Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 22:00 1 396 2

Борисов: Първанов беше партиен президент

  • бойко борисов-
  • георги първанов-
  • бсп-
  • герб
Борисов: Първанов беше партиен президент - 1
Снимка: БГНЕС

Първанов никога не е бил независим президент и президент на всички българи. Това извод направи премиерът Бойко Борисов в предаването „Панорама” на БНТ. Според Борисов критиките на експрезидента изобщо не са били градивни, както той твърди. „Неговите критики в никакъв случай не надпартийни, те са били с цел”, заяви Борисов, според когото Първанов е действал като партиен лидер на БСП, „особено последната година”.

”Той много говори за битки, за войни, за насилие – това си е неговия стил, негова работа. По-демократично правителство от нашето не е имало”, категоричен е Бойко Борисов и изтъкна, че още 20 години ще се говори за Тройната коалиция.

Той припомни, че „приятелите” на Първанов, бидейки вътрешни министри, биели протестиращи. Борисов критикува политиката на Първанов, изтъквайки и скандала с помилвания, който поставил държавата на изпитание.

Премиерът повтори позицията си, че не бива България да плаща за грешки на други страни, визирайки кризата в Европа и Гърция. Сега се работи за растеж и за икономиката, подчерта Борисов и изтъкна важността на инфраструктурите проекти за стимулиране на бизнеса и създаването на работни места. Той е оптимист, че скоро ще живеем в различна страна.

„Всички данъкоплатци плащаме за Първанов да ни плюе”, продължи изказването си премиерът, визирайки и това, че бившият президент получил офис и кола, за да води политическа битка.

Борисов е убеден, че Росен Плевнелиев ще е наистина независим президент.

Премиерът засегна и мораторуима за шистовия газ с категорично изявление: „Докато хората се тревожат, няма сила, която да ме накара да преразгледам това решение”. „На Хилари Клинтън ще отговоря, че американската компания "Шеврон" подходи много неорганизирано и подцени страховете на българския народ относно проучването и добива на шистов газ”, допълни той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост444

    0 0 Отговор
    А ти Бат Боци си мутраджийски премиер!!!!!!!!!!!! ЕДНИ И СЬЩИ СТЕ!!!!!
  • 2 луфтвафе

    0 0 Отговор
    не само партиен но и турски президент и цигански