Last news in Fakti

23 Януари, 2012 16:38 1 078 4

Ще има наказания за акцията в Мировяне

  • мировяне-
  • мвр-
  • цветан цветанов-
  • насилие
Ще има наказания за акцията в Мировяне - 1
Снимка: БГНЕС

Ще има наказания за полицейското насилие над семейството от Мировяне, съобщи пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов, чиято оставка днес няколко партии поискаха именно заради скандалната операция и малтретираните на неоказващи съпротива граждани.

Акцията е трябвало да протече „по доста по-друг“ начин, призна министърът, който е поискал писмени обяснения от ръкводителите на акцията на 20-тината маскирани служители на реда, които нахлуха в дома на семейство Начкови, откривайки пет кутии цигари без бандерол.

„Това, което колегите са направили, е че действително са превишили, по всяка вероятност, правата си“, заяви Цветанов.

Обяснения ще дават директора на СДВР, районният началник и ръководителят на звеното на икономическата полиция. До момента министър е чул само устни обяснения на оперативка. 

Тази сутрин премиерът Борисов настоя за наказания. От думите на Цветанов се разбра, че Борисов бил информиран за акцията.

Все пак Цветанов допълни, че полицаите са подложени под огромен натиск и съжали, че случаят толкова бързо се е превърнал в скандал. Той все още не е издал заповеди за наказания, тъй като чака писмените обяснения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕИР.БГ

    1 1 Отговор
    Оставки или наказания,разберете се
  • 2 пепи

    0 2 Отговор
    Какво дави кажа полицеиска даржава,няма оправия,просто това оправление ште не смаже от мизерия и безпаричие,може да плиуваме другите но при тях беше по добре.. Стачки стачки и пак стачки хора иначе незнам.
  • 3 Real

    0 0 Отговор
    Текст към връзката
  • 4 Смешника

    1 1 Отговор
    КОЙ СЕГА Е №1? КАКВОТО КАЖЕ БАТЕ БОЙКО И ЦВЕТАНОВ ГО ПОВТАРЯ! ХАА!