Last news in Fakti

15 Април, 2018 12:53 2 809 12

Николов: Атаката в Сирия е увертюра към война срещу Иран

  • сирия-
  • дамаск-
  • сащ-
  • удари-
  • симеон николов

САЩ искат да изтласкат Русия от Близкия изток

Това беше увертюра към бъдеща война и отстраняване на Иран от Близкия изток, а не за начало на война с участие на Русия и САЩ в Близкия Изток.

Така дипломатът Симеон Николов оцени нощния ракетен удар срещу Сирия в "Офанзива с Любо Огнянов" по телевизия „Канал 3“.

"Тази намеса е насочена срещу Иран, за да се разбие съюза Русия - Иран, да се унижи Русия, която нямаше как да отвърне и така загуби доверие към себе си", поясни Симеон Николов.

"Досега се смяташе, че Русия, независимо по какви обекти са ракетните удари, тя ще бъде принудена да защити. Но една такава защита означаваше Русия да влезе в директен сблъсък, да има ескалация и да се отиде към мащабна война", допълни дипломатът.

"Този е най-лошият сценарий за Русия, защото тя не демонстрира достатъчно решителност и сила, очакваше се, че ще си замълчи, няма да отвърне с удари, а това означава, че през следващите седмици и месеци ще бъде пак поставена под натиск", продължи Симеон Николов.

Той посочи и единствения печеливш от ракетния удар и пасуването на Русия - терористите в Сирия. Освен качването на рейтинга на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Симеон Николов припомни, че "Израел вече се включи в действията в Сирия, Саудитска Арабия също отдавна е в този конфликт - с помощи, със съюз арабски държави. Така че едно разрастване на конфликта ще въвлече в него и външни сили, така и от региона в Близкия изток.

"Но да се надяваме, че до това няма да се стигне, ако САЩ постигне своето - намаляването на влиянието на Русия там", заключи Симеон Николов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    27 3 Отговор
    Русия увеличава влиянието си,нещо се е объркал тоя,явно не вижда добре!

    Коментиран от #4

  • 2 Тина

    23 2 Отговор
    Тоя удобен човечец само му плащаме заплатка.А иначе с какво е полезен за родината?
  • 3 Kcaniba

    6 34 Отговор
    Империята на злото и лъжата е на колене агонизира жалка картинка!Оста на ЗЛОТО Москва Дамаск Техеран!!

    Коментиран от #5

  • 4 аве фюрер

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "Еее":

    По вероятно е ти да си се объркал , големи приказки изприказваха руснаците , големи заплахи хвърляха , а какво направиха фактически ,едно голямо нищо, американците удариха където и каквото си искаха , а руснаците си стояха мирно и безгласно, като наказани . Та истината си е точно такава , от цялата работа руснаците губят доверие в съюзниците си и по този начин губят и позиции в региона , а за сметка на това американците подобряват своите позиции .

    Коментиран от #11

  • 5 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Оста на злото е саш ватикана лондон швейцария израйл
  • 6 Расулюлах

    7 8 Отговор
    Путин чисто и просто трябваше да започне последната война в историята като прати 500 ядрени ракети по саш и пуделите им
  • 7 патриотъ

    12 3 Отговор
    Има една българска поговорка:Най-добре се смее този,който се смее последен!И има също така едно руско предаване по 1 канал-Времето ще покаже.А Алла Пугачева има една песен:Еще не вечер.Та не бързайте толкова с изводите,тук някои.Последната дума ще бъде на Русия!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 волен сидеров

    6 3 Отговор
    Най лошият сценарий а да ви напиша кой е---пък вие дали вярвате или не си е ваша работа....
    Ако сащ нападне Иран то това и е краят .ще има много атаки от страна на Иран ,ще има много ракети които в началото няма да пробият в сащ -НО-в един миг ще влязат и свършено е въобще със сащ в този момент-това е най гадният сценарий който ще стане -Ако-не се усетят и не бъдат умни-да не предприемат военни действия срещу Иран-има шанс човечеството да се отърве ако тръпчо и компания бъдат умни в едно с еврейчетата....а дано....
    Иран е подготвена с атомни бомби бъдете сигурни-въпрос на време е да ги модернизират до такава степен да достигат до америка.....
    айде наздраве
    а Сирия докато не я заличат няма да спрат да знаете-камък върху камък няма да остане там...от алчност и интереси на алчни и жадни хора за пари и къде ще ги занесат тези пари ми е интересно...Земята е една...
  • 10 аве фюрер

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Енчев":

    Интересно дали сам си вярваш ...
  • 11 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "аве фюрер":

    На това ли се радвате Господине ? Как американците стрелят без да има защо ! Явно с хора мислещи като Вас, дълече няма да стигнем ! Какво правят изобщо САЩ толкова далеч от тяхната държава ? Това което правят и в БЪЛГАРИЯ - окупират без да има причина !!!
  • 12 Ципата

    0 1 Отговор
    Американците ще се насадят на пачи яйца, те си нямат хабер ,какво ги чака ако повторят това с ракетите ще си имат големи поражения, това двете кули и базите са все едно бълха ги охапала,не предезвиквате голямата мечка,защото разерилисе и помен няма да има от вас,по полека ако искате да ви има на този свят, вече не сте най великите не забравяите че и други живеят на таз земя.Да не свършите като Хитлер и той се мислеше за недастигаем но той си отиде, за това няма нищо вечно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове