Last news in Fakti

6 Май, 2018 08:44 2 938 70

Ще видим гордостта на българската армия

  • парад-
  • военни-
  • видим

Военните обещават голямо зрелище

Днес е 6 май, Денят на храбростта и ден, в който отбелязваме 140 години от създаването на българската армия, съобщи NOVA.

Военните обещават истинско зрелище в небето и на земята. Парадът, цялата военна техника, самолетите и хеликоптерите, духовите оркестри на българската армия са само част от събитието днес.

Македонски военни за първи път ще дефилират на парада в София.

Официалната церемония започва в 09:00 часа с освещаване на бойните знамена и Знамената- светини. По-късно в 10:00 часа е кулминацията - военният парад, тази година под домакинството на Сухопътните войски.

По традиция над площада първо трябва да прелети вертолета Ми-17 с националното знаме. В парада ще видим представителни блокове на Военна академия „Георги Сава Раковски”, Национална гвардейска част, Националния военен университет „Васил Левски”, два блока от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „Специални сили”, Служба „Военна полиция” и други.

Бойните знамена няма да бъдат осветени от патриарха, а от негов заместник - Мелнишкият епископ Герасим . Това не се случва за първи път.

Освещаването става пред Паметника на незнайния войн. Водосветът се прави за здраве и успехи на армията ни. Той е обред, установен от светата църква като неговата символика е, че водата чисти, пречиства греховете, освещава и има целебна сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххааххааааахххххааа

    33 8 Отговор
    без коментар на заглавието...
  • 2 iQ5

    9 50 Отговор
    Смях. Няма нищо по-мощно от руската безаналогова армия! С изключение на овцевозите и врабчетата. Ама те не са армия и не се броят! Долу българия, да живее руско-турската дружба! Алах акбар Владемир Путин и неговият пророк Ердуган!

    Коментиран от #12

  • 3 Торбалан

    21 8 Отговор
    Коя армия?!

    Коментиран от #5

  • 4 Чичо Пенко

    42 9 Отговор
    Армия имахме през соца,сега пращаме теляци и строим мобилни бани на англосаксонските окупатори.
  • 5 Маринов

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "Торбалан":

    Ей няма да обиждаш България! Каквото толкова.
  • 6 Ярослав Станчев

    37 7 Отговор
    Мдаааа,наистина ще видим цялата гордост на Българската армия.Всичките 3 танка и цели 2 изтребителя,а и 150-200 какавани-заплатаджии,дето по цял ден бичат айляк и карти на сянка.

    Коментиран от #26

  • 7 До Плюещите

    10 20 Отговор
    Не сравнявайте с някога,като много знаете вижте колко са Велики армиите на Австрия например,Германия,Авсрия55 танка,на немците 4 самолета им летят,така че трайте ще имаме армия
  • 8 Ford Prefect

    9 3 Отговор
    Т-72 тханка е суперррррр
  • 9 Бесен Язовец

    17 0 Отговор
    Като няма риба и рака риба
  • 10 Робот

    26 8 Отговор
    Ще видим една комедия и ще се повеселим!

    Коментиран от #22

  • 11 Недовидко

    17 8 Отговор
    Ще видим какво? Коя армия? Ко речи? Смешници жалки.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 юрист

    16 21 Отговор
    Спрете с гаврите за българската армия! Поне ДНЕС почетете паметта на загиналите български войници за свободата и независимостта на България! ДА МРАТ РУСИЯ, РУСКАТА АРМИЯ, РУСКОТО ОРЪЖИЕ И ВСЕКИ ПРЕДАТЕЛ И ИЗМЕННИК НА БЪЛГАРИЯ! Това важи особено за 5тата руска колона в България. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, САМО БЪЛГАРИЯ И ПАК БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! КОЙТО БЪЛГАРИТЕ МРАЗИ, МЪРТЪВ ПОД НАС ДА ЛАЗИ!

    Коментиран от #25, #68

  • 14 SAAB

    15 4 Отговор
    Гордостта на НАТО -вската БГ - армия е старо желязо произведено в СССР
    Тъй ,че НАТО и EU за само фондове за усвояване ....няколко километра крив асфалт.......
    И наедрели "ефендита " ......240 + 1 / баш / :)
  • 15 Бесен Язовец

    29 4 Отговор
    Ще разходят днес гербаджиите трухите които са останали от една сериозна армия. В 54 нашини които ше разходят по жълтите павета ще има 20 джипа Хамър! Бг.армията го докарахме с това БАТО до джипки Хамър!!
    1989г.БГ 560 танка 2018г.бг.80 танка!
    1989.БГ.370изтребитела2018г.3 изтребитела
    Това е като ни оправляват продажници! Разхождат джипки на парад!
  • 16 некойси

    19 3 Отговор
    Премиерът някъде се е покрил, предпочита медийнити изяви, щото на публичните може да го освиркат, също както стана с Цв. Цв.
  • 17 абс

    13 1 Отговор
    Бутикова армия!!!
  • 18 Варна

    18 2 Отговор
    Въпреки незавидното положение на БА, поздравявам всички офицери и войници и офицери и войници от запаса.
    Аз самият участвах в една от представителните роти на първият парад след неговото възстановяване. На този ден винаги изпитвам вълнение от спомените, които нахлуват в съзнанието ми, въпреки незавидната гледка на настоящето.
  • 19 НКВД

    5 4 Отговор
    Ще ли да разходят над София един учебен МиГ 29 !!!!!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ало Ало

    18 4 Отговор
    Армия ака - бала! Къде е армията за да защитава страната...няма такава! Има някакви си уж подготвени части , но не за защита на Отечеството а за полицейски нужди на империалистическите окупатори дето ходят да защитават чужди интереси на гъза на географията с нашите данъци! Криво да седим право да говорим именно днес е хубаво да си направим равносметка: Авиация няма, бронетанкови части също, само лампази има и обещания! От гледната точна на последните 29 години се оказва , че Тодор Живков е най патриотичния държавен ръководител за последното столетия невероятно но факт! И моля разни предатели имигранти , момченца дето не са давали клетва , дето са виждали пушка само на компа да не ми ръсят мозък щото недай си Боже нещо стане на тях не може да се разчита ...Българина си плаща данъците в БГ и си избира псува властта пак от територията на БГ.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    5 3 Отговор
    Въх :) смях
  • 24 юрист

    5 8 Отговор

    До коментар #21 от "Ало Ало":

    “...Публикувано във факти.бг: Българина си плаща данъците в БГ и си избира псува властта пак от територията на БГ...“ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НЕ Е “ВЛАСТТА“, А БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! АРМИЯТА Е ДЕПОЛИТИЗИРАНА. Псувайте си политиците , колкото си искате, но не псувайте българската армия, защото , ако псувате нея, значи псувате българският народ!

    Коментиран от #30, #31

  • 25 Не става така

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Изключително тъпо съждение и още по- тъп лозунг. - Отвратително!
    Сдържай глупостите в главата си и не ги изразявай публично!

    Коментиран от #27

  • 26 диди

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ярослав Станчев":

    Ти съвестно селянче плати ли си данъците да има пари за баце.
  • 27 юрист

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Не става така":

    Тук не говорим за съждения, а за ФАКТИ. Аз поставям защитата на българските държавни интереси НАД защитата на интересите на всяка друга държава, именно защото БЪЛГАРИЯ, А НЕ РУСИЯ , е моята Родина и моята държава. И да- време е да се каже с ясен глас- ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА РУСИЯ НЕ СЪВПАДАТ И СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ С ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ. КОЙТО ЗАЩИТАВА САМО РУСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, ЗНАЧИ Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.Гледайте си там руските гладни бунтове и не се месете в защитата на държавните интереси на Р. България.

    Коментиран от #33

  • 28 диди

    9 1 Отговор
    Защо баце го няма на парада? Егати уважението от този снажен човечец.
  • 29 Ник

    12 3 Отговор
    Както винаги Борисов отсъства!
    - Да ли заради егото му или заради манталитета на предател, отново отсъства от важно събитие.
    Сигурно говедото ненавижда факта, че друг ще приема ротите а не той... - Отсъства и онова друго говедо Цветанов!
    Изводите оставям на Вас
  • 30 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Нрода не е НАТО бе а българската армия сега е с дъмга НАТО ако не знаеш.Разхождат ги по чужбина да ги убиват за пари като легионери!
  • 31 Ало Ало

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Каква деполитизация на армията ?! Що говориш като демагог?! Всяка идва с нов министър и с нови обещания ?! От село съм ама не ядем домата с колците! Който дава парите поръчва музиката! Армията е волнонаемна ще рече всичките са наемници за каквото им платят за това ще се бият! Така е по зле от предишната! Единствената мотивация са парите ....оле мале..Родина ...дълг за ала бала ..за мото поколение като засвиреше "Мила родино" и на големия лумпен замръзваше ..абе ...

    Коментиран от #34

  • 32 диди

    10 0 Отговор
    Двамата ги няма а иначе са голями ербапи.
  • 33 Не става така

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    На времето имаше същите като теб, които дрънкаха същите простотии, но за запада.
    Нищо различно няма в поведението ти освен времето! Аз съм бифш офицер и не смей на тази ден да петниш с думите си достойнството на който и да е български войник или офицер с пропагандите си.
    Разкарай си от тук мръсните мисли! Политическите речи си ги заври отзад герберска подлога

    Коментиран от #36

  • 34 юрист

    5 7 Отговор

    До коментар #31 от "Ало Ало":

    “...Публикувано във факти.бг: Всяка идва с нов министър и с нови обещания ?!...“ Министъра какъв е, м? Политик или просто военен? И като е политик, що не псуваш всички ПОЛИТИЦИ, ами псуваш българските военнослужещи? Аааа- не става, нали- защото политиците ви ПЛАЩАТ за публикуване на коментари, , с които се гаврите с всичко, което е изгодно на политиците! Помисли си кой си ти и с какво право се гавриш с паметта на загиналите български войници за свободата и независимостта на България!

    Коментиран от #56

  • 35 гост

    2 4 Отговор
    Бойко го няма щото го е срам от тия. За кво да си дига кръвното и с тях? В момента маршируват. Жалка картинка. Ми естествено, че няма да иде, да не е луд
  • 36 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "Не става така":

    “...Публикувано във факти.бг: Нищо различно няма в поведението ти освен времето!...“ Имаш грешка. Аз притежавам моралният лукс да съм независим човек от която и да е политическа партия или нейн сенчест финансов интерес относно прането на пари от черните каси на политическите партии в България. Нямам никаква връзка с която и да е държавна институция на изпълнителната власт, така, че- не на мен тези!

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 обикновен Бг

    10 0 Отговор
    МНОГО НЕЩА МОГА ДА КАЖА ЗА СЕГАШНАТА НИ '' АРМИЯ '', НО ЩЕ ЗАМЪЛЧА.
    ВИЕ САМИ ВИЖДАТЕ.
    .
    :-( НО НЕКА ПОЧЕТЕМ ЗАГИНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ВЪВ ВОЙНИТЕ КОИТО СА ЗАГИНАЛИ ЗА НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО.
    .
    ДА ПОЧЕТЕМ НАШИТЕ МОМЧЕТА КОИТО СА СЕ СРАЖАВА ЛИ ,
    И ВЯРВА ЛИ В РОДИНАТА СИ И НЕЙНАТА СВОБОДА.
    .
    ВЕЧНА ПАМЕТ НА ПАДНАЛИТЕ ,
    НИЕ ВИ ПОМНИМ ,
    И
    ЩЕ ВИ ПОМНИМ
    В УМОВЕТЕ СИ,
    В СЪРЦАТА СИ.
    .
    ВЕЧНА БЪЛГАРСКА ПАМЕТ.
    .
    :-(
  • 39 юрист

    4 14 Отговор

    До коментар #37 от "Не става така":

    Простак, аз СЪМ хетерожена, но съм и наследница на български опълченци, разбра ли, платена плюнко! И ако се наложи, ще хвана оръжие в ръка, за да браня България от боклуци и изменници като теб! Изобщо няма да се церемоня и ще ти хвръкне кухата продажна тиуква от раменете ти, платен ренегат... А ако пробваш да ме сплашиш, опитай- над 15 години тренирам бойни изкуства и е по силите ми да смачкам всеки боклук, който се опита да ми приложи насилие.

    Коментиран от #46, #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гел Парад

    9 2 Отговор
    На този Парад му липсва само ARMY OF LOVERS...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Аааа

    9 2 Отговор
    Българска армия ? Голям майтап ...
  • 50 юрист

    3 4 Отговор
    На този ден, нека си спомним една от ВЕЛИЧАВИТЕ ПОБЕДИ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ - “...Битката при Добрич – забравената епопея на Добруджа (втора част) От Владислав Карагеоргиев - 01 септември 2016 ...Макар и дълго време премълчавана поради политически причини, днес битката при Добрич несъмнено може да бъде наречена епопея. Освен от огромно стратегическо значение за освобождението на Добруджа, тя олицетворява изпълнения войнски и граждански дълг към Отечеството. Тук веднъж и завинаги е разбито опасението, че българският войник ще откаже да се бие срещу руснаците, които едва 40 години преди това са посрещани като освободители. Особено важна роля в сражението имат обикновените жители на града, превърнали се от свидетели в преки участници.Освен оказвайки помощ в болниците, с напредването на боя, мнозина потеглят към позицията, за да помогнат с изнасянето на ранените. Много стигат до самата отбранителна линия, носейки храна, патрони, гранати и вода за войниците. Някои заемат местата на убитите и ранените в окопите. ..“ https://bulgarianhistory.org/bitkata-pri-dobrich-2-chast/
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Асаня

    4 1 Отговор
    Гордостта е руския въртолет, който ще прелети ли? )))))
  • 53 юрист

    3 7 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    А ти си наследник на руски роби- каквито са били всички руски крепостни селяни. По-добре наследница на овчари- етнически българи в България, отколкото наследница на руски крепостни роби! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!
  • 54 Гост

    9 0 Отговор
    Не съм доволен. Гей парада беше по голем. Този много малък и къс.
  • 55 Асаня

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "диди":

    И да не ти харесва, абсолютно е прав човека. Затуй си трай и успокоявай ганъовската душица с велики приказки на гладен корем.
  • 56 Ало Ало

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "юрист":

    Абе ти май не познаваш азбуката ! Юридическото образование с агнета или пари под масата ли си го взел?! Къде в коментарите ми пише, че някой псува българската армия! Аман от неграмотни юристи ! Чели не до чели и тези пишат законите! Пази Боже сляпо да прогледа! Прочети къде има псувни по българската армия или не познаваш буквите или не четеш а пишеш за да си в секса!
  • 57 Реалист

    2 0 Отговор
    Сега може да се напием като видяхме пишман армията:)той и свети георги роден в Турция ама..:)
  • 58 юрист

    2 4 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Къде в коментарите ми пише, че някой псува българската армия!...“ Може да си сменят нерегистрираните никове по хиляда пъти в една статия, но просташкият си стил не можеш да смениш... Платеният политически коментатор седнал да ме преценява, че съм била “неграмотен юрист“- смях в залата... Всички “майки на ротата“ ли сте били толкова прости? И като твърдиш, че си бил офицер от нрб, какво си завършил- рабфака ли ?

    Коментиран от #62

  • 59 Реалист

    3 0 Отговор
    След кило ракия до вечера по велика нация от нас няма да има:) нищо че всеки може да те на.бе:)
  • 60 Реалист

    7 0 Отговор
    Парада беше за неразбиращите реалността:)
  • 61 Реалист

    2 1 Отговор
    Но няма значение тъй като нямат наследници:) живота за тях свършва единствено с тях:)
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Реалист

    4 0 Отговор
    Бай Георги с разпенена уста лъхаща на чесън и домашна ракия обяснява как щял да разбие душманите с голи ръце:) Нищо че пие на вересия:)Утре ще плати от пенсията с останалото на бабата лекарствата:) То един син има в Англия от 20 години:) Иначе е горд българин:)
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 обикновен Бг

    4 0 Отговор
    БЪЛГАРИ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА -

    https://bulgarianhistory.org/te-pobediha/
    .
    И ПОМНЕТЕ НАШИТЕ МЪЖЕ.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Учудвям ся

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Мъртъв пък лази, чудни работи стават по таз земя!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Стамат

    5 1 Отговор
    Явно ще ни пуснат запис от преди да влезем в НАТО.Защо след това гордостта я нарязоха за скраб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове