Last news in Fakti

4 Май, 2018 09:08 2 806 34

Премиерът: Президентът не е обединител на нацията

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • президент-
  • румен радев

Министрите са принципали, те провеждат обществените поръчки и носят наказателна отговорност за това, което правят

Президентът винаги е бил обединител на нацията, в случая не виждам нищо, което да обединява, престрелките са от него към нас. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Относно коментарите на тема корупция, които идват и от президента Румен Радев, Борисов заяви, че престрелките са от него към тях.

„Към този момент това носи само вреда. Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един. Но така е преценил, така са преценили неговите хора, така действат. За мен президентът винаги е бил обединител на нацията, в случая не виждам нищо, което да обединява“, поясни премиерът и допълни, че той говори това, което съответно и партиите БСП и ДПС, които са го избрали.

Във връзка с думите за прожекторите на президента, премиерът уточни „Затова възложих на министрите всеки ден да търсят и искат среща с него. Министрите са принципали, те провеждат обществените поръчки и носят наказателна отговорност за това, което правят. Ако има някакви данни и сигнали да ги дава в Прокуратурата и ще бъде осъден.

Иначе да излезеш и да говориш така, аз също имам мои мисли в тази посока, но след като нямам доказателства, които биха могли… не бих се превърнал в него“, заяви премиерът. Относно доклада на Държавния департамент на САЩ за корупцията, Бойко Борисов коментира, че именно по тази причина е създадена Антикорупционната система, всеки, който има управленска функция или бизнеса да имат страх, че машината ще ги застигне и ще ги вкара в затвора, ако се правят нередни неща. По думите му най-важна е превенцията.

„Да ви върна ли случая Костинброд, какво ни правеха, че сме яли фъстъци в правителствения отряд. Президента, ако има данни да отиде и да каже - Пеевски е взел тази поръчка", поиска премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 зомби килър

    42 5 Отговор
    Само вижте снимката от статията,хубаво го огледайте,този човек е с явно тежко психично растройство.

    Коментиран от #5

  • 3 зомби килър

    40 4 Отговор
    Боико българоубиец.
  • 4 Гого

    41 4 Отговор
    Не знам дали президента е обединител на нацията ама на корупцията обединител е селянина от Банкя.
  • 5 Расулюлах

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "зомби килър":

    Човека на снимката си е много добре милиардер а тръгна от охранител а ние глупаците тичаме на промоцията на банани у магазина хахах
  • 6 Аааа

    43 4 Отговор
    Точно този президент е обединител на нацията , а ти и твоята пасмина работите целенасочено за разделение на нацията !

    Коментиран от #11

  • 7 Червената шапчица

    30 3 Отговор
    Най- богатия българин смуче пари от еврофондове и данъци Г- Н 50% подле шд се покрие като И.Костов да си живее някъде на спокойно с фамиликата.А след него ще остави потоп!
  • 8 Мизерия

    37 3 Отговор
    Борисов създава непрекъснато мизерия в България и затова е обединител. Всички сме обединени около мизерията на живота. Тръгнал да се репчи на президента.
  • 9 Коментар

    9 2 Отговор
    Обръщането към Президенската Институция Само по себе си Не Обединява Народа.
  • 10 6845

    34 3 Отговор
    Б. Б. - убиеца на нацията. Един ден ще останеш в историята, като такъв.
  • 11 Оня от махалата

    2 25 Отговор

    До коментар #6 от "Аааа":

    Точно този президент ще бъде обединител на бг держава за братска нам великая держава. Едвали обича турците ,ромите, европейците , скандинавците , и китайците. Но другият път и ДПС няма да го подкрепи. Фактически няма шанс за втори мандат.

    Коментиран от #12, #28

  • 12 Аааа

    30 4 Отговор

    До коментар #11 от "Оня от махалата":

    Явно предпочиташ да имаме за президент някой продажник , като кухата плевня ...

    Коментиран от #19

  • 13 ПЕЕВ

    4 12 Отговор
    ДОБРЕ КАЗАНО ОТ ПРЕМИЕРА ДВА КОНЯ ПО-ДОБРЕ ТЕГЛЯТ ,НО ТУКА ЕДИНИЯ ЛЕТИ В ДРУГА ПОСОКА.
  • 14 Дедо Грую

    16 1 Отговор
    Дедо му на Тиквоко немаше коньеве, а мулета. Верно по 2-е ги впрегаше. Но от време на време га беше в настроение, впрегаше пред них и малио Тиквунчо. Да се радва повече му фъргаше отпреде му я чукундур, я репа. И он като луд напиняше да се докопа пръв до тоз деликатес. Каруцата летеше та колелетата й пушеха. Дедо му много се раднуваше па току плесне унука си по врата с камшика и му вика:
    - Леко бе хайванино, счупи ми талигата!
    Та затуй Тиквочо ного разбира от разни обединения и съюзи. Отръки му е с еда дума. Слушайте го и вашТа каруца че уети, та чак че пуши!
  • 15 гост

    8 27 Отговор
    Льотчика няма как да е обединител на нацията защото в България е член на ЕС и НАТО и все още има хора които и отказват да живеят под диктовката на Кремъл ! Льотчика може да бъде обединител единствено на про-руските подлоги и русофили които са родоотстъпници и продават българските европейски интереси !
  • 16 цокач

    21 2 Отговор
    Министрите Кой КОЙ КОЙ ги предлага президента ли. Ако не можеш да ги контролираш за какво си там.Искахте и него да го оплетете в крадливата паяжина за да е президент на всички българи.Оня младоженеца с меките китки много ви липсва.Ще дойде Видовден и в България.
  • 17 гаро

    6 21 Отговор
    Президента е типичен провинциален комплексар.
  • 18 кукла на конци

    5 19 Отговор
    Президента е руски клакьор и възпитаник, той обича Русия и милее само за нея, откакто е станал президент говори само за сваляне на санкциите на Русия.
    Даже има планувана среща с Путин, да си получи нарежданията и насоките, типична кукла на конци, дресирана и управлявана от КГБ.
    Не мога да разбера, що за българи са тези, които искат да ни управляват руснаците и симпатизират на русофилските и антинатовски действия на "президента".
  • 19 кукла на конци

    5 15 Отговор

    До коментар #12 от "Аааа":

    А, льотчика не е продажник, виж да се слагаш на Русия и да работиш за Русия, не е продажно по твоите стандарти!?
    Къв българин си ти бе?
    Трябва да ви изселим в Русия, като толкова я обичате!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Христо

    11 2 Отговор
    Ще дойде време рано или късно Боко да съжалява за крадените сега пари! Или ще го поддреди някой честен политик, или съдбата!
  • 22 кукла на конци

    3 11 Отговор

    До коментар #20 от "Друг Гост":

    Русия е империята на злото, по-далеч от русия, по добре за България!
    Благодарение на Запада, сега живеем много по добре от социализма, когато бяхме руска губерния.
    От руснаците сме видели само лошо, там където е минал руския ботуш, трева не никне.
    Жалко, че ни "освободиха" те, България щеше да се освободи и сама, но малко по-късно. Явно са ни нанесли повече вреда, отколкото сме имали някакви ползи.
  • 23 кукла на конци

    0 10 Отговор

    До коментар #20 от "Друг Гост":

    Вашето промито от соца поколение си отива и един ден ще останем само ние, хейтърите на русия и всичко руско.
    За това се чувствам щастлив, защото русофобията ще победи, това е бъдещето, свиквайте.
  • 24 любопитен

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Министрите са принципали, те провеждат обществените поръчки и носят наказателна отговорност за това, което правят.
    Ма много правилно! А колко министри са отнесли т. н. наказателна отговорност? И нека да не са само от ГЕРБ, там тройни коалиции, ДПС, БСП и въобще! Колко?

    Коментиран от #27

  • 25 народ

    0 9 Отговор
    Боко е велик .
  • 26 един

    2 7 Отговор
    Президентът преди всичко не е на мястото си. Като в небрано лозе. Излъчването на този човек е ужасно. Безизразно, като на призрак, изключително неубедително говорене с предварително заучени фрази, никаква каризма, в излъчването му има нещо призрачно и будещо ужас. Мъртвешка безизразност, крайно неподходящо предложен и избран от партията си. За пореден път се убеждаваме, че "левите" не се интересуват от възприятията на хората, гледат само и единствено собствените си интереси. Този човек, наречен генерал Радев, никога не може да бъде обединител на народа! Нагло и подчертано изказванията му са в подкрепа на чужда държава и на една единствена партия, която отдавна трябваше да не бъде на политическата сцена!
  • 27 отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "любопитен":

    За тази цел в държавата България открай време съществува цяла система, която се нарича СЪДЕБНА. Не е работа на премиера да гони некоректните министри, да ги дава под съд и да им бъде бавачка. При установени нарушения съдебната система е тази, която трябва да се задейства, а не само да се ослушва и да изпълнява поръчки в интерес на една добре известна партия.
  • 28 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Оня от махалата":

    Какво ДПС - те си гласуват с управлението!
  • 29 Георг Георгиев

    0 0 Отговор
    Кой има най големите капитали в България-отново Русия и тогава......
  • 30 Ломброзо

    4 0 Отговор
    Гледайте тоя серсемин и помнете - НЕ ВСЯКО НЕЩО С БУЗИ Е ЛИЦЕ-ПОНЯКОГА Е Г*З.
  • 31 един

    2 5 Отговор
    Президентът е зомби.
  • 32 некойси

    1 0 Отговор
    Министрите са маши с изкуствен интелект, а той очаква че президента ще бъде омаян от неговата харизматична личност и ще се включи в партито, където нищо няма значение доколкото може да се трупат пари, колкото може повече ...
  • 33 а бе боко

    0 0 Отговор
    е как да теглите в една посока когато ти трети мандат теглиш България назад ...вече и румънците ни изправариха . а и реално радев не може да промени нещата защото изпълнителната власт и парламента са на герп....радев може само да изостря и показва на обществото недостатъците на управлението.
  • 34 цоле

    2 0 Отговор
    правилно щом те търпи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове