Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 08:51 2 277 2

Първанов: Цветанов се държи като клюкарка

  • георги първанов-
  • бсп-
  • октопод-
  • алексей петров-
  • герб-
  • бойко борисов
Първанов: Цветанов се държи като клюкарка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз ще водя  голямата лидерска битка с Бойко Борисов. И сега го правя, без да заемам някакъв пост в партията. Това заяви бившият президент Георги Първанов в ефира на бТВ. Използвайки по-остър тон, Първанов намекна, че именно от премиера Борисов идват обвиненията, че е свързан с организираната престъпност и „Октопода“.

„Атаките започнаха от момента, в който казах, че с Борисов нашият идеен сблъсък предстои. Но те пренесоха нещата на лична основа. Борисов се скри и пусна кохортите от подставени лица“, обобщи той ситуацията.

„Ако някой има връзка с Алексей Петров, това е този, който си е направил фирма с него – Бойко Борисов. Ако някой има връзка с него, това е този, който го е назначил на работа -  Атанас Атанасов“, заяви Първанов, който научил за Алексей Петров през 2005 година.

„Цветанов е вътрешен министър, а не махленска клюкарка. Той не се е позовал на конкретни факти, защото знае, че ще се видим в съда. С намеци и интриги нищо няма да стане“, заяви Първанов по адрес на другия си обвинител – вътрешният министър. И го призова, ако има конкретни доказателства, да ги даде в прокуратурата. По сегашния закон Цветанов не можел да го осъди за подобни общи твърдения, лишени от конкретика. 

Първанов е категоричен, че правителството управлява с политика на насилие, бидейки слабо и безидейно, но въпреки това ГЕРБ е показал, че умее добре да прави избори.

Той прогнозира ожесточени парламентарни избори, отхвърляйки категорично възможността за коалиция между БСП и ГЕРБ.

„БСП трябва да излъчва все повече сила“, категоричен е експрезидентът и допусна влизането на нови лица в партията, припомняйки и че неговият рейтинг е около два пъти по-голям от този на партията. „„Ако събитията го налагат, бих могъл да участвам в състезанието на идеи, на политики“, отговори той на въпроса дали ще е новият лидер на червената партия.

Според него коалиция с ГЕРБ вече е невъзможна, дори и теоретично. По думите му подозрения трябва да има към хората в БСП, които са докарали нещата дотам, че партията да има само 40 депутати.

„Росен Плевнелиев не е от моята кръвна група, но съм длъжен да оценя неговите първи стъпки – той се държи балансирано, разумно“, коментира още Първанов, според когото церемонията по предаването на властта е затвърдила приемствеността в президентската институция.

„Неговата амбиция да се създадат много съвети е симпатична. Това е добра идея, за да привлечеш експертният потенциал на нацията, но неработеща“, заяви още Георги Първанов.

Що се отнася до указа за назначаване на Ангел Марин той заяви, че издадения по време на първия мандат указ е бил безсрочен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    ГОЦЕ,ГОЦЕ...............!
  • 2 мариян

    0 0 Отговор
    po dobre s Aleksei otkolkoto sas sokol