Last news in Fakti

31 Януари, 2012 09:34 1 028 0

Опозицията преекспонира случаите в Мировяне, Скравена и Перник

  • анастас анастасов-
  • перник-
  • мировяне-
  • скравена-
  • полицейско насилие
Опозицията преекспонира случаите в Мировяне, Скравена и Перник - 1
Снимка: БГНЕС

Вече минаха три седмици от случая в Перник, когато се самоуби един от похитителите и убийците на 17-годишната Мирослава. МВР закъсня с подробностите около информацията в Перник, заяви председателят на вътрешната парламентарна комисия Анастас Анастасов в сутрешния блок на БНТ.

Той поясни, че днес в комисията ще бъде изслушан вътрешният министър Цветан Цветанов и главният секретар Калин Георгиев за случая Мировяне, Скравена и Перник. Зад всяко едно от трите събития стоят длъжностни лица и носят своята отговорност.

Анастасов каза, че е важно да се установи точно какво се е случило със Стойчо Стоев. Единствено и само прокуратурата може да даде отговор на въпроса дали е имало още едно лице, замесено в отвличането и убийството на Мирослава, каза той. Анастасов уточни, че парламентът не може да даде този отговор на базата на предоставените данни, защото тогава би имало намеса в изпълнителната и в съдебната власт.

Опозицията преекспонира случаите в Мировяне, Скравена и Перник, категоричен е Анастасов. Абсурд е да се говори за ръст на полицейско насилие. Миналата година е имало оплаквания по 30-40 такива случая, а през 2006 година те са били много повече, поясни председателят на вътрешната комисия в Народното събрание.

ГЕРБ са предложили създаването на три анкетни комисии - за Мировяне, Перник и за опита за натиска върху институциите, данни които оповести вътрешният министър Цветан Цветанов. Тези анкетни комисии първо трябва да се гласуват и обсъдят в Народното събрание, но е категоричен, че те могат да бъдат факт още тази седмица.

Анастасов се надява тези комисии да свършат работа и има надежда, че в рамките на комисиите ще бъдат изнесени ясни за обществото факти. Обеща, че всичко, което трябва да знаят гражданите по тези случаи ще им бъде предоставено като информация.

Според Анастасов ще има вот на недоверие заради случилото се, независимо от това какво ще се случи с анкетните комисии. Предизборната кампания приключи, но започна следващата, заяви той.

По думите на Анастас Анастасов от скандала с помилванията на Ангел Марин, да се развихри по-скоро правен хаос.

Относно „Тановгейт“, според него, скандалът е бил доста сериозен, но се надява да има някакво развитие, въпреки че прокуратурата спря разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА