наричащи себе си "институции" и "държавата" ме гонят да си плащам данъците и прехвърлят техните задължения върху мой гръб. Джамбазки като плаща здравни осигуровки, що не ходи да се лекува сам ами ходи на лекар? Сигурно щото си вика ама аз плащам, значи лекарят трябва да ме лекува.

    Та ситуацията в т.нар. "държава" яко се закучва от ден на ден и общо взето трябва яко да ти мърда центровката, за да оцелееш по тези територии - дет се вика "трее си некъв изрод и да не те е*е от нищо и да можеш да раздаваш кютеци". Не че нещо мога да направя по случая, освен че цялото семейство напуска кораба. Просто стана много скъпо и опасно да се живее в т.нар. "държава". Ще помагам с каквото мога от някакво "по-смотано" място.
  • 3 тъп потъп найтъп

    11 5 Отговор
    Джамбаски. Това е градацията. Значи докато кабинетът от безполови партийци заседава и се чуди как да пробура трети пол, за да може да се пренесат там, цигани (а и не само) секат гората (и Западния парк), но нищо не правят. Та сега зелените са им виновни, че Бойко Борисов е неспособен да направи България работеща държава. Когато политик се бори за интересите на една фирма, има голяма доза корупция
  • 4 Гоуст

    10 2 Отговор
    Сигурно масата от обществото ще е съгласно, но такива писма трябва да ги пишем аз и ти, а не европейски представител и лидер на партия във властта. Ако вие сте неспособни да се оправите с проблема, подавайте си оставките и хора, които могат да се заемат!!!
  • 5 Бат Саше

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Танас":

    И аз съм напълно съгласен, само не знам защо Джамбазки и патриотите забравят, че в момента те управляват това подобие на държава и именно те трябва да спрат това. Малко е смешно да говориш едни и същи приказки, независимо дали си управляващ или опозиция.
  • 6 гост

    23 1 Отговор
    Циганите са малка част от унищожителите на горите. Има фирми, които изсичат 5 пъти повече отколкото им е позволено и като ти пристигнат дървата, те нямат печати. Циганите са първични, те не плащат на точен човек да ги покрива и лесно могат да бъдат хванати. Проблемни са криминалните, които имат чадъри и заголват цели хълмове.

    Коментиран от #11

  • 7 Соня

    5 0 Отговор
    точно така, несериозен и жалък театър е това, което гледаме. управляващите хич да не обръщат внимание, ги съветвам аз
  • 8 ААА

    10 3 Отговор
    Джамбазки , такива като вас "политици" , "държавници" сте се превърнали само в едни ПОРАЗЯВАЩИ УСТИ, нищоправещи самоговорещи. Това ,че ще изречеш истината , "благодаря" ние я знаем и без вас. Направете нещо Майка му да е.. Свалете тия наколенки, тоя космодиск . Вие сте държавата-силата , редът , законът, ко ревете като като женки, то и жените ни са по мъже от вас. С една шепа "зелени " рекетьори , и с една престъпна мургава пасмина не можете са оправи , иначе приказки и лабардони. Ща взема някой път да застанеш срещу запалена моторна резачка , белким ви дойде малко акъла.
  • 9 Гот

    8 0 Отговор
    Джамбазки, вместо да настройваш българите един срещу друг, посочи къде може да се намери пълен списък с имената на собственициге на хотели и заведения в Банско.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гот":

    Ще тръгнеш да ги рекетираш ли
  • 11 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Такае горската мафия не е от цигани. Парите са повече от колкото в наркотиците, опитайте да добивате или търгувате с дървесина и ще видите за какво става въпрос.
  • 12 Туй онуй

    9 0 Отговор
    Хората са против лицето Ц.Минев и неговото ЮЛЕН АД.Трябва да има хора които да се опълчат на тази глутница която превзе Пирин и Банско.Мошенници и делавераджий,които съсипаха града и планината.Целия шум е заради това че след някоя година изтича срока на сегашната концесия.И трбва да се маха от там.Да ама не.Сега се измисли схемата с втората кабинка за да се продължи концесиятя.За това е цялата шумотевица.ВЪН ЦМинев и Неговата шайка мошенници от Банско и Пирин.
  • 13 кучето шаро

    3 1 Отговор
    И това е коментар на управляващ ?!

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "кучето шаро":

    Първо е добре да асимилираш,че УПРАВЛЯВА ПРАВИТЕЛСТВОТО,което пък се избира от само и единствено от депутати.те на партията-отличник на изборите .Ако същата тази партия реши че й трябва коалиционен партньор,сключва договор с друга парламентарно представена партия и договарят минист. кресла.Джамбазки ,когото ти наричаш ГРЕШНО "управляващ" е ЕВРОДЕПУТАТ и НЯМА НИЩО ОБЩО С УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ-той просто я представя пред Европа в Европарламента.Асимилирай написаното,вникни в него и не бързай-ако трябва година,две...и когато ти станат ясни нещата,вече можеш да си позволиш и да постваш "това-онова".
  • 15 Uflaf

    2 0 Отговор
    Симбиозата между горски и цигани е пълна и на всякъде. Когато дойдат обаче началници от съседния град става веселбата ,защото трябва да гонят и наказват тези които им носят доходи по-големи от заплатите им. Не всеки с каручка може да "бере "дърва. Самите цигани ще го натопят на горския дето не си купува от тях. Та стигнахме пак до корупцията . Иначе си имат техника,видеозаписи за пред съда могат да правят , колите си могат да сменят и да ги ловят, в дома им могат да проверяват колко дърва имат , полиция могат да ангажират за съдействие ,жандармерията с джиповете да ползват , спецотрядите от поделенията на МВР да направят тренировки на терен в гората за лов на терористи и този ден да съвпадне без да искат с влизането на каруците в гората. После дълго няма да влязат и ще си заврат резачките на ...кътника майни. Да ама-не. Ще се объркат цифровите планове на някои началник с лъснати обувки и костюм на горски с ръбове .
  • 16 Bottleman

    2 0 Отговор
    Другарю Джамбазки, циганите секат с каруца, което не ги оправдава. Но онези дето возят с ТИРовете изглеждат доста бели. Но по отношение на "еколозите" си прав
  • 17 SDEЧЕВ

    1 0 Отговор
    Личното ми мнение е,че Еко писъка е по скоро за това на Кой се дава концесията .Всеки що годе грамотен ,може да прецени ,че реално ,че ефекта върху природата от изграждането на лифта няма да е страшен .Истински страшното е ,хората на които се дава да се разпореждат - бивши кръчмари куфари на г-н Луканов ,настоящи банкери на които е отпуснат необезпечен държавен кредит от 7 милиарда лева и които си позволяват да се правят на богове в планината. Човека с куфара с нашите пари е нещото за което се гневи народа ,но не разбирам единствено защо трябва да се крият зад опорната точка за дърветата,а не обявят на протестите къде е заровено кучето. НЕ ДАВАЙТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА ДА ВИ ЯЗДИ НАРОДЕ. В СЛЕДВАЩОТО СТУДИО НЕКА ЕГО-АКТИВИСТИТЕ ПОСОЧАТ ЗАМЪРСЯВАНЕТО С ИСТИНСКОТО МУ ИМЕ. А ДЕМАГОГЪТ- ДЖАМБАЗКИ ЗА ДА ДОКАЖЕ ,ЧЕ НЕ Е ДЕМАГОГ НЕКА В СЛЕДВАЩОТО СИ ТЕЛЕВИЗИОННО ПОЯВЯВАНЕ ПРОСТО ДА ПРОИЗНЕСЕ ИМЕТО НА КРЪЧМАРЯ -БАНКЕР ЗАМЪРСИТЕЛ В ЕФИР,ДОРИ БЕЗ КОМЕНТАР.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове