Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 10:32 1 224 0

АСТА под условие

  • acta

Още през януари Бойко Борисов подписа споразумение с граждански организации и обеща, че частта на АСТА за следенето няма да се подпише. Въпрос на политическо решение е дали ще оттеглим подписа си или ще подпишем споразумението с резерви и под условие. Това каза в рубриката "Гореща точка" на ТВ 7 Валентин Николов, зам.-председател на ПП на ГЕРБ.

Той заедно с музиканта Васил Гюров и Ангел Джамбазки от ВМРО коментираха международното споразумение АСТА, което предизвика протести в редица европейски страни.
 
Според Николов бившият еврокомисар Меглена Кунева е трябвало да изрази мнението си по АСТА. То обаче е било скрито, каза Николов.
 
Ангел Джамбазки от ВМРО и организатор на протеста добави от централното студио на TV7, че българското правителство трябва да оттегли подписа си от документа. Този подпис е сложен набързо, убеден е Джамбазки. Според него има по-укорими неща в политическата дейност на Меглена Кунева от АСТА.
 
Под маската защита на авторските права се прави опит няколко големи компании да следят потребителите, коментира Джамбазки.
 
Всички политически сили използват АСТА за популизъм. Последните промени в Закона за авторското право са по-скоро в интерес на потребителите. Застанах на страната на АСТА, защото има повече хубави неща, отколкото лоши. Нищо не пречи да се подпише с условия, коментира Васил Гюров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА