Last news in Fakti

17 Януари, 2012 19:53 1 109 0

Не на условните присъди да отнет живот

  • протест-
  • условни присъди-
  • катастрофи

Майки и роднини на загинали при катастрофи деца протестираха във Варна

Не на условните присъди да отнет живот - 1
Снимка: БГНЕС

Майки и роднини на загинали при тежки пътни злополуки деца от цялата страна излязоха на мирно шествие-протест днес пред Окръжния съд във Варна, за да изкажат недоволство срещу абсурдните решения и споразумения на съдии и на прокурори, които се правят зад гърба на родителите. Протестиращите настояваха за прилагане на ефективната присъда за всеки водач, причинил смърт на пътя.

Конкретната причина за протеста беше условната присъда, наложена от съда на Диян Станчев. Днес се навършват шест месеца от нелепата смърт на Лора Иванова. Инцидентът с 20-годишното момиче стана рано сутринта на 17 юли 2011 г. на бул. „Осми Приморски полк”. Лора беше пометена на пешеходна пътека от мотор „Хонда”, управляван от Диян Станчев.

На 4 януари Станчев сключи споразумение с прокуратурата за условно наказание от две години. Подсъдимият е признал вината си и е отказал делото му за причиняване на смърт по непредпазливост да бъде гледано по общия ред.

По този повод майката на загиналата Лора - Нели Петрова заяви, че такива трагедии ще се случват, докато в закона има дупки, през които виновните могат да се измъкват невредими.

На протеста присъстваха и съученици на Лора с плаката, на които пишеше „Прокурори – обвинители или адвокати на подсъдимите”, “Стига! Дай право на живот. За 10 години – 9000 загинали при ПТП”, „Не на условните присъди” и „Къде е моралът?”.

Освен майката на Лора - Нели Петрова на протеста бе дошла и друга почернена жена Мария Баръмова, майка на 12-годишната Валя премазана на пешеходна пътека в Бургас на 17 юни, близки на загиналите при катастрофа шестима младежи от Симеоновград и други.

Присъстващите запалиха свещи в памет на жертвите на пътя.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА