Last news in Fakti

13 Април, 2018 20:43 1 929 18

Ска Келер съди Симеонов заради "език на омразата"

  • ска келер-
  • валери симеонов

Съпредседателят на Групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер ще заведе дело срещу вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Това каза в свой пост в личния си профил във Facebook съпредседателят на "Зелените" в България Борислав Сандов.

По думите на Сандов, делото срещу Симеонов ще е заради "език на омразата". Предстоят консултации с юристи, за да бъде формулиран искът, съобщи Actualno.com.

Припомняме, че Ска Келер дойде в България в началото на февруари - заради протестите в защита на Национален парк "Пирин". Германският евродепутат твърдо подкрепи тезите на протестиращите, които са убедени, че с решение на правителството точно между Коледа и Нова година е позволено да има застрояване в 48% от територията на Национален парк "Пирин".

До момента властта, най-вече в лицето на екоминистъра Нено Димов и на Симеонов, казва, че било абсурдно да се мисли, че някой щял да застрои толкова голяма площ. На 9 февруари, точно когато Келер замина за Кресненското дефиле и Банско, НФСБ пусна официално прессъобщение заради визитата ѝ. Да намажем ските на Ска Келер – с такова заглавие партията на Симеонов пусна позицията си срещу участието на Келер на традиционния протест в четвъртък срещу правителственото решение за Пирин. НФСБ поиска незабавно МВнР да обяви Келер за персона нон грата, както и да я експулсира от България "с камионетка до Капъкуле".

Според НФСБ Келер, която била "нагла и самонадеяна особа", завършила "университета "Шабанчъ" в Истанбул", е "каканижела" с "очевидно неадекватен вид" пред "услужливите български медии" за "оставка на български министър" и "отмяна на решение на суверенното българско правителство", като дори си позволила да говори за "преразглеждане на проекта за магистрала на Кресненското дефиле".

Ето какво написа Борислав Сандов:

Може би някои от вас се чудят защо днес не участвах в представянето на Демократична България. Причината е, че съм в Брюксел, на среща на лидерите на European Greens. Обсъждаме важни за всички жители на ЕС въпроси, свързани с демокрацията, устойчивото развитие, геополитическите предизвикателства и предстоящите след година Евроизбори. Използвах възможността да говоря и с някои колеги по въпроси, свързани с България. Един от интересните разговори беше със Съпредседателя на групата на Зелените в Европейския парламент Ska Keller, която наскоро посети нашата страна, за да обърне внимание на кампаниите на Зелените и гражданското общество относно #Пирин и #КресненскотоДефиле, както и да представи доклад на Greens/EFA in the European Parliament относно корупцията в България. В разговорът ни с нея успях да я убедя да заведе дело срещу Валери Симеонов, който си позволи да използва срещу нея език на омразата, да я набеди за джихадистка и да поиска нейното ”експулсиране от България с камионетка до Капукале”. Очаквайте скоро подробности по този въпрос, както и допълнителни действия на европейско ниво по казусите за Пирин, Кресна и други наболели въпроси!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    16 6 Отговор
    Ще му накриви капата на Винкела.
  • 2 патриотъ

    10 11 Отговор
    И двамата са един дол дренки!
  • 3 Хасан

    11 26 Отговор
    Бой по Симеонов..да го изритаме като куче псевдопатриота

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ромул

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Хасане ми тя завършила при вашите бе,нормално е да и олижеш дюзата.Успех в трудното начинание.Винкела ще си го премести в другият крачол!!!
  • 5 Борис

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Да го иритаме като куче ли,и на негово място да сложиме кучето местан .Дали ще ти е кеф тогава?

    Коментиран от #11

  • 6 българина

    10 0 Отговор
    я да си е е майката! що не съдим германия, че гостите й минаха през чужда морава като доста държави изхартчиха милярди за охрана, редно е гертмания да възстанови тези харчове плюс таксата за неудобството
  • 7 озадачен

    9 0 Отговор
    В материала отгоре се говори в мъжки и женски род. В първата половина на статията се говори в мъжки род, а във втората - в женски род. А то всъщност какво е - мъжко или женско.
  • 8 Eugeni

    15 1 Отговор
    Нахалната, устата, недоклатена Гъска Килер или там както се казва, да отиде да протестира пред обезумелия бабишкел Меркел срещу замърсяването на цивилизования свят с пълчища от нисши африкански и азиатски раси.
  • 9 еврогейски ценности

    12 1 Отговор
    Намажете му ската на тоя джендър и го пускайте по пързалката !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Борис":

    Да правиш далавера с гранична ограда във време когато има натиск от бежанци,тероризъм ..извинявай ама това не е патриотизъм..
  • 12 аве фюрер

    1 0 Отговор
    Франческа освен ските , може и аналния отвор да си подмаже ....
  • 13 Коста

    0 0 Отговор
    Абе тая жена се взе много насериозно, що се мисли за толкова велика? Я да си седи там откъдето е и да не се занимава с България. Много й разбира главата кво се случва тука. Я у лево
  • 14 еркер

    0 0 Отговор
    Таз се е взела насериозничко ми се струва! Яка жажда за пари ги е треснала тез бе!
  • 15 Иванов

    1 0 Отговор
    Тази Ска е много, много нагла! Точно толкова нагла, колкото и "зелените" на Иво Прокопиев и Тома Белев! Не стига, че се опита да се бърка във вътрешните работи на България, ами сега уж ще завежда дело, което знае, че ще загуби! Ако бях на мястото на Валери Симиенов щял да заведа контрадело срещу нея и да я видим тогава!
  • 16 Тони

    0 0 Отговор
    Тая зелена подлога освен омраза нямам как да предизвика други емоции.
  • 17 Антон

    0 0 Отговор
    Това е евродепутатка на повикване. Плащат й зелените по места и веднага прави циркове, където й кажат.
  • 18 Каканашева

    1 0 Отговор
    Тази е толкова жалка… Забележете обаче, че не го съди за Пирин или за нещо друго по този случай, нали уж решението било незаконно, а за език на омразата. Само това е достатъчно, за да разбере човек, че тези протести не бяха нищо друго освен едни добре дирижиран цирк и тази Ска се появи само, за да понатрупа малко точки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове