Last news in Fakti

29 Март, 2018 10:52 3 452 12

Украйна: Защо България отказа адвокат на Олена Коцева?!

  • олена коцева-
  • украйна-
  • мвр-
  • справка

Украинците в България спазват законите на страната

Посолството на Украйна в България е притеснено от това, че г-жа Олена Коцева, Председател на Сдружение на украинските организации в България «Майка Украйна», което е член на Световния конгрес на украинците, беше привикана във Второ районно полицейско управление в гр. София заради публикациите й в социалните мрежи относно антиукраинските изказвания на патриарха на РПЦ Кирил в интервю за Българската национална телевизия по време на неговото посещение в Република България.

Това се посочва на коментар на посолството на Украйна в България, поместен във страницата на мисията във Фейсбук.

Разбирайки важността на дейност на българските правоохранителни органи на фона на възможните реални предизвикателства и заплахи, Посолството на Украйна в Република България, същевременно изразява изненада от изискването ръководителя на украинската общност в България да предостави писмени обяснения относно нейното изказване на лично мнение и гражданска позиция като реакция на провокативни антиукраински изявления на религиозния деец на трета държава. Не може да не учудва и фактът, че органите на полиция са пренебрегнали правото на Олена Коцева на адвокатската защита, както и посегателство срещу правото на свободата на мисълта и личната свобода, гарантирани от чл. 30 и 37 от Конституцията на Република България.

Посолството на Украйна подчертава, че украинци в България, обединени в единна обществена организация «Майка Украйна», са граждани, спазващи закона на Република България и Украйна, които работят в полза на укрепването на приятелските украинско-български отношения.

Посолството на Украйна в Република България призовава ръководството на Министерството на вътрешните работи на Република България за провеждане на служебно разследване относно факта за нарушаването на гарантираните от Конституцията на Република България свободи на гражданката Олена Коцева, а също така и се надява, че посочен неприятен инцидент няма политическо основание и е погрешно превишаване на пълномощия от страна на правоохранителните органи по време на провеждането на "профилактични мерки", насочени към предотвратяване на създаването на „заплахи“ срещу патриарх на РПЦ Кирил от страна на Олена Коцева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 и ТЕ ТАКА

    32 12 Отговор
    Пусни прасе под одър оно се качи на одър.Сега ще се навъдят и Африкански,Афганистански,Сирийски и какви ли не организации и всеки ще е повече от БЪЛГАРИНА.
  • 3 патриотъ

    19 9 Отговор
    Да отива да изказва мнения в демократичната си държава,не е нейна работа да се меси там,където не я питат!Ако мрази Русия,не значи,че може да изказва мнения от името на измислената украинска организация.Тука няма да позволим да въвеждате майдановски ценности.Тази трябва да се изгони от страната,защото ни злепоставя като държава и правилно са я привикали!Следваща стъпка депортиране!!!
  • 4 Kcaniba

    21 7 Отговор
    националистическите укрски организации от неизвестни бащи, нчмат място в майка България!!!
  • 5 един

    6 11 Отговор
    Е как защо? Защото България е демократична държава, че как иначе? От доста време прави впечатление как Корнелия Нинова и нейните сподвижници под диктата на Путин командват държавата, непрекъснато искат обяснения предимно от премиера, като че ли е длъжен да им дава отчет, ослушват се какво ще им наредят от Москва, президентът и той там с ледената си безизразна физиономия и опитите си да каже нещо, винаги безуспешно. Сигурно защото много мисли. Усещането е, че вместо да вървим напред, ще се завръщаме в миналото. Ще започне масова национализация, ще ни отнемат отново всичко и Корнелия с камшик в ръка ще ни дресира като циркови животни под ръководството на товарищ Путин. Ще си направят народен съд, защото много им е харесал, ще избият всички, несъгласни с такъв начин на живот и пак ще пишем лозунги, ще си определим петилетки и ще ги изпълняваме в съкратени срокове. Ако не останем толкова малко, че лозунгите ще останат непрочетени. Истината ще бъде само една - тяхната! На Корнелия и подопечните й!

    Коментиран от #10

  • 6 Владо

    15 7 Отговор
    Украинците от всякакъв пол и разцветка, трябва да са наясмо че тук е България ... Бандера е херой само по техните земи, а хулиганското държание и писането на идиотизми по мрежите не се насърчава :-(
  • 7 умен

    12 6 Отговор
    Не сравнявай Нинова с някакви украински елементи!Няма да допуснем фашизирани бандеровци да ни скарват с Русия!
  • 8 Усраина

    1 1 Отговор
    Дуааа
  • 9 Иванов

    4 13 Отговор
    Украйна май още не е разбрала, че тук не е Европа, а рускотурска губерния- вилает и става това което иска двуглавото крилато чудовище Ердопутин.
  • 10 По доставката

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    Големи глупости си съчинил.Поне не те ли мързи да си фантазираш толкова?!
  • 11 Краен

    7 4 Отговор
    Марш от България ,фашизирана бабишкеро !
  • 12 Алфонсо

    3 2 Отговор
    Не разбрах госпожа Коцева била ли е задържана със заповед за задържане по член.72 от ЗМВР и било ли е повдигнато обвинение, за да е длъжна България да й осигурява адвокатска защита, като в случая на задържане лицето може да уведоми личния си адвокат, но не и да му се осигури служебен. За снемане на сведения и изготвяне на протокол за предупреждение, дори лицето да се яви с адвокат, полицията може да откаже адвоката да присъства, ако не е надлежно упълномощен от лицето по надлежния ред. За такава процедура адвокатска защита не се предоставя от държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове