Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 16:19 2 288 12

КАТ иска нова техника за 8 млн. лв.

  • кат-
  • камери-
  • скорост

28 преносими и 20 стационарни камери за контрол на скоростта

КАТ иска нова техника за 8 млн. лв. - 1

Четири вида нова техника за близо 8 млн. лв. предлага да бъде закупена Главна дирекция „Национална полиция“ в доклад до Държавно-обществената комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата:

– 20 броя стационарни камери за контрол на скоростните режими (цена за 1 брой – 120 000 лева) на обща ориентировъчна стойност на поръчката в размер на 2 400 000 лв.

– 28 броя преносими камери за контрол на скоростните режими (цена за 1 брой – 65 000 лева) на обща ориентировъчна стойност на поръчката в размер на 1 820 000 лв.

– газхроматографи за Националния институт по криминология на обща ориентировъчна стойност на поръчката в размер на 1 236 000 лв.

– доставка на доказателствен анализатор 9510 – 100бр. на единична цена от 20 000лв. за обща сума в размер на 2 000 000 лв.

Освен това от ГДНП искат финансиране за поддръжка на мобилни системи за контрол на скоростните режими TFR 1M на обща ориентировъчна стойност на поръчката в размер на 380 000 лв., осигуряване на следгаранционна поддръжка и ремонт на 105 броя принтери за печат на свидетелства за регистрация на МПС в пунктовете на пътна полиция при СДВР и ОДМВР на обща ориентировъчна сума в размер на 40 000 лв., както и 40 000 лв. за организиране и провеждане на 26-ти Национален конкурс „Пътен полицай на годината – Габрово 2018 година” на обща ориентировъчна стойност в размер на 40 000 лв. и 30 000 лв. за провеждане на семинар със журналисти и началници на отдел/сектори „Пътна полиция“ при СДВР/ОДМВР по актуални проблеми, свързани с безопасността на движението по пътищата и осигуряване помощни материали.

Общата стойност на обществените поръчки, които се предлага да стартират през 2018 г., е в размер на 7 946 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩЩД

    22 1 Отговор
    Не се наядоха тия милиционерски шопари бе....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    15 1 Отговор
    120 000 за камера !!! Те да не са златни ??? По добре по една кола ТЕСЛА, тя си има и камери и програмно усигуряване !!! Вече ни гледат в очите и ни лъжат най безцеремонно !!!
  • 4 Гост

    11 1 Отговор
    120 000 за всяка камера която контролира скорс?
    преносимата 65 000

    Може ли някой да ме светне каква е разликата или изграждането на онази грозна кабинка предпазваща от дъжд струва 55 000лв???

    Коментиран от #6

  • 5 Morgoth

    6 1 Отговор
    Аз пък предлагам да им раздадат по едно фотоапаратче, ама от най-обикновените и да ги пратят всички по улиците да следят за неправилно изпреварване и минаване на червено. И по възможност да им отнемат всички средства за следене на скорост, които години наред ги хранят и по никакъв начин не помагат за намаляване на жертвите.
    Предлагам и друго - заплатите им за следващата година да зависят от броя на жертвите от предната, а не да се хвалят колко акта са написали докато хората мрат по пътищата.

    Коментиран от #7

  • 6 Morgoth

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Камерата в грозната кабинка работи на различен принцип, не може да бъде засечена от радар-детекторите и като цяло е много по-добра. Не че е задължително да купуват от най-модерните, ама като има кой да плаща си е далавера, защото и комисионните ще са по-големи.
  • 7 Сам Боха

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Хранилка или не, като ти бръкнат в джоба 2-3 пъти по 50-100 лева за месеца, ще се качиш на автобуса... Няма какво да ти обяснявам, щом си тъп като комунист. А камерите в кутийките работят на същия принцип, като тези в колите. Имам радар-детектор Кобра от 12 години закупен за сравнително ниска сума, който няма проблем да ги засече тези камери. Тяхния радар работи 24 часа в денонощието.
    П.с Статията кърти! Но това идва само да покаже, как се източва бюджета на МВР. Тези пари отиват по джобовете на една шепа лапачи, после нито камерите ще работят, нито някой ще ги поддържа. И не се спира само с тези камери, чиято пазарна стойност е 10 пъти по-ниска от заявената. 400 лева за ремонт и поддръжка на принтер.... Кого заблуждават. Ремонтите ги извършват компютърните фирми безплатно, като за пълнене на касета се взимат символично 5 лева. Знам го от опит. От тези 8 милиона, 7 ще отидат за летните командировки на педерастите с ръководни функции, останалите 1 милион ще бъдат прахосани за бъдещ исторически инвентар. Виждал съм новозакупени техники да стоят като реликви опаковани, защото няма кой да ги приведе в действие или кой да си служи с тях.

    Коментиран от #10

  • 8 Slavic Vibes

    5 1 Отговор
    Вместо да се вложат парите в здравеопазване и в пакети за млади семейства (във вид на помощи за млади семейства), парите се наливат в оборудване да се граби народа. Умно. Да видим като свършат парите на народа откъде ще взимат после.
  • 9 бай Тодор

    5 0 Отговор
    А НОВИ ТУБИ ЗА ТОЧЕНЕ НА БЕНЗИН ИСКАТ ЛИ? С ТИЯ ОТ МИНЕРАЛНА ВОДА СЕ ИЗЛАГАТ.
  • 10 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сам Боха":

    Много обичам хора дето не са ми нито на образованието, нито на акъла, нито на чекиите, а си позволяват да ме наричат тъп!
    Въпреки, че не карам кой знае колко бързо и не се имам за джигит, нямам едно качване в колата когато да не съм превишил поне на едно място разрешената скорост. Вярвам, че това важи за почти всеки водач. Въпреки това съм плащал глоба за превишена скорост 2 пъти през живота си, а аз за разлика от много други си плащам като ме глобят. Много може да се спори за фактора скорост, не си заслужава в момента да го водя този спор точно с теб.
    Стационарните камери снимат постоянно и НЯМАТ РАДАР. Изчисляват скоростта на база преместването на автомобила между кадрите. Кутията им е прецизно настроена спрямо треакторията на автомобилите, затова е и толкова масивна - за да не се мести. Мобилните са с доплеров радар. А това което засича твоята ментелива Кобра (и аз ползвам такава) са автоматичните врати на бензиностанциите до които са монтирани камерите, те също имат мини-радарчета за да засичат хората.
    Виж за надценките на всичко, които ще отидат по джобовете на хората по веригата си прав.

    Коментиран от #11

  • 11 Сам Боха

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Чичо ти Сам е инженер, лъска си бастуна регулярно и съвсем основателно те смята за лош материал. Това, че си плащал глоба само 2 пъти, а всеки ден превишаваш скоростта, само идва да покаже колко слаб е контрола в това направление. Аз дори веднъж не съм глобяван за скорост и също като други, вечно съм с превишена скорост. Но гледам да си вдигам адреналина, когато съм сам на пътя. Съобразителността не е присъща за всеки и в книжката няма как да се отбележи, кой колко внимателно шофира, колко бързи реакции има и дали изобщо може да предвиди една потенциална опасност. За това има унифицирано разрешение за максимална скорост, при която дори слабите шофьори да се чувстват сигурни. А това, че колите са станали много по-безопасни и по-стабилни на пътя, не променя факта, че са станали и 100 пъти повече от преди 30 години. На джигитите трябва да се бърка надълбоко в джобовете. Когато изпреварваш някой с 200, даваш ли сметка, кой кара този автомобил и каква ще бъде реакцията му. Ако се стресне и рязко обърне волана, после в канавката и до там, а ти нито лук ял, нито го мирисал!
  • 12 Казахго

    1 0 Отговор
    Глей какви умници са нашите управници.
    Излязоха момчетата да искат увеличение на заплатите и да млъкнат айде бюджета на МВР нагоре.Е да ама тоя бюджет после минава през фирми на синчета и братовчеди за закупуване на техника.
    И полицайте пак със същите заплати а ако викнат веднага се изказваме "Нали ви дадохме, пак ли"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове