Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 18:46 1 650 8

Първанов даже не е и комунист, прави партия с държавни пари

  • бойко борисов-
  • първанов-
  • цветан цветанов-
  • марин-
  • шистов газ
Първанов даже не е и комунист, прави партия с държавни пари - 1
Снимка: БГНЕС

Първанов даже не е и комунист. И той не знае какъв е. Една година и половина се правеше на президент, а в същото време си е правил партия и си е готвел връщането в БСП. Това заяви по бТВ премиерът Бойко Борисов, по повод думите на президента на Република България в периода 2002 – 2012, че Борисов е издигнал насилието в ранг на държавно управление.

„Сега Първанов обикаля и създава структури с държавни кола, пари и всичко останало. Законът е уредил – бившият президент да има офис, кола от държавата, за да стои и да пише мемоари. А той ходи в момента и обикаля страната. Честно ли е това? Иска да е партиен лидер”, каза Борисов.

По повод евентуален сблъсък между Първанов и Станишев за лидерския пост в социалистическата партия, премиерът посочи, че БСП има много силни съпротивителни сили. „Те са най-силни в опозиция. Това е партия, създадена да върши подривна дейност. Те са силни в конспирацията”, каза Борисов. 

„Първанов беше лидер на БСП и си направи Станишев заместник, естествено е да иска да се върне обратно като лидер на партията. Президентите Желев и Стоянов за доказани неутрални и се вслушвам в тях”, каза Бойко Борисов.

Не се бъркам в работите на другите политически партии, посочи той. „Атака” ще влезе в следващия парламент, смята Борисов. Не желая да коментирам другите партии и не ми е работа, добави той.

„Не е важно колко са силни или слаби противниците ни, важно е ние да успеем да спазим сроковете и да дадем на българите магистрала „Тракия”, „Дунав мост 2”, метрото на столицата, Южната дъга, Меден рудник и естакадите в Бургас”, заяви премиерът.

В момента, в който съм убеден, че АЕЦ „Белене” е икономична, евтина, безопасна, ще се осъществи, посочи още той. За АЕЦ „Белене” имам опасения заради технологията, допълни той. В България се работи само с конкурси и когато се прави конкурс в подобно съоръжение, могат да кандидатстват всички фирми в света, каза Борисов.

Той отново заяви, че мораториумът на шистовия газ ще стои, докато не дойде технология за добиване на шистов газ 100% безопасна за хората. По думите на премиера – хората до голяма степен имат основание, че Хилари Клинтън е дошла, за да ни изкомандва какво трябва да направим, защото, когато големите отидат някъде, си тръгват с това, за което са дошли.

„Природата и екологията винаги са били на първо място за България, а едва след това са финансово-икономическите ползи от какъвто и да е проект – дадох пример с „Бургас – Александруполис”, шистовия газ, когато интересът на народа или техните страхове винаги са били на първо място за мен”, каза премиерът. Петролопровод в пристанището на Бургас не може да има и е опасно, допълни той.

Във всички случаи, когато Цветанов коментира дадени детайли, има право. Но в същото време не можеш да говориш, че съдебната система не е ефективна или е мафиотска – или едното, или другото, каза още Борисов. Има да поработим още като държава в различните институции, смята той. 

Премиерът каза, че няма въпрос към генерал Ангел Марин. „Г-н Марин ще каже, каквото има да казва. Правилно не прие ордена. Ако Конституционният съд приеме това, което е вършил за законно, ние няма да коментираме решението на съда – отсега го казвам, защото това ще бъде много лош сигнал за България. В това отношение ще има моята толерантност”, каза Борисов.

„Казах 2012 г. в средата – забрана за тютюнопушенето. Ако за 6 месеца или за 5 месеца, или за 3 месеца спорим – достатъчно, предостатъчно отсрочки направихме. Видяхте оня ден какви са резултатите от статистиката от заболяванията от рак. Не е грешно, ако отидеш някъде или празник да запалиш пура. Тук говорим за системни пушачи, които тровят хората. 1 юни 2012 г. – претенцията за здраве е водеща”, категоричен е Бойко Борисов.

„Всяка дума или всяко изречение след това се подхваща, вади се от контекста и се размахва с дни. Никога не съм казвал, че българите като нация са мързеливци. Само в последните месеци имаме над 4 млрд. лв. депозити на граждани в банките. Имал съм предвид, че е полезно да чакаш малка и сигурна лихва”, заяви премиерът. Много инициативи са получили подкрепа и помощ от държавата и тези хора няма от какво да се плашат, каза Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 2 Отговор
    Премиерът е прав затова,че ПЪРВАНОВ не е комунист!!Ами той си е
    историк!
  • 2 паганел

    2 0 Отговор
    Историята на БКП не е история на България,хващайте ги тези разлики най-после...
  • 3 Иван

    0 2 Отговор
    Ами Б.Б. какъв е-масажист.
  • 4 тоня

    0 0 Отговор
    а бе защо, не отидите да рботите в някой фабрика и да видите как излиза хляба, ами сте тръгнали всички крадци да првите партйи,не ви е срам
  • 5 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    Goce zashto nese skrie malko che ni pisna dago gledave veche 10g.naglec.
  • 6 БАХУРА

    0 0 Отговор
    Бойко,имаш доста изморен вид,или просто на тази снимка си малко напушен.Немислиш ли,че ти е време да излизаш в дълга отпуска.Дали след време,като те съкратят от работа,някой от нас-обикновенните граждани-ще те види,запътил се с наведена глава и мръсни обувки и пеша към бюрото по труда за да се подписваш на определената ти дата,за да си вземеш шумата която ще ти даде държавата.Любопитно ми е много кво ша праиш с тес пари.
  • 7 MMM

    0 0 Отговор
    Бахурааа, ти вобще знаеш ли колко е пенсията на един генерал
    , а на един премиер и не ти ли е ясно, че като излезе от политиката си е вече пенсионер та ако ще и да е утре. Ама той поне си заслужава парите а опашките за помощи са за такива дето ги мързи и нищо не става от тях.
  • 8 best

    0 0 Отговор
    Бахура- ще ти купи хартия трипластова да си бършеш аспуха