Last news in Fakti

26 Март, 2018 22:11, обновена 26 Март, 2018 22:23 7 726 40

Ердоган: Надявам се да забравим лошите отношения, но си чакаме 3-те милиарда

  • реджеп ердоган-
  • бойко борисов-
  • ес-
  • турция

Турският президент благодари на Бойко Борисов за поканата и осъществяването на срещата

Ердоган: Надявам се да забравим лошите отношения, но си чакаме 3-те милиарда - 1

"За мен е изключително удоволствие да бъда във Варна за срещата Турция-ЕС. Благодаря на моя приятел, г-н Борисов, който ме покани тук. С тези думи започна турският президент Реджеп Ердоган на пресконференцията след срещата между него, евролидерите Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на България - Бойко Борисов.

"Надяваме се периодът на лоши отношения между Турция и ЕС да е останал в миналото. В предходните ни срещи с ЕС обсъдихме стъпките, които трябва да се направят, за да се подобрят отношенията ни. Турция изпълнява своите ангажименти в борбата с тероризма и с бежанците", заяви още той.

Турският президент подчерта, че ще поиска от европейските представители да изпълнят дадените обещания по мигрантското споразумение от 18 март 2016 г. и да се набележат конкретни стъпки, които предстои да бъдат предприети.

"Броят на бежанците в Турция стига до 4 милиона. Имаше ангажимент от ЕС за 3 млрд. евро и нашите институции сме получили 1,8 милиарда. Надяваме се сега да получим транша от 3 милиарда. Ще улесним живота на сирийците в нашата страна", посочи още президентът на южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Башибозук

    40 28 Отговор
    3 милиарда кюрди да ти се навъдят в двора
  • 2 iQ-5

    45 16 Отговор
    Реджеп е прав, ЕС да си плащат сметката и не с руските крадени пари а оная стисната да си развърже кесията!
    И без друго З.Европаи и САЩ са в дъното на случилата се мизерията в Сирия
  • 3 Хасан

    52 13 Отговор
    Англосаксонеца не е свикнал да плаща сметки,свикнал е да взима без да плаща....или дава мъниста като на индианците и взима им земята ...

    Коментиран от #10

  • 4 Салама Алеко

    25 25 Отговор
    Голям комедиант си бе реджеп, скоро ще ти скалъпят и трагедия!

    Коментиран от #14

  • 5 Гюленист

    19 16 Отговор
    Нищо нигога няма да забравим.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Пешо

    33 6 Отговор
    Защо бай Реджеп се ангажирал да е джандар в близкия изток . Пущай ги бежанците та да ни гледа сеира. Ще има плеле майкооооо, ние можем да поемем най много да 1000 . Останалите ги превозваме до сръбската граница , и да се оправят те. Бихме спечелили добри доходи. Между другото , Ердоган е джентълмен. Въобще не е това както го описват нашите патриотични медии. Човекът каза че е гоъов за диалог по всички въпроси, но ще продължи да гони терористите.
    Ами ако някоя държава ги иска , да побърза че той ще ги превъзпитава малко.
  • 10 На шурея шуролинката

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Нито един от Двамата не са англосаксонци!
    Саксония е в Германия драги.

    Юнкер е от Люксембург, а Туск е Поляк. - Така, че там англосакси няма!
    -Гледай си социаялните помощи в Германия и не се занимавай с друго!

    Коментиран от #17

  • 11 iQ-5

    5 5 Отговор
    Ей,ей русофоба как няля за 0 време един самосвал (-)!!!
    Шарото слуша ли или не слуша?🐒
  • 12 malta yok

    13 20 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Надяваме се сега да получим транша от 3 милиарда. Ще улесним живота на сирийците в нашата страна
    Х
    ич не му пука за бежанците, с новите пари ще убива повече кюрди, жени и деца, а Европа ще е виновна за новия геноцид на диктатора.

    Коментиран от #13

  • 13 Аслан

    30 10 Отговор

    До коментар #12 от "malta yok":

    Реджеп Тайип Ердоган не е Клинтън или Буш ти ли ги храниш 3 милона гърла по-3 пъти на ден? А да ги пусне към Грмания и Австрия?
    Да ги пусне да облагородят малко германци и гермамки
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 елементарно

    12 13 Отговор
    ще забравим за лошите отношения когато и ти забравиш за европа и тогава всичко ще е точно циганята в анадола а белите хора в европа толкова е простичко
  • 17 Хасан

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "На шурея шуролинката":

    Много си бос бе човек...мислиш ли че тия двамата решават нещо..това са кукли на конци..Европа е под американски контрол...ако Турция се сдобри със Сащ ...Ердоган и Меркел пак ще се целуват..
  • 18 Дузпа

    10 15 Отговор
    Много се радвам че режеп загуби на тази среща но ще си тръгне уверен като победител... Малко му трябва да го залъжеш..
  • 19 Аэ знам едно

    10 16 Отговор
    Утре, рано сутринта, ще почне да псува Европа, да говори за душевни граници, велика турция, жизнено пространство, да търмози съседите и да заплаши да вземе животи.

    Заедно, запада и русия, трябва да му видят сметката, а то скоро. Той, както Хитлер, е опасен за цялото човечество. Не бива да эакъснеят както преди втората световна война, трябва да му забият главата в почвата сега.

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    14 21 Отговор

    До коментар #19 от "Аэ знам едно":

    Хахаха...възражда се една нова велика Турция...турците сме навсякъде по света....навсякъде по света ще лобираме за нашата родина...

    Коментиран от #31

  • 21 Рязана карабина

    10 3 Отговор
    „Елата, нека да работим заедно, за да осигурим стабилност и просперитет на Балканите – нашата обща география. Елате, за да задълбочим сътрудничеството си по международните въпроси, свързани със Сирия, Ирак, Палестина, Йерусалим, Йемен, Рохинга, Африка. Нека заедно изграждаме силна, просперираща и стабилна Европа заедно. В Африн хората бавно се обръщат към земята си. Нашата цел е да очистим областта от терористите. Стратегическите партньори са длъжни да подкрепят борбата срещу терора", каза Ердоган на пресконференцията след срещата във Варна.

    Коментиран от #23

  • 22 Рязана карабина

    8 5 Отговор
    „Елате, нека да работим заедно, за да осигурим стабилност и просперитет на Балканите – нашата обща география. Елате, за да задълбочим сътрудничеството си по международните въпроси, свързани със Сирия, Ирак, Палестина, Йерусалим, Йемен, Рохинга, Африка. Нека заедно изграждаме силна, просперираща и стабилна Европа. В Африн хората бавно се връщат към земята си. Нашата цел е да очистим областта от терористите. Стратегическите партньори са длъжни да подкрепят борбата срещу терора", каза Ердоган на пресконференцията след срещата във Варна.
    Има ли коментари? Слабаци, бедняци, комплексари… „японски петлета“… Роби… садо-мазохисти… Слушайте Ердоган. Той е Спасителят…
  • 23 Народопсихология

    7 11 Отговор

    До коментар #21 от "Рязана карабина":

    Ако има турци не терористи, те ще създадат прекрасни условия за тероризъм...
  • 24 а бе

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "ivan4o":

    отвори и някои учебник бе, само глупости по нета си, погрешната страна на кипър взехте, дайте я обратно и искайте южната щото....там е душевната граница хахахаха измамиха ви 1974, сега няма турци дето е газта, будала а будала хахаха
  • 25 наблюдател

    10 10 Отговор
    Приказваха приказваха и нищо няма да се промени.Турция в ЕС няма да влезе,фесове само с визи в Европа.Евентуално може да му хвърлят на козарчето някое евро да замажат положението и толкова.А наш Боко разнася шербет и се прави на много гъст с всички.
    Тая среща беше пълен майтап.
  • 26 Рязана карабина

    3 2 Отговор
    Ако има турци не терористи, те ще създадат прекрасни условия за тероризъм...
    Народопсихологио, научи българския синтаксис и тогава се осмелявай да коментираш Рязаната карабина. В изказа ти има дихотомия, та и повече. Амънъ беджегирдигим, кой ще създаде прекрасни условия за тероризъм? Турци не терористи или те?! Кои те, амджък! Изразявай се правилно на български език.

    Коментиран от #27, #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 един от всички

    12 11 Отговор
    Ами и България си чака 20-те милиарда от Турция ,защо не плащате?

    Коментиран от #29, #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бре

    6 7 Отговор
    Аха, дошъл е все пак да проси парици? ЧЕ след нахлуването в Сирия намаляха? Та и лирата стана вече почти равна на 20 евроцента.. Та и няма вече кой да обвини, нищо че управлява над 16 години.
  • 31 Абе

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Ще лобирате когато започнете да живеете там и да плащате данъци. А дотогава по форумите ще правите тъпата си пропаганда.
  • 32 циганска работа

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "един от всички":

    ами трудно е шефе, война водим, данъците растат, как, на против, помощ ни трябва, дайте нещо за борбата срещу тероризма, полза имате че борим с тях, моля те чичо, дай нещо, бог да те пази, дай
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хаха

    4 2 Отговор
    На мен ми е чудно кой плаща разходите по срещата - Турция, ЕС или БГ? Тази среща струва няколко милиона лева, а БГ няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА ОТ НЕЯ. Дори Ердоган да пусне бежанците, те няма да останат в БГ, а ще тръгнат директно към западна Европа, иначе биха предпочели да се върнат в Сирия, понеже БГ в мирни времена е в много по-тежко състояние. Питам се къде е ОПОЗИЦИЯТА, за да изкара данни кой плаща сметката и кой с народна пара се опитва да се прави на голям лидер и да си купи европейска подкрепа, докато народа му масово изнемогва
  • 36 Гого

    1 2 Отговор
    Егати пародията среща на двамата диктатори Ердоган и селянина от Банкя.
  • 37 калку

    2 1 Отговор
    3 млрд евро са 62,5 евро на месец - за 12 месеца, раздадени на 4 млн души...Мисля, че Ердоган по-скоро се гъбарка с ЕС, защото тези пари са символично малко на фона на нуждите на огромната маса от хора, прогонени от родината си. Дори да променим числата - пак си е мизерия...Никой не пита защо изтърбушиха тази държава и как за бомби и ракети лесно се намират пари.
  • 38 касапина

    1 2 Отговор
    Целта на циганина е много проста ,да натика изгонените сирийци в опразнения регион Африн .но не знае че кюрдите са по долни и от него[ той също е кюрд] и ще му създават проблеми с години. това не е кипър да изгониш местните и да натикаш турци и годината не е 74. Проблема с кюрдите не е лъжица за неговата уста, над 40 милиона са и раждат по 5 деца, докато туркините раждат най много по 2 .Кюрдите са плъзнали из цяла турция и ги претапят яко,тъпите им учени явно малко късно осъзнаха че ще имат след години проблем, като в България с циганската раждаемост, и отново маймунизацията на турците която с толкова години се опитват да скрият.
  • 39 Morgoth

    0 2 Отговор
    Е, разбрали са се поне да не си пречат. Турция ще продължи да си прави каквото иска - ще държи извънредното положение, ще затваря когото си иска, само защото не поддържа официалната власт, ще разрешава секс с 9 годишни и ще си развява коня на чужда територия правейки етническо прочистване. Европа пък ще си плати за да продължава да бъде толкова лицемерна колкото е и сега - ние приемаме всички нуждаещи се, но пък ако може да не идват ще бъде по-добре.
    Иначе няма особена промяна. Вместо Европа да каже "ние не приемаме всички" и с това да се приключи сега пак ще се плаща. А Турция продължава официално да иска да влезе в ЕС, ама на всички е ясно, че това няма да стане. Нашите пък претенции се балансират с турски такива и с това се замазват очите на народа.
    Всички са щастливи и нахранени с калкан.
    Дали това е успех времето ще покаже, но със сигурност можеше и по-зле да бъде - можеше Ердоган да заговори за сърцето си и на наша територия.
  • 40 Хитлер

    0 0 Отговор
    Парцаливите мизерни и гладни джуджета без никакфа тежест коментират деиствията на великаните от Г 7 хххааахххааа но г н. БОРИСОВ е на правилното място. Най успешния м председател на. РБ. От началото на прехода. Браво на бате. БОЙКО и на. ГГЕЕРРБББ......Ощте 3. Мандата ПОБЕДА......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове