Last news in Fakti

29 Март, 2018 13:20 4 481 24

Българите: Масони ни управляват

  • масони-
  • рептили-
  • баба ванга

75% от българите вярват в пророческите способности на Ванга

40% от българите вярват, че съществува тайно общество, което управлява света. 75% е делът на българите, които вярват в пророческите способности на Ванга.

29% от българите вярват в съществуването на извънземни, а 14%, че извънземни живеят сред хората. 19% пък са на мнение, че хората са установявали контакт с извънземни. Това показва проучване на „Тренд“.

Данните регистрират високи нива на вяра по отношение на въпроси свързани с свръхестествени способности на хора. 75% от българите вярват в пророческите способности на Ванга. Няма особена динамика сред различните демографски групи. Прави впечатление, че и хората в най-младата възрастова група (18-29 г.) в голям дял (63%) вярват в способностите на Ванга. 63% от българите вярват и в съществуването на хора със свръхестествени способности и съответно малко над две трети в съществуването на хора, които имат способности да предвиждат бъдещето. Малко над половината от българите смятат, че има хора, които могат да лекуват със свръхестествени способности. Разполовено е мнението на българите по отношение на вярата в магии.

В проучването бяха тествани и различни световни конспирации. 40% от българите вярват в съществуването на тайно общество, което управлява света. Малко под половината от хората с висше образование споделят това виждане. Бяха тествани нагласите по отношение и на друга конспирация, а именно дали има изкуствено създаване на болести с цел продажба на нови лекарства – 66% посочват, че вярват в това.

По отношение на въпросите свързани с Кемтрейлс и ХААРП, данните показват високи дялове на непознаване на темата - над 50%. Видно е че за българите тези въпроси са по-далечни и нямат изградено мнение в тази посока.

33% е делът на хората, които вярват в прераждането на човек, като при жените процентът е по-висок (40%) в сравнение с този на мъжете (25%).

36% посочват, че вярват в съществуването на рая и ада. Данните показват, че живеещите в малките населени места и селата са по-склонни да вярват в това за сметка на живеещите в столицата. Тук едно от възможните обяснения е по-високата степен на религиозност в малките населени места.

35% от българите декларират, че са посещавали гадател(ка) / ясновидец / ясновидка / ходжа. Впечатление прави, че в селата и малките населени места тази практика е по-разпространена за разлика от столицата.

В проучването тествахме и нагласите към друга конспиративна теория, а именно стъпвал ли е човек на Луната или не. 58% от българите посочват, че човек е стъпвал на Луната, докато 14% са на обратното мнение.

С оглед тематиката на проучването, българите бяха попитани и спрямо различни видове суеверия. Малко над една трета от българите вярват, че петък 13-ти носи нещастие. Подобно е и съотношението по отношение на суеверието, че черната котка носи нещастие, докато 60% не вярват. Малко над една трета от българите вярват и че счупеното огледало носи нещастие, като хората с по-ниско образование са по-склонни да вярват за сметка на тези с по-висока образователна степен.

73% от българите посочват, че чукат на дърво срещу нещастие / беда, докато 24% не го правят. 12% посочват, че хвърлят сол за късмет, докато 84% не го правят. Тук, разбира се, за сметка на чукането на дърво, процентът е по-нисък и с оглед на невъзможността винаги да имаш сол под ръка. Относно носенето на червен конец против уроки и лош късмет, 35% от българите посочват, че носят червен конец, като данните показват също, че делът на жените (49%) е значително по-висок спрямо този на мъжете (21%), които го правят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 неверник

    10 2 Отговор
    Е, то е очевидно, що да "вярваме".
  • 3 Мужик

    3 5 Отговор
    И тези гласуват наравно с нас... :/
  • 4 други данни

    31 6 Отговор
    Има пък едни 3%, най-зле - дето вярват, че Путин е убил оня парцал Скрипал.
  • 5 мамо аз съм пилот

    23 4 Отговор
    управлява ни тайно общество, което се опитва да ни затрие и да, вярвам в Рая и Ада. Ако не вярвах че има Бог, отдавна да съм се врязал в парламента с комбито, натоварено догоре с взривоопасни вещества. Доволни ли сте че ме разкрихте?
  • 6 fuckmu

    13 3 Отговор
    "По отношение на въпросите свързани с Кемтрейлс и ХААРП, данните показват високи дялове на непознаване на темата - над 50%."
    Ако направят подобно проучване сред читателите на "факти", процентът би бил 100.
  • 7 Христо

    27 2 Отговор
    Убедих се, че ни управлява банкеро-юдейско масонска олигархия заседнала, много здраво в така наречения цивилизован свят. И води война с всеки инакомислещ.
  • 8 Хасан ибн Пришълеца

    11 14 Отговор
    По добре Масони от колкото Ердо .
    Вярвайте ми .

    Коментиран от #11

  • 9 Пеньо

    6 6 Отговор
    Кой е правил проучването? Това е май поредната манипулация!

    Коментиран от #12

  • 10 гражданин

    13 4 Отговор
    Масоните искат да управляват България!

    Коментиран от #13

  • 11 зидар

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан ибн Пришълеца":

    Ти "ердото" за какъв го мислиш!?
  • 12 Ганьо

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    Масонските "социологически агенции".
  • 13 селянин

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "гражданин":

    НЕ "искат" - управляват.
  • 14 Радев

    6 10 Отговор
    Бойко е истински родолюбец и ще ни управлява до гроб!
  • 15 Темиме дарий

    2 8 Отговор
    Всичко е лъжа и измама няма никакъв раи нито ад това е час от догмите за да ни държат в невидение и да сме покорни.....наскоро си отиде баба ми и знаете ли къде отиде?в дупката при пръста за къв раи говорите? Живеите сега на момента разбиите системата и правете каквото ви харесва....това соето знаете за света и вселената са пълни идиотизми и глупости и всичко е изопачено и няма нищо общо с истината ...всичко ви се преставя както искат да го знаете онея в сянка дето командват света а те не са хора бъдете сигурни..всичко е лъжа и измама

    Коментиран от #20

  • 16 Рубладжийче

    4 8 Отговор
    Всички проруски джендъри вялват в теорията на конспирацията и заговора на жидо-масоните срещу православието. Който не вярва да чете мъдрите слова на Бялата Златка и да гледа ТВ. Алфа.

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Знаещ

    3 2 Отговор
    Много от политиците от ВМРО и БСП са от ложата Слънце-Ориент. Говори се /агенция близ/, че и Слави трифонов също членува в ложата на своя приятел, руския гражданин, виден лидер от БСП и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов
  • 18 отегчен

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Рубладжийче":

    Всички соросоидиотски джендъри вярват, че америка е "страж на мира, демокрацията и правата на човека по света и у нас".

    Коментиран от #19

  • 19 Рубладжийче

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "отегчен":

    Ти ми цитираш младия Волен Сидеров. Той казва същите думи с прибавката, че където стъпи ботуша на Альоша трева не никне. Статията се казва "Да освободим Альоша от наряд". А сега дъртия Сидеров е поумнял, станал е рубладжийче като нас и застъпва правилните позиции.

    Коментиран от #22

  • 20 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Темиме дарий":

    На следващите избори, герб ще претърпи такъв крах че на Бойко и физкултурника ще им се стъжни. ....там при НДСВ да си броят еректората
  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    Като не чете книги и не се образова ще вярва на глупости
  • 22 отегчен

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Рубладжийче":

    "Цитирам" ти реалността. Очевидната.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Рубладжийче":

    Какво да вярваш или не вярваш, като архимасона бжежински си го каза в прав текст в едно интервю ,,..нашият най-голям враг е православието..,,!??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове