Last news in Fakti

27 Април, 2018 10:11 3 248 15

Иванчева в СРС-та: Поставили сме го на колене

  • подкуп-
  • младост-
  • десислава иванчева

Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати. Това се чува на записите от СРС-тата, приложени срещу кмета на столичния кв. „Младост“ Десислава Иванчева. Думите били изречени по време на една от срещите между Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, стана ясно по време на заседание на Апелативния специализиран съд. Вчера в късния следобед магистратите потвърдиха ареста на тримата обвиняеми, пише "Монитор".

Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха арестувани в началото на миналата седмица за подкуп. Според прокуратурата кметицата е поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 000 евро, за да даде зелена светлина на строежа на четири обекта.

250 000 евро били за първия. Те трябвало да се предадат на три транша от по около 70 000 евро, твърди прокуратурата. Тримата обвиняеми бяха арестувани след предаването на първия транш. Държавното обвинение твърди, че посредник е бил именно Дюлгеров. Иванчева умишлено бавила преписката на Ваклин с цел да го изнудва, твърди още прокуратурата.

По време на съдебното заседание стана ясно още, че след като Иванчева разбрала, че парите са предадени, се обадила на секретарката си Маргарита Стоянова и й наредила незабавно да извади преписката за строежа на фирмата на Ваклин и да я придвижи. В съдебната зала арестуваната кметица твърдеше, че не познава Ваклин и не си спомняла за него. В цитираните от съда показания на различни свидетели обаче става ясно, че Иванчева се е срещала със семейство Ваклин пред очевидци. Срещите обаче не дали резултат. Магистратите приеха, че има достатъчно доказателства за вината на тримата закопчани. Според тях няма опасност да се укрият, но тъй като обвинението е изключително тежко, те биха могли да извършат престъпления, ако са на свобода. Поисканата сума е в размер на 268 минимални работни заплати за страната. Определението на съда е окончателно и не подлежи на облажване.

„Ваклин груп“ вероятно си е дала комисионата на господин Дюлгеров. Това заяви кметицата Десислава Иванчева пред магистратите. Така закопчаната кметица се обърна срещу посредника в подкупа Петко Дюлгеров. Според обвинението той е получил 20% от исканата сума. Прокуратурата твърди, че Дюлгеров се е срещнал с Ваклин, който му е дал парите в пакет в кафене „Мементо“ в центъра на София. След това в заведение в градинката на Кристал Дюлгеров предава парите на Иванчева. И двете срещи са били заснети и документирани от камерите в заведенията. „Искам незабавно да бъда освободена, не съм искала или получавала пари. Известни сме и няма шанс да се скриеме. Ние двете сме бойци, да се скриеме и да не срещнеме борбата не е характерно за нас“, викаше Иванчева на съдиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mira

    11 18 Отговор
    видяхтер ли герберските медии как изкривяват фактите.... какво каза адв. марковски сутринта? Абати продажните журналя, вие сте за затвора мръсници....

    Коментиран от #4

  • 2 ПЕЕВ

    20 8 Отговор
    ДА Я СЪДЯТ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА.КАДИЕВ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ СЕГА ЗА ПРОТЕЖЕТО ТИ.
  • 3 Русенец

    11 22 Отговор
    По скалъпена дело едва ли може да организира Прокуратурата. За административно нарушение от страна на Иванчева, за което съда би и наложил глоба от 5000лв., ако Ваклинчо /в превод Черната овца/ го беше сезирал, той предлага подкуп от 250хил. евро !? Никаква логика и смисъл. Явно Ваклото агънце разполага с милиони евра и търси на кого да ги даде. Жалко за нашата специализирана прокуратура тръгнала с такъв фалш старт! Смях в залата !
  • 4 синдром

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "mira":

    И ти на Марковски ли вярваш !?!?!? Нали затова му плащат да си дрънкка, каквото си иска !
    Това защтитниците на корумираната, алчна кметица освен, ако не ви плащат сте болни мозъци !!! Има срс-та има видеа и пр. вие продължавате да викате, че е постановка ? Този синдром на симпатия, към престъпни елементи трябва да бъде изследван от психиатрията !
  • 5 юрист

    12 7 Отговор
    ....Публикувано във факти.бг: Ние двете сме бойци, да се скриеме и да не срещнеме борбата не е характерно за нас“, викаше Иванчева на съдиите....
    Ха- че тогава чий го търсите в кметството на район Младост и защо не се борите на ринга в шоутата на ММА или на тепиха, м...

    Коментиран от #13

  • 6 Реалист

    17 6 Отговор
    Тая е супер нагла! Пълно е зад бюрата в кметствата с такива лелки. Не гледат да ти дадат документа и да ти помогнат а търсят начин да те спънат. И за какво - за пари естественно.

    Надявам се, че ще я окаушат ЗА ПРИМЕР на всичките и имитатори.

    За мен лично е безусловно виновна.
  • 7 Истината

    15 4 Отговор
    Когато фактите говорят и боговете мълчат. А те са много. И срс и видео.
  • 8 Коментар

    13 1 Отговор
    А кога ще Подпукат и Други.
    Или Ония са Наши и се Отчитат🤗
  • 9 Минаващ

    4 12 Отговор
    Тия ли две женички са най-големите престъпници в държавата ни? Дори и да са вземали, защо не арестуват и този който е давал? И от къде този човек има пари да дава рушвети? Черна каса ?

    Коментиран от #14

  • 10 Някой си

    7 3 Отговор
    Е? Пак ли ще я защитавате изнудвачката мръсна?
  • 11 Някой си

    6 3 Отговор
    Е? Пак ли ще я защитавате изнудвачката мръсна!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АМИ МНОООГО ПРОСТО АМА ОТ МТОГЖ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    ЧЕТЕНЕ НА ДОСИЕТА СИ ЗЪТЪПЯЛ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ НА РИНГА ВРАГА Е ЯСЕН И ПРЕД ТЕБ. А ТАМ СЕ БОРИШ СРЕЩУ ЦЯЛАТА КОРУМПИРАНА МУТРОПОЛИТ МАФИЯ.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Йовко Петров

    2 0 Отговор
    Айде вкарвайте ги тия мърши в панделата,има хиляда доказателства за вината и.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове