Last news in Fakti

15 Април, 2018 08:12 3 535 12

ООН отхвърли резолюцията за Сирия. Готви нова

  • оон-
  • сирия

Само Русия, Китай и Боливия подкрепиха текста

ООН отхвърли резолюцията за Сирия. Готви нова - 1

Съветът за сигурност на ООН отхвърли внесената от Русия резолюция, осъждаща "агресията срещу Сирия от САЩ и техните съюзници в нарушение на международното право и Устава на ООН", предаде Ройтерс.

Само Русия, Китай и Боливия подкрепиха текста. Осем страни гласуваха против, а четири се въздържаха.

За да бъде приета резолюцията, бяха необходими поне девет гласа "за", без някой от петте постоянни членове на Съвета за сигурност да наложи вето.

Текстът бе предварително обречен на провал. Трите западни сили, които нанесоха ударите по Сирия - САЩ, Великобритания и Франция - имат право на вето.

Междувременно Франция, САЩ и Великобритания представиха в Съвета за сигурност на ООН проект за резолюция за Сирия.

В момента не е ясно кога ще бъде гласуван документа. Франция посочи, че ще иска преговори преди да бъде внесен за гласуване. Причината е, че документа предлага създаването на нов механизъм за разследване на употребата на химическо оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 томбола

    13 23 Отговор
    Три държави са обречени и е въпрос на време да истчезнат от картата на света... Томболата започва. познай и спечели. Кои са те ?

    Коментиран от #3

  • 2 Тина

    58 6 Отговор
    ООН са банда пенсионери и безмислена организация щом САЩ си правят каквото си изкат без да ги питат.
  • 3 Къртев

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "томбола":

    Кои три ще иСТЧезнат? Не се сещам!
  • 4 ГОСТ

    32 2 Отговор
    Съветът за сигурност е натоварен със задачата да защитава мира и сигурността в света. В него са представени само 15 държави, от които 5 са постоянни – САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. Съветът за сигурност решава дали да се употреби военна сила, за да бъде потушен международен конфликт, или да се използват други средства. За да бъде взето решение, при гласуването е необходимо да се получи одобрението на 5-те постоянни членки и на още 4 гласа “за”. Заседанията на Съвета за сигурност се провеждат в Ню Йорк. ВЧЕРА ГЛЕДАХ ЗАСЕДАНИЕТО ОНЛАЙН КОЕТО Е ПЪЛЕН ФАРС КОЙТО НАРУШАВА ГРУБО УСТАВА ДНЕС ЩЕ ПРЕДЛАГА НОВ ПРОЕКТ А ВЧЕРА ОТХВЪРЛИХА ПРОЕКТА НА РУСИЯ НО ЕДНА СТРАНА КОЯТО Е НЕПОСТОЯННА ЧЛЕНКА СЕ ОБОСНОВА ЗАЩО Е ГЛАСУВАЛА ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ А ПРИЧИНАТА Е ДОРИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЩЕ ИМА ВЕТО ОТ НАРУШИТЕЛИТЕ НА УСТАВА НА ООН. ДНЕС РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е СЪЩИЯ КИТАЙ И РУСИЯ КОИТО ИМАТ ПРАВО НА ВЕТО СИГУРНО ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ. В ТОЯ СЪСТАВ ОСТАНАЛ ОТ МИНАЛОТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЗЕМАТ ПРАВИЛНИ И РАБОТЕЩИ РЕШЕНИЯ.

    Коментиран от #10

  • 5 смайващо

    35 5 Отговор
    ¨... документа предлага създаването на нов механизъм за разследване на употребата на химическо оръжие.¨ - Може би документът ще гласи, че първо се бомбардира страната, за която има съмнения, а след това се пращат експерти за разследване! Такава е позицията на америка и саксо-джендърите.
  • 6 Ghostенин

    0 4 Отговор
    Путин-цааааа, къде сте?
  • 7 Или не

    0 0 Отговор
    Война?
  • 8 The TRAPPER

    7 1 Отговор
    Абе хора , Струва ми се че всички са изперкали тотално ! Какво са се хванали за Сирия , и за химическите оръжия ? Те тая страна я напълниха с олово ! За 2 химически бомби - ако е имало въобще, - изтрепаха сума ти народ. Що не си седят на задниците и да си ядат вмирисаните хамбургери , и да не се бъркат в чуждите работи!!!
  • 9 Барчо

    7 1 Отговор
    Чудя се какво прави още Русия в тази организация, а не е напуснала. Тя нито маже да наложи свое решение, нито да възпрепятства незаконни действия. Тя си е проводник на политиката на една държава и на практика смисъла с който е създадена отдавна го няма.
  • 10 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    Добър анализ. И какво от това? Тази организация е да лапат кинти и да замазват хорските очи, като ги карат да си мислят, че на праведните мира и е сигурен.
  • 11 Ааа

    8 1 Отговор
    Съидинените АмеригансиГащи си играят в Обидинените Обрани Съвети на "тука има тук няма" ДжендаредаМей и Франкофонските педали са ментори на Трумп срещу Сирииския народ и заблуждават света ,че удрят НасралАлАласд.Голям цирк с тази алчност на запада светът ще погине много скоро.
  • 12 Гостът

    4 0 Отговор
    Никакъв механизъм няма за разследване на химическите атаки.Разследването става в you tube.Джендърите пускат някой клип и айде Русия и Сирия виновни.Пълна пародия на ЕС,ООН и разни други купени и продадени ръководени от САЩ организации.