27 Април, 2018 00:00 6 223 21

Пътуваме без визи до 6 островни държави

  • ес-
  • визи-
  • държави

Заместник-министър Красимир Ципов подписа от името на Съвета на ЕС измененията на споразуменията с Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Мавриций, Сейшелските острови и островите Сейнт Китс и Невис

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов подписа от името на Съвета на ЕС измененията на споразуменията за краткосрочни безвизови пътувания с Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Мавриций, Сейшелските острови и островите Сейнт Китс и Невис. Официалната церемония се състоя на 25 април в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Споразуменията са в сила от 2010 г., като подписаните изменения ще ги приведат в съответствие с хоризонталните промени във визовото законодателство на Съюза от 2013 г. Промените в споразуменията ще позволят на европейските граждани да пътуват до шестте островни държави до 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период. Досега краткосрочните визити бяха до 60 дни в рамките на 3 месеца след датата на първото влизане. За последващи пътувания се налагаше да се иска виза. С подписаните днес изменения ще се облекчи изчисляването на престоя на европейски граждани и ще се улеснят контактите между хората.

“Измененията, които подписваме, са не просто технически промени на съществуващите споразумения, за да бъдат приведени те в съответствие с развиващото законодателство на ЕС. Това, което правим днес, е да потвърдим целите, които си поставихме през 2009 г. – да поддържаме приятелството между нашите народи, като даваме възможност на гражданите ни да пътуват без визи на територията на съответната държава“, заяви заместник-министър Ципов на официалната церемония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪРХЪТ НА БЕЗУМИЕТО

    42 1 Отговор
    ЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЕЗЛЮДЕНИТЕ СЕЛА ОТДАВНА ЧАКАТ ТАЗИ НОВИНА.

    Коментиран от #3

  • 2 iQ-5

    43 2 Отговор
    Е сега вече българите ше се юрнеме към Бахамите и Мавриций нали крадеца Б.дигна заплатите на 250€ минималната и сега ще се завихрят едни почивкииии. Само да ви кажем че билета до Бахамите е 1500€ !!
  • 3 iQ-5

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "ВЪРХЪТ НА БЕЗУМИЕТО":

    Еми те са там на Бахамите и Мавриций. Ти да не си мислиш че са се изпарили? Питай в най- близкия клуб на ГРОБ и те ще ти кажат че вс.е ОК!
  • 4 SAAB

    27 2 Отговор
    Браво на кабинета......сега като опъне и по една магистрала до тях.....може и скоростен влак ! Като този от Китай на "среден " перон .....:)
  • 5 НКВД

    24 1 Отговор
    Плевеллиев сега ще заведе прецъфтелата водеща на времето на Мавриций за 30 дни! А гласоподавателите на ГЕРБ могат да си поръчат една биричка с една цацка в Събота в близкия парк!

    Коментиран от #9

  • 6 зелени неволи

    25 2 Отговор
    Язък, кметицата на Младост не можа да се възползва !
    Обаче вече, ще знаете, къде ще се вихри герберастията !
  • 7 Кибик

    28 0 Отговор
    Пенсионерите потриват доволно ръце и се чудят на Бахамските или на Сейшелските острови да карат зимата.
  • 8 Бесен Язовец

    22 0 Отговор
    Айде купувайте си по една лодка от пазара ,,Илиенци" и почвайте да гребете към Мавриций и Бахами! И не се ослушвайте ще стане задръстване на Босфора! До Август тамън за годишната отпуска трябва да сте стигнали.

    Коментиран от #12

  • 9 КаГеБе

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "НКВД":

    а тея къде немат пАри за цаца, по една гореща супа, и нали знаеш кво казА Любо Пенев

    Коментиран от #10

  • 10 НКВД

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "КаГеБе":

    Ама са европейци! Нямат кинти за Цаца обапе знаят че могат да ходят в др.живот до Мавриций без визи.
    Пак си е нещо. Българина трудно стига до Черно Море а до Индийския океан ще ходи!!!!?
  • 11 Ххххх

    10 0 Отговор
    С тази пенсия……
    А и така добре не плуваме
    Жалко
  • 12 СМОТАН ЯК

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    На остров Мавриций не знам, но на река Мариций може и да може ? ))))))
  • 13 Ия-Ник

    13 0 Отговор
    И какво от това?Хвалим се с разни подписани /добри по себе си/ хартийки,но не ни пука,че циганите безчинстват,защото сме некадърни да ги поставим ,където трябва.Кой ще си го признае като вина?И ГЕРБ и БСП са виновни,но ние като УФСЕ-бодро вървим напред след тях
  • 14 Гост

    13 0 Отговор
    Като не става с Шенген ни компенсират с Мавриций!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Майка ви мръсна

    7 2 Отговор
    Пътува оная крадлива паплач!!! Ах, де да имах шанс да ги избия всичките до 9то коляно, така щях да се радвам
  • 17 бай Тодор

    6 1 Отговор
    Пътувайте,пътувайте,обрахте парите на народа,пътувайте!
  • 18 некойси

    2 1 Отговор
    то хубаво, ама то билета за повечето дестинации е към 4000-5000 лв. да не говорим, че до някъде се продължава и с лодки :)
    Като че ли някой си е направил частно споразумение.
  • 19 Крадец

    5 1 Отговор
    Как не ги е срам управляващите,да казват на бедния български народ,който едва свързва двата края,не му стигат парите за храна и лекарства,че ще пътуват без визи до островни държави!!!Това е гарва с народа!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 патриотъ

    4 0 Отговор
    От тая подигравка с народа,по- голяма не може да има!Или ни подканват на собствени средства да се омитаме на островите!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове