Last news in Fakti

15 Април, 2018 17:43 2 061 53

Соломон Паси: В Сирия няма да има мир, докато Асад е начело

  • соломон паси-
  • сирия-
  • асад

Ние имаме користен интерес от мирното решаване на този конфликт

Докато Башар Асад ръководи Сирия, в страната няма да има мир. Това заяви пред Нова бившият външен министър Соломон Паси.

Паси коментира, че отстраняването на Башар Асад от власт може да бъде само положителна стъпка за постигането на траен мир в арабската страна. Той припомни и че вече е заявил подобна теза още през 2013 година.

По думите на бившия външен министър ударите на САЩ, Франция и Великобритания в Сирия представляват хуманитарна операция за спасяване на сирийските граждани от бъдещо използване на химическо оръжие. Според Паси операцията даже е закъсняла.

"Операцията беше напълно правилна, тя беше хуманитарна. Но е много закъсняла и беше ограничена", обясни той и допълни, че операцията не може и няма да има дългосрочен ефект. "Разбира се, на нея може да се гледа като начало на една по-мащабна операция, която да доведе до отстраняването на Башар Асад", добави Паси.

"Ние имаме користен интерес от мирното решаване на този конфликт", категоричен е Соломон Паси в контекста на това, че ударите в Сирия могат да предизвикат нова бежанска вълна, която да засегне сериозно и България.

"7 г. се упражнява насилие срещу невинни хора в Сирия и това не покъртва сърцата. Можем ли с добро да решим този проблем - опитаха, не стана. Не стана с добро със Саддам Хюсен, Осама Бин Ладен", отсече още Паси.

По думите му българската позиция за конфликта трябва да бъде като тази на Европа и НАТО.

Той обаче уточни, че позицията на европейските държави относно кризата в Сирия като цяло е "беззъба" - държавите залагали на молитви, а не на конкретни действия. Това се виждало и в позицията на канцлера на Германия Ангела Меркел по въпроса. "Меркел подкрепи ударите с половин уста", тълкува още Паси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    87 2 Отговор
    Цял ден ли ще пускате глупостите на разни мишки излелзи от дупките си???
  • 2 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    79 2 Отговор
    А в света няма да има мир докато еврейските интереси не бъдат сломени и поставени под контрол, че вече ни писна от тях.

    Коментиран от #19

  • 3 kuku

    69 2 Отговор
    Докато евреите ги има, никога няма да има мир !!! Всичко останало е техен театър.
  • 4 Расулюлах

    54 1 Отговор
    Айде и тоа имал интереси у сирия
  • 5 Расулюлах

    66 1 Отговор
    По думите на бившия външен министър ударите на САЩ, Франция и Великобритания в Сирия представляват хуманитарна операция за спасяване на сирийските граждани от бъдещо използване на химическо оръжие


    Викаш пращането на ракети вече е хуманитарна операция а какво става с химическото оръжие което ужким е в завода или складовете?то не се ли разпръсква а? Нещо само дивотии дрънкате ти евреиска маимуно и господарите ти
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Енчев

    62 2 Отговор
    И Паси ги бръщолеви едни прозападно назиубрени, ЧИФУТСКИ-глупости!
    Освен създадените от краварите терористи под името "опозиция" няма НИТО ЕДИН Сириец който да е против избраният от народа глава на държавата АСАД. А тези които се стремят да премахнат АСАД от поста са всичките западни милитаристи зажадяли за енергийните ресурси на тази държава.
    С Уважение, Енчев
  • 8 Расулюлах

    24 3 Отговор
    Ади малко юдеи е пращал да си вземат душшш хахахах не ефективен метод е прилагал чрез къпане хахха
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Снайпериста

    24 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 11 008

    46 1 Отговор
    Службите още ли не са разкрили, че този е чужд агент?!

    Коментиран от #31

  • 12 Шалом

    10 16 Отговор
    70% в РУСКАТА ДУМА-ЕВРЕИ.......
    На който му се виждат-много,да провери!

    Коментиран от #29

  • 13 Госта

    43 0 Отговор
    А дали ще има Сирия без Асад? По-скоро не, ако гледаме какво стана с Ирак, Либия и Афганистан.
  • 14 Червен интернационал

    12 7 Отговор
    Всичко е ТЕАТЪР......Още ли им се връзвате на Америка и Русия.??????
  • 15 Яхве

    24 2 Отговор
    Този дори не го броят евреин. Защото е такъв по бащина а не по майчина линия.
  • 16 Гост

    37 1 Отговор
    Той да каже какъв колко пари му бутнаха от НАТО,като рушвет,за да ни направи съпричастни с еврогейската ценноста система!!!
  • 17 Бай село

    22 0 Отговор
    иййй нагадяйй долен чий х.й държат тези долни капиталисти в Сирия..унищожиха мирното население заради петрола не са замиле ли за хората..сега какво ще се случи там според теб долни капиталистически твари от саш англия германия ще замилеят и ще отидат там да оправят домовете и инфраструктурата..а народеца ще е роб като нас ще работят за 200 евро месечно..а тия с бързите кредите като в БГ най ще милеят за народа..евала на гърците това е народ знаят че като свършат с арабския свят ще подпукат и дребните като нас държави хамериканците..

    Коментиран от #46

  • 18 АНАТЕМА ЮДА

    29 9 Отговор
    НЕ ВСЕКИ ЕВРЕИН Е ПРЕДАТЕЛ, ИМА ПРЕКРАСНИ И ДОСТОЙНИ ХОРА ЕВРЕИ ЗА УВАЖЕНИЕ И ПРИМЕР. НО ТИ ПРОДАЖНИКО, ЩЕ ПРЕДАДЕШ И ХРИСТОС ВТОРИ ПЪТ. ХАИР ДА НЕ ВИДИШ !
  • 19 Гост

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Ми що скочихте срещу Адолф на времето бе, алкохолно изпарение?!

    Коментиран от #22

  • 20 кобрети

    15 0 Отговор
    ИдИоТ.......
  • 21 jfoxfk

    38 1 Отговор
    Скъпи г-н Паси направи си труда да прочетеш какво мислят хората тк за твоето "мнение". После преброй плюсчетата. Пиша в кавички думичката мнение, само защото просто не мога да приема, че сте толкова без собствено мислене. Разберете напоследък светът е разделен на три части: Господари - страни, които си мислят, че само те са прави и могат да пишат правилата и да ги променят когато и както им скимне. Страни чиито лидери могат да отговарят само "yes sir" и да изпълняват всичко дето чичкото в САЩ или дамата във Великобритания каже. И страни дето могат да казват "не". Та явно Вие много искате тази политика да продължи. Независимо от НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ. Просто защото на вас така е по добре. А Асад не ще да е послушко. И как да е такъв - 88% от сирийският народ е гласувал за него. Г-жа Мей по-легитимна ли е? Или Тръмп? Дето управлява дори когато за него са гласували по-малко избиратели от г-жа Клинтън?
  • 22 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Защото Хитлер ги нападна бе анален отпадък вместо да се насочи към когото трябва и накрая руснаците го натикаха в мишата му дупка и маршируваха в Берлин. Сега стана ли ясно на микроскопичното ти мозъче или пак ти е трудно? Няма цял живот да те уча бе помийо.
  • 23 СССРБАРЕТА

    19 2 Отговор
    Понеже Русия вече е избивала зъбите на Германия и половин Европа за това някои държави в Европа си пазят изкуствените зъбки!

    Коментиран от #34

  • 24 възмутен българин

    36 0 Отговор
    Защо давате трибуна на това антибългарско нищожество ? Тоя кат къв се исказва ?
  • 25 патриотъ

    29 0 Отговор
    Колко жалко,че е незаконно да се трепят бивши министри!Нещастнико,ти си най-голямата отрепка и най-големия борец за западни ценности,трабандист нещастен!Заради такива като тебе сме на тоя хал и вместо да се заровиш в дупката си и да се топлиш със спечелените доларчета,смееш и да си показваш еврейската гадна физиономия и да даваш съвети!Срам и позор за България!
  • 26 патриотъ

    27 0 Отговор
    Мони,бе,я виж по форумите какво пишат хората за тебе.Ако е някой,който има поне малко съвест и човечност,досега да беше се гръмнал,ама ти не!Още не си загрял,че си гадина долна!
  • 27 Кажи Зарин и нападай

    17 0 Отговор
    Докато пиратите не се кротнат , няма да има мир. Сирия е осъществила въоръжено нападение на американският щат Ню Мексико, и за това щатите я нападат, а и американският петрол все върху чужди територии.
  • 28 harri

    23 0 Отговор
    Кво само го пускате тоя шушляк?
    Никой не му дреме какво казва една полога дето лиже чужди задници.
    Такива трябва да се пращат в кариерата да чукат камъни,,,
  • 29 Иванов

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шалом":

    И в украинската Рада са толкова.
    Но Паси е българин, майка му е българка. Пред чужденците се представя според случая като иврейн или арабин. Баща му е някакъв марокански м...
  • 30 Юююбряяяяя

    11 0 Отговор
    Докато не се встановят концлагерите и да се опечат евреите с банките, парите и търгашлъка тоя свят няма да прокопса! Шикългрубер е знаел какво иска ама не го е направил както трябва!
  • 31 Расулюлах

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "008":

    Па и те службите тука не са български ако не виждаш..само ние народа сме местни

    Коментиран от #44

  • 32 www666

    15 0 Отговор
    "Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането" --- ДЖОРДАНО БРУНО (италиански астроном, учен и философ - 16 век) !!!
    Никой, никога, от как свят светува не ги е обичал - ЗАЩО ЛИ ?

    Коментиран от #35

  • 33 ГОСТ

    16 0 Отговор
    ТОЯ ЗАЩО НЕ СЕ КАЧИ НА ТРАБАНТА СИ И НЕ ЗАМИНЕ ПРИ ТЕЗИ ЧИИТО ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА. ОТ КОЯ ЧЕРНА ДУПКА ИЗПЛУВА.
  • 34 Унемей гнидо !

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБАРЕТА":

    Т/П СИ КАТО ЗАДНИЦТА НА РЕЙСА .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 681 БГ

    11 0 Отговор
    Ейй долен гад еврейски!
  • 37 no name no face no number

    15 0 Отговор
    От устата на такъв нищо смислено няма да излезе
  • 38 ХЕЙ БАЛКАН ТИ РОДЕН НАШ

    13 1 Отговор
    МАЙ пак ще хващаме Балкана с пушки във ръка. Винаги кога сме били Господа, се сме били из Балкана с пушки във ръка. Така бе 1923та година. Така бе и 1943 / 44та година. На там и сега отива. Кога ли ? Само РУСИЯ ДА ПРОВЪЗГЛАСИ СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ И ТОГАЗ У НАС ЩЕ ПУСНЕМ ВОЛОВЕТЕ ПО ИНЕРЦИЯ. Е СТРАШНО ЩЕ БЪДЕ ЗА ЧОРБАДЖИИ, ПРЕДПРИЕМЧИВИ БИЗНЕСМЕНИ И НАБЕДЕНИ ИКОНОМИСТИ, ФИНАНСИСТИ, ПРАВИСТИ, ФИЛОСОФИ, ПРЕССТИТУТКИ ПОЛИТИЦИ. И ПАК ЩЕ ВДИГАЛЕ МАВЗОЛЕЯ С НАДПИС. - " ДРУЖДАТА НИ С РУСИЯ Е КАТО ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО ЗА ВСЯКО. / а не само за Големановците/ ЖИВО СЪЩЕСТВО "! БЪЛГАРИЯ Е ЗА ВСИЧКИ ! А НЕ ЗА ЕДНИ С КОЛАТА А НА ДРУГИ ПРАЗНА ШЕПА.
  • 39 Бат Вальо

    20 0 Отговор
    Абе, Джуда, що не си харчиш 30-та сребърника и не ни оставиш на мира? Или вече ги похарчи и заработваш други ...
  • 40 Пурко

    15 0 Отговор
    Тоя мушморок откъде се появи.
    Няма ли да плаче пак.
    Разгонен нерез.
  • 41 куку руку ку

    16 0 Отговор
    Този антибългарин и чужд агент още ли не е на мястото, което заслужава?
  • 42 А на бас

    14 0 Отговор
    "Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи. Вземи панелите, трабанта, но въздухът ми остави." ЦРУ активира цялата си агентура ...обаче ухае на мухъл и на изпражнения...Не ГИ сакаме вече .едали са!
  • 43 Адолф Х

    9 1 Отговор
    Този трябва да го заселим в Освиенцим.
  • 44 008

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Расулюлах":

    Е ти ме утрепа от упор... Верно си е така!
  • 45 Емигрант

    8 0 Отговор
    Ако се избиваха Предателите навреме, сега нямаше да се навъдят толкова много и да ни управляват
  • 46 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай село":

    Да,гърците излязоха на протест и горяха американски знамена .
  • 47 НАЙДЕН ЯНКОВ

    10 0 Отговор
    неуважаеми г-н Мекотело,отиди на тери-
    торията на Иэсраел и от там коментирай
    ситуацията в Сирия.Престани да вредиш
    на страната ми с идиотските си иэкаэвания и действия .Ти си толкова
    българин колкото аэ съм трамвай и едно
    от най-мраэените същества в България..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 SDЕЧЕВ

    8 0 Отговор
    Този господин каза в това интервю,че когато е посетил Сирия в качеството си на външен ,страната е била една изключително светска държава. Кой организира гражданската война в тази светска държава? Наистина виновника беше Асад който предизвика Израел с ядрена програма,но да се изтрие цяла държава от картата защото е искала да има съвременна икономика и въоръжение не е претекст да организираш смърта на 1 000 000 човека. Просто Израел и САЩ се провалиха и планът им за бързо сваляне не проработи ,като резултата е 1 000 000 човека по малко. Но има едно правило никой не може да съди победителите от ВСВ за престъпления срещу човечеството. Англия,САЩ и Съветския Съюз бяха победителите, но СССР беше отстрелян и сега хегемоните са САЩ и Англия, колкото и големи военопрестъпници да са може само да си ги плюем по форумите ,а те ще си трепят милиони до ТСВ ,когато Я камилата Я камиларя.
  • 50 КуКу

    5 0 Отговор
    Този да се скрие някъде и да си натика евроатлантическите ценности (пардон, евроатлантическия фашизъм), там където слънце не огрявя, защото тази кауза показа, че не струва и пукната пара и е параван "краварите" заедно със своите "домашни любимци", да си налагат "демокрацията" по света.
  • 51 гост

    4 0 Отговор
    гниди, гнидо, не ни занимавай с илюзиите си.
  • 52 Стефан

    3 0 Отговор
    Ако си нормален човек спри повече да приказваш. Откажи се от бг. гражданство и иди да живееш в Израел, нали там дават по-високи заплати.
  • 53 Townboy

    1 0 Отговор
    В Сирия няма да има мир докато мръсното племе на монката Паси са им съседи!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове