Last news in Fakti

14 Март, 2018 19:08 13 463 32

Новите камери на КАТ (СНИМКИ)

  • кат-
  • камери-
  • скорост-
  • пътна полиция

Новите устройства са напълно автоматизирани

Новите камери на КАТ (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

28 нови системи за контрол на скоростта работят от 12 март по пътищата на страната.

Устройствата разполагат със собствени батерии, които издържат по минимум 5 часа в режим на запис и работят самостоятелно. Те могат да установяват по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността им позволяват да следят за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.

Новите камери на КАТ (СНИМКИ)

Работата с новата система е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и задават настройките му – разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител.

Новите камери на КАТ (СНИМКИ)

След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина. Единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно. А при втория, паметта на устройствата се свърза директно с вътрешната мрежа на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Morgoth

    90 17 Отговор
    Мога само да им пожелая да ги счупят бързо и да нямат пари да ги ремонтират :)
  • 5 УЕИШЩКСДЗЦ;БЛРПХ

    52 13 Отговор
    МНОГО ЛОШО И СТРАШНО СЕ ПРИТЕСНЯМАМ ЧЕ КОЙТО ГО УЖИЛИ КАМЕРАТА С СУМИ ОКОЛО СРЕДНА И МАКСИМАЛНА ПЕНСИЯ ЗА НАРУШЕНИЯ ТИП БАБИНИ ДЕВЕТИНИ -20-30 ОТГОРЕ НА ИЗМИСЛЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ КАТО НА СТАРА ЗАТВОРЕНА КРЪЧМАСЕЛО 10 КИЛОМЕТРА С 10 БАБИ БЕЗ ЗЪБИ КАТО ПЧЕЛИНОВО И ПОДОБНИ ,ОПАСНО БЪРЗО ЩЕ ОБЪРНЕ РЕЗБАТА И ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ОПОЗИЦИЯТА.

    Коментиран от #24

  • 6 mek'f

    17 3 Отговор
    Страшна парола сте сложили Ф Г З как да го тълкува човек не знам ама не казвате как могат да трият записи който не трябва да пускат?????
  • 7 Plovdivski turbo tarikat

    8 1 Отговор
    ACAB
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рамбо Силек

    76 5 Отговор
    Тия камери могат ли да асвалтират пътища и да пълнят дупки?
  • 10 шоп

    32 7 Отговор
    Що не кажат облъчването с тия камери колко е вредно?
  • 11 гост

    19 2 Отговор
    плашат с камери за скорост ... срещу някой лев, както и за колеги акта седи 2г. в бюрото докато мине давност
  • 12 ДДДДДДД

    35 0 Отговор
    Въпроса е могат ли да трият записите? Или пак ще бъде избирателна пропускливост. Изтрий колите с тези номера, а другите ги пращай за фиш
  • 13 Симо

    31 43 Отговор
    Тези който плюват униформените са с една мозъчна клетка в главата. Хора, замислете се малко? Колко хора загиват по пътищата годишно? Това може да сте Вие, който псувате и недоволствате. Защо не спазвате правилата за движение и да запазите един човешки живот. Всеки е баща, майка, брат и сестра. Всеки има семейство. А какво е да загубиш близък в нелепа катастрофа, защото някой си е решил да се прави на състезател. Знаете ли глобите в Европейските държави колко са солени и всички спазват правилата и живеят дълго. Замислете се когато седнете зад волана. И тия който ще ме напсуват И тяхната майка също.

    Коментиран от #19, #23, #26

  • 14 Гриша

    23 13 Отговор
    Бях на почивка за 1 месец в дадена държава извън Европа. В големите градове на всяко кръстовище има камера, всяко! И камерите правят снимка на абсолютно всеки автомобил като информацията се съхранява на сървари някъде. В малките градове и села, дори и да са само с по 10-20-50 къщи, на входа и изхода има камери, всяко село! По магистралите нямаше толкова, само на входовете и изходите, където ограничението е 40км/ч, това важи и за детелините, които водят към друга магистрала, пак е 40км/ч.

    Има почти 0 кражби на автомобили, защото е почти невъзможно да се скриеш, ако успееш да откраднеш автомобил.

    Коментиран от #15, #20, #27

  • 15 Расулюлах

    23 9 Отговор

    До коментар #14 от "Гриша":

    Съвременен концлагер европа не мерси

    Коментиран от #18

  • 16 сноу

    8 7 Отговор
    Дигам телефона утре на Путин и след ден -два ,пей сърце.Паешка работа е това за него .С къде -къде по-трудни задачи се справи-американски президент избра,на Каталуния независимост подкокороса,скоро и на германците духнал под опашката.Не е чул за тия радари,не им е бръкнал в здравето.
  • 17 Расулюлах

    23 1 Отговор
    На кирка издържат ли
  • 18 Бриго Бичкията

    6 13 Отговор

    До коментар #15 от "Расулюлах":

    Като няма съвест, ще има камери/концлагер/.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Toti

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гриша":

    И като се събуди кво стана потен ли беше.Я кажи коя е тази държава ,че и тука има хора ходили по европа да се посмеят малко
  • 21 Расулюлах

    6 14 Отговор

    До коментар #18 от "Бриго Бичкията":

    Ква съвест ?искам да си карам колата с 250 и точка колата е голяма и мощна са другите кат карат сапунерки да умират

    Коментиран от #29, #31

  • 22 Бакша

    10 0 Отговор
    Проблема не е в камери Проблемът е самосъзнанието на човека който решава че е над законът и че с пари и може да прави каквото си иска и по тоя начин да създава хаос Не знам още какво трябва да измислят за да се предстане с тая простотия и това безсмислено каране по улиците Хората минават три години по един и същи маршрут до работа не им прави впечатление как трябва да карат има места където се кара бързо и това са писти. Направете писти за хората да ходя да си дават газ А в града да карат нормално като научете хората да си познаят автомобилите За колко време спират и за колко време Завиват за да не се стига до инциденти а не слагайте камери да пълните хазната на фалиралата държава защото това е факт и почнете да си оправяте бакиите за да могат и другите хора да си ги оправят
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дякона

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "УЕИШЩКСДЗЦ;БЛРПХ":

    Ти не се притеснявай ами се занимавай с нещо полезно
  • 25 photo

    5 2 Отговор
    Хора, разбира се - трябва да има контрол. Но при тази ситуация - защо полицаи, нека ги назначим за фотографи... какви полицаи са? Всяко установено нарушение трябва да се санкционира веднага, на място. Иначе джигитът след 200 метра ще направи адско меле, а шапкарите-фотографи ще си пият кафето в патрулката. Или май целта беше просто да се пълни продънен бюджет - има едни 100млн. за избиване. Мръсници! Но, такава е заповедта от ББ. Точка!
  • 26 Николай

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Симо":

    До Симо

    Въпроса не е в плюването по униформените. Проблема е, че с тези камери за някакви олигофренски ограничения от 30-40км на абсолютно ненужни места останали от комунистическо време, когато се караха само Лади ще се наливат пари в бюджета, които после белите якички ще ги откраднат с поредната обществена поръчк. А истинския проблем е в некадърните шофьори и про-форма минаването на технически преглед. Нормално ли е питам кола от автоморга в Италия за 3х.лв и слагаш газ, не сменяш нито гуми, нито спирачна течност, нищо и минаваш преглед само по документи с пушеците отзад. След това тръгваш да изпреварваш в Кресненското дефиле например и се трепеш челно защото колата ти нито ускорява нито може да спре защото тя вече някъде е преценено, че е за автоморга. Това са 70% от колите в България. Питам високата скорост ли е виновна. Гледаите по новините в 80% от случаите катастрофите са точно с такива коли. Покажете ми катастрофа с нова кола.

    Коментиран от #28

  • 27 Гост7

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гриша":

    Точно така се прави по света ,а не като нашите хора да мъкнат куфари и стойки като Оператори из шубраците .Между другото преди време и ние почнахме така на места ,но го зарязахме ,за да може да изперем сега някой лев отново.Хаоса е пълен до ново нареждане!
  • 28 Гост7

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Николай":

    Абсолютно си прав .Мани го тоя "Симо".Проблема е че сме неграмотни комплексари зад волана.Има си правила и знаци ,е да оставим че повечето са тъпи ,но ако се спазват без нерви всичкото ще е ок.
    Защо да не може да караш бързо когато е възможно и допустимо.Тогава защо продават спортни коли?Само за пистата ли,да бе да.Ако сме с мозъци ,а не с тикви ,нямаше да има проблем.
    Как карат Поршетата при Меркел,красота ти казвам,но хората са възпитани.Караш с 200км един след друг и отдясно всички стоят мирно и подредени.
  • 29 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Расулюлах":

    Скоро ще караш сапунерка от дърво(ковчек)
  • 30 ТРОПЧО

    0 0 Отговор
    МАЛИИИ СТРАШНА РАБОТА СНИМАТ В ДВЕТЕ ПОСОКИ И КУП ДРУГИ НАРУШЕНИЯ АМА КОИ ЩЕ ГИ НАКАРА ДА ГО ПРАВЯТ ТЕЗ КУХИ ЛЕИКИ ЛИ ТЕ ЕДИН АКТ НЕ МОГАТ ДА СЪТВОРЯТ ПРАВИЛНО ПАК С ТАЗИ ТЕХНИКА КАК ЩЕ СИ СЛУЖАТ НЕ СЕ СЯТАМ ТЕЗ ПАРИЧКИ ДЕТО ИМ ГИ ДАДЕ ПРЕМИЕРЧЕТО ЧЕНГЕ СЕГА ТРЯБВА ДА ГИ ВЪРНАТ - ХА ХА ХА УСПЕХИ
  • 31 Бриго Бичкията

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Расулюлах":

    За жалост у нас няколкото магистрали които имаме, определено не стават за тези скорости, нали гледаш и четеш.
    Ставаш убиец или по малкото зло убиваш себе си.
    Но съм чул за разни изоставени писти, дето можеш да си пробваш коша.
    Настилката е като по магистралите ни.
  • 32 JamesPed

    0 0 Отговор
    Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове